Minska Elförbrukning i Villa under Vintern – Åtgärder som Minskar Energiförbrukningen

Det är ingen hemlighet att med lägre temperaturer under vintern kommer ökad elförbrukning och ökade elräkningar. Men något som många inte känner till är att det finns en stor mängd åtgärder du kan göra i ditt hem för att minska din elfröbrukning under vintern för att minska din elförbrukning. Den goda nyheten är dessutom att många av dessa åtgärder är väldigt billiga eller till och med gratis.

Med dessa underhållsåtgärder kan du övervintra ett hus för att maximera energibesparingar, vilket medför minimal kostnad i processen.

Att säkra ditt hem mot vintern är alltid en viktig faktor för husägare, oavsett var du bor. Oavsett vilket uppvärmningssätt du har för att värma upp ditt hem är det vettigt att se till att du bor bekvämt under hela säsongen samtidigt som du skyddar din investering och dina elräkningar.

Tätning

Grundläggande fogpistol och rör med fog kan användas för att fylla luckor i sidospår, fönster och dörrar. För fönster och dörrar som drar kan du fylla på med fog för att minska drag och därmed mängden värme som försvinner från ditt hem. Fyll inte bara luckorna på utsidan. Om du föredrar kan du använda en burk med låg-expansionsfönsterskum i stället för fog.

Ersättningsfilter för centralvärme- och luftenhet

Det är ett måste att byta ugn och luftkonditioneringsfilter regelbundet, minst var tredje månad eller oftare. Täppta filter minskar värme- och kyleffektiviteten och kan minska apparatens livslängd.

Dörrisolering/lister för att fylla glipor runt dörrar

Det rekommenderas att husägare kontrollerar alla ytterdörrar för tätande packningar. Många dörrar tätar bara väl när dörren smälls och sedan låses fast. En vanlig anledning till det är slitna lister, även om själva dörrarna fortfarande är i gott skick. Att lägga till en list i botten av dörren hjälper till att blockera drag.

Energiöversyn från ditt elföretag

De flesta verktygsföretag erbjuder sina kunder energirevisioner. En inspektör kommer att besöka ditt hus och kontrollera ugnen och den centrala luftkonditioneringsenheten för effektivitet och säkerhet och läckor, luckor i vind- och väggisolering och skicket på din varmvattenberedare och rör.

Installera en programmerbar termostat

Även om termostater kan justeras manuellt kan en programmerbar termostat undvika obehag genom att återställa temperaturen till det normala när du vaknar eller återvänder hem.

Tips för att minska elkonsumtion i hemmet

  • Använd en skorstenballong för att förhindra att drag dras genom skorstenen och förhindra att värme släpper ut.
  • Tre rullar glasfiberisolering att packa runt källardörrar, fönster i oanvända rum eller runt ytterfönster, dörrar och luftkonditioneringsenheter.
  • En årlig kontroll, rengöring och underhåll av din centralvärme och luftenhet och alla luftkanaler.
  • En takfläkt som också värmer upp rummet. Fläktbladen leder värmen mot golvet och hjälper till att sprida den i hela rummet.
  • En plats som ofta förbises är tröskellådan i källaren, som ligger ovanpå fundamentet och under golvet. Detta är en av de minst isolerade områdena i ett hus. Om du har en sådan, fyll luckorna och springor med ett tvådelat sprayskum för att täta och isolera hela utrymmet.
  • Rulla ihop en handduk eller kasta matta för att stänga luckor i botten på alla ytterdörrar, men lämna luckorna på innerdörrarna fria så att värme kan cirkulera mellan rummen.
  • Om du har snö banka snön upp mot huset för att ge lite isolering från kylan.
  • Ta bort luddet från torktumlaren. Se till att luckan stängs helt när torktumlaren inte är igång. Och medan du håller på, dammsug ut smutsen från HVAC -returluftskåporna. Om luft inte kan komma ut ur torktumlaren på grund av begränsningar i avluftningsröret måste den köra längre med mer el.
  • Spola varmvattenberedaren genom avloppsventilen för att ta bort sediment, vilket gör att värmaren kan fungera mer effektivt och säkert.
  • Se till att takfläktarna rör sig medurs, vilket kommer att driva varm luft längs taket mot golvet. Om de rör sig moturs minimeras deras fördelar.

Rensa takrännorna

I kallt klimat förhindrar detta istappar från att bildas. Få vattnet att gå ner i rännorna – dit det ska gå – kontra på marken, där du får farliga isfläckar.

Du har hört det förut, men vi kan inte betona detta nog. Att se till att vatten kan rinna fritt genom dina rännor nu hjälper till att förhindra istappar och isdammar från att bildas senare.

Spola vattenvärmaren

Partiklar och sediment kan samlas över tiden i botten av din varmvattenberedare, vilket hindrar enhetens effektivitet. Spola vattnet genom avtappningsventilen för att rensa ut materialet och hålla din värmare som bäst.

Takfläktar medurs

Takfläktar är populära favoriter för sommarbudgetbesparare. Men de kan hjälpa till på vintern också! Låt dina takfläktar röra sig medurs så att de trycker varm luft längs taket mot golvet. Om de går moturs kommer de inte att vara lika effektiva.

Fönsterisoleringsfilm

Det är kanske inte det mest revolutionerande tipset, men fönsterisoleringsfilm kan hålla upp till 70% av värmen från att läcka ut genom fönstren.

Byt ut filter

Att regelbundet byta filter i ditt centrala luft- och värmesystem kan avsevärt förbättra dess effektivitet och livslängd, samtidigt som trycket på din plånbok minskar.

Lister

Drag och luftläckor ökar dina uppvärmningskostnader, så se till att dina fönster och dörrar är täta med tätning. Enkelt, enkelt och smart.

Glasfiberisolering

För maximal värmehållande, packa glasfiberisolering runt källardörrar, fönster i oanvända rum och fönster AC -enheter. Se till att ditt vindsgolv också är isolerat. Kom bara ihåg att vara försiktig och bära handskar!

Programmerbar termostat

Säger att du kan spara så mycket som 1% på din energiräkning för varje grad du sänker ditt hems temperatur under vintern. Installera en programmerbar termostat nu och spara pengar genom att hålla temperaturen nere när du inte är hemma.

Skorstensballong

Din skorsten är en stor värmekälla för vintern. Om den inte används aktivt, koppla in den med en skorstenballong när du övervintrar ditt hem för att hålla drag och värme in.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!