10 energieffektiva uppgraderingar att ta itu med – Lista och Guide!

Det finns vissa områden i hemmet som helt enkelt bara är energiavlopp. Värme och kyla står för merparten av hemmets energianvändning, och om termostaten stöter för högt eller för lågt kan det ge mer pengar till notan och slösa energi.

Men varje rum i hemmet har en viss potential för energiavlopp. Det finns uppgraderingar som husägare kan göra för att säkerställa att de inte slösar energi eller ökar sina utgifter. Vill du anamma en grönare livsstil och ett mer miljövänligt hem? Ta itu med dessa 10 energieffektiva uppgraderingar!

Enkla energieffektiva uppgraderingar

Alla husägare vill inte ta sig an dyra projekt eller uppgraderingar. Vissa har helt enkelt inte budgeten för att göra dyrare förändringar i sitt hem. Det finns dock många sätt att minska energisvinnet utan att engagera sig i ett seriöst projekt eller spendera mycket pengar. Här är fem energieffektivitetsuppgraderingar som nästan alla kan hantera…för en mycket låg kostnad:

Rengöring av kylskåpsspolar

Smutsigt kylskåp spolar betyder att apparaten kommer att fungera mindre effektivt. Ett enkelt sätt att uppgradera och förbättra effektiviteten i kylskåpet är att rengöra batterierna! Osäker på hur man rengör spolarna? Bob Vilas webbplats erbjuder en steg-för-steg-guide. Det här är enkelt, och det är något som kommer att hålla kylen igång mycket mer effektivt.

Byt ut HVAC-luftfiltret

Uppvärmning och kyla står för nästan hälften av hemmets energikostnader varje månad. Ett sätt att säkerställa att luftkonditioneringen och ugnen inte fungerar hårdare än vad de behöver för att fungera är att regelbundet byta ut luftfiltret.

Luftfilter bör bytas ut var 90:e dag (eller var tredje månad) , men vissa husägare kan behöva byta ut filtret tidigare. Husdjur kan orsaka att skräp ansamlas i filtret oftare. Varje VVS-system kan ha unika mätspecifikationer för luftfiltret, och husägare måste känna till dessa mätningar innan de köper ett nytt filter.

Ett smutsigt luftfilter kan leda till att luften flödar mindre effektivt. Husägare kan märka att luften strömmar från ventilerna lättare med ett rent filter.

Isolerande fönster

Lägga till plastisoleringsfilm över fönster kan bidra till att ge mer skydd mot kylan utomhus. Dessa filmer kan köpas från lokala hemförbättringsbutiker. Och ja, de är ganska lätta att applicera.

Kontrollera termostaten

Den enklaste energieffektivitetsuppgraderingen som kräver noll ansträngning är att helt enkelt justera termostaten för värme- och kylsystemet. Att höja temperaturen några grader under sommarmånaderna och sänka några grader under vintern kan spara energi…och spara pengar på notan!De rekommenderade termostattemperaturerna är 68 grader på vintern och 78 grader på sommaren . Dessutom kan husägare också kunna styra sin termostat från sina telefoner med en app. Det här alternativet kan erbjudas med nyare system.

Använda sakernas internet

Det kan finnas debatt om hur mycket energi husägare kan spara med Internet of Things, men smarta kontakter och smarta powerstrips kan göra det möjligt för husägare att styra enheter och apparater via telefoner eller använda smarta assistenter.

Bekvämligheten med Internet of Things gör att husägare kan göra justeringar via en telefon eller bara genom att använda röststyrning. Ljus som har lämnats på kan kanske stängas av på distans; på så sätt kan husägare kanske ta kontroll över energiavfallet.

Dyrare energieffektivitetsprojekt

Det finns några fler energieffektivitetsprojekt som kan innebära lite mer arbete och/eller investeringskostnader. Alla husägare är inte redo för dessa gör-det-själv-uppgifter, men de som är säkra kanske kan minska sina energikostnader och spara mer pengar.

Energieffektiva apparater

Vill du spara pengar på kostnaderna för att använda apparater? Uppgradera till energieffektiva alternativ. Om kylskåpet eller VVS har nått slutet av sin livslängd kan husägare undersöka kostnaderna för att uppgradera till ett energieffektivt alternativ.

Även om investeringskostnaden kan vara lite dyrare, kan dessa apparater hjälpa husägare spara pengar över tid. Besök ENERGY STAR för att hitta energieffektiva apparater för hemmet!

Solenergi

Installera solpaneler för att spara pengar på el kan vara ett mer omfattande – och dyrt – projekt. Men solpaneler innebär att hemmet kan drivas via solens kraft … och inte kraften från elektricitet. Solpaneler kan vara dyra att installera, men de kan också spara husägare en anständig summa pengar under dessa panelers livslängd.

För att kompensera för kostnaden kan rabatter vara tillgängliga.

Uppgraderad isolering

Ett dåligt isolerat hem kommer att kosta mer att värma och kyla. När husägare inser att de behöver uppgradera isoleringen av sitt hem kan de välja mellan olika typer av isoleringsmaterial. Det mest energieffektiva materialet för hemisolering är dock sprayskumisolering.

Lågflödeskranar och duschmunstycken

Vill du inte slösa med vatten? Husägare kan välja att installera lågflödesduschhuvuden och kranar. Det här projektet kan vara lite mer involverat, och husägare kanske också vill anlita ett proffs för att hjälpa dem. Lågflödestoaletter kan också vara en del av hemmets energieffektivitetsuppgraderingar.

En energieffektiv öppen spis

Den vanliga vedeldade spisen är inte så energieffektiv. Faktum är att det slösar mycket energi eftersom värmen kommer ut från hemmet. Husägare som älskar sina festliga höst- eller vinterbränder kan välja att uppgradera sin eldstad till ett energieffektivt alternativ. Energieffektivitetsuppgraderingar till hemmet kan vara nästan gratis eller lite av en investering. Dessa uppgraderingar kan dock hjälpa husägare att minska energiavloppet i sitt hem och spara lite pengar på sina månatliga elräkningar också!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!