Bygga Pool: Gratis Offert – En Komplett Guide

Att ha en pool i sin trädgård kan vara en fantastisk tillgång till ditt hem, som ger både nöje och avkoppling. Men innan man kan börja planera för poolbyggnad är det viktigt att ha en förståelse för de faktorer som påverkar priset på en pool, och att ha en uppfattning om vad en rimlig kostnad kan vara. Att begära en offert från en poolbyggare är därför en viktig del av processen för att bygga en pool.

En offert ger dig inte bara en uppfattning om hur mycket poolbyggande kan kosta, utan också en möjlighet att välja den bästa poolbyggaren för dina behov och budget. I den här artikeln kommer vi att diskutera de faktorer som påverkar priset på en pool, vad man ska tänka på när man begär en offert, och hur man kan jämföra offertförslag från olika poolbyggare för att hitta den bästa möjliga pris. Vi kommer också att ge några tips för att fatta ett beslut om att bygga en pool, så att du kan få den bästa möjliga upplevelsen med din nya pool.

Faktorer som påverkar priset på en pool

Att bygga en pool kan vara en kostsam process, och det är viktigt att ha en förståelse för de faktorer som påverkar priset för att kunna planera för en rimlig budget. Några av de faktorer som påverkar priset på en pool inkluderar:

 1. Storlek och form: Storleken och formen på poolen är en av de största faktorerna som påverkar priset. Ju större pool, desto mer material och arbete som krävs för att bygga den, vilket ökar kostnaden. Olika former, som ovanmarkspooler eller specialdesignade former, kan också öka kostnaden.
 2. Material: Det finns olika material som kan användas för att bygga en pool, inklusive betong, fiberglas och vinyl. Varje material har sina egna fördelar och nackdelar, men vissa material kan vara dyrare än andra, vilket påverkar kostnaden.
 3. Tillbehör: Tillbehör som trappor, vattenfall, belysning och poolskydd kan öka kostnaden för en pool. Ju fler tillbehör du väljer, desto högre blir kostnaden.
 4. Dränering och filter: Dränering och filter är viktiga för att hålla poolen ren och fungerande. Kostnaden för dessa system kan variera beroende på poolens storlek och typ.
 5. Installation: Installationen av poolen kräver arbete från erfarna poolbyggare. Kostnaden för installationen kan variera beroende på företagets prissättning, antal arbetstimmar som krävs och platsens tillgänglighet.
 6. Underhåll och drift: Att ha en pool innebär också underhåll och driftkostnader som måste tas hänsyn till i budgeten. Detta inkluderar kostnader för kemikalier, pumpar och rengöring.

Att ha en förståelse för dessa faktorer kan hjälpa dig att göra en mer realistisk uppskattning av vad det kommer att kosta att bygga en pool.

50%
1/2
Uppgifter om uppdraget
Kontaktuppgifter
Installationsadress
Gör en gratis prisförfrågan

Att begära en offert för att bygga en pool

Att begära en offert är ett viktigt steg i processen att bygga en pool. En offert ger dig en uppfattning om kostnaden för poolbyggnad och hjälper dig att jämföra priser mellan olika poolbyggare. Här är några tips för att begära en offert för att bygga en pool:

Efterforskning

Innan du begär en offert är det viktigt att göra lite forskning om olika poolbyggare i ditt område. Titta på deras webbplatser, läs recensioner och ta reda på vad tidigare kunder har sagt om deras erfarenhet av att arbeta med dem.

Specifikationer

Innan du begär en offert, tänk på vilka specifikationer du vill ha för din pool. Storlek, form, material och tillbehör är alla faktorer som påverkar kostnaden för poolbyggnad. Ju mer specifika du är med dina krav, desto mer exakt kan poolbyggaren ge dig en offert.

Begär flera offerter

Det är alltid en bra idé att begära offerter från flera poolbyggare så att du kan jämföra priser och tjänster. Detta ger dig också en bättre uppfattning om vad som är en rimlig kostnad för din pool.

Förstå vad som ingår

Se till att förstå vad som ingår i offerten. En offert bör innehålla alla kostnader, inklusive material, arbete, tillbehör och installation. Se också till att det är klart vilka tjänster som ingår i priset och vilka som kan kosta extra.

Be om referenser

Be om referenser från tidigare kunder och kontakta dem för att ta reda på om de var nöjda med poolbyggaren och arbetet som utfördes. Detta ger dig en bättre uppfattning om vilken kvalitet på arbetet du kan förvänta dig från poolbyggaren.

Att begära en offert kan verka som en skrämmande process, men genom att göra din forskning och vara specifik med dina krav, kan du få en mer exakt uppfattning om kostnaden för att bygga en pool.

Att jämföra offertförslag från olika poolbyggare

När du har fått in flera offertförslag från olika poolbyggare är det dags att börja jämföra dem. Att jämföra offertförslag kan vara en utmaning, men det är en viktig del i processen för att hitta rätt poolbyggare för dig. Här är några tips för att jämföra offertförslag från olika poolbyggare:

Läs noga: Läs igenom alla offertförslag noga för att se till att du har förstått vad som ingår och vad som inte ingår i varje förslag.

Jämför liknande tjänster: Se till att jämföra liknande tjänster mellan offertförslagen. Om det är något som en poolbyggare inkluderar som en annan inte gör, be om förklaringar eller priser för att se till att du jämför liknande tjänster.

Undvik att bara välja den billigaste: Det kan vara frestande att välja den billigaste offerten, men det är viktigt att tänka på kvalitet och pålitlighet. Det kan vara så att den billigaste offerten inte inkluderar allt du behöver eller att poolbyggaren inte är lika erfaren eller pålitlig som en annan.

Be om förklaringar: Om det finns något i offertförslaget som du inte förstår eller om det är något som du vill ha förklarat mer ingående, tveka inte att be om förklaringar. En bra poolbyggare kommer gärna att förklara allt för dig.

Kontrollera referenser: Kontrollera referenser och recensioner från tidigare kunder för att se hur andra har upplevt arbetet från poolbyggaren.

Att jämföra offertförslag kan ta tid, men det är värt det för att hitta rätt poolbyggare till rätt pris och kvalitet. Genom att följa dessa tips kan du känna dig säker på att du har gjort en genomtänkt beslut om vilken poolbyggare som bäst passar dina behov.

Att fatta beslut om att bygga en pool

Att bygga en pool är en stor investering och det är viktigt att tänka noggrant igenom innan du fattar beslutet. Här är några saker att överväga innan du bestämmer dig för att bygga en pool:

Kostnad

En pool kan vara en dyr investering, och det är viktigt att du har råd med det. Överväg din budget och ta hänsyn till både kostnaden för att bygga poolen och för att underhålla den över tiden.

Behov

Varför vill du bygga en pool? Vilka behov har du? Vill du ha en pool för avkoppling eller för träning? Vill du ha en stor pool eller en mindre pool? Tänk på dina behov och hur poolen kommer att användas.

Livsstil

Din livsstil kan också påverka ditt beslut om att bygga en pool. Om du till exempel reser mycket eller inte spenderar mycket tid hemma, kanske du inte kommer att använda poolen tillräckligt för att det ska vara en vettig investering.

Plats

Var ska poolen placeras? Har du tillräckligt med utrymme för att bygga en pool? Tänk på både platsen för poolen och tillgängligheten till den från ditt hus.

Underhåll

En pool kräver regelbundet underhåll, inklusive rengöring, balansering av kemikalier och reparationer vid behov. Överväg om du har tid och rådighet att ta hand om poolen på egen hand eller om du behöver anlita professionell hjälp.

När du har övervägt dessa faktorer och är säker på att du vill bygga en pool, är det viktigt att välja rätt poolbyggare. Att hitta en pålitlig, erfaren och kunnig poolbyggare är nyckeln till att få en pool som uppfyller dina behov och förväntningar. Genom att begära offertförslag, jämföra dem noggrant och kontrollera referenser, kan du hitta den perfekta poolbyggaren för dig.

Att välja rätt poolbyggare

Att välja rätt poolbyggare är avgörande för att säkerställa att ditt byggprojekt blir framgångsrikt och att du får den pool som du önskar. Här följer några faktorer att tänka på när du väljer en poolbyggare:

Vad man bör leta efter i en poolbyggare

 1. Erfarenhet och referenser: En viktig faktor att överväga när du väljer en poolbyggare är erfarenhet och referenser. En erfaren poolbyggare kan ha lösningar för de utmaningar som kan uppstå under byggnadsprocessen och kan också ge dig förslag på design och materialval. Se till att begära referenser och ta kontakt med tidigare kunder för att bedöma deras erfarenheter av poolbyggaren.
 2. Licenser och försäkringar: En annan viktig faktor är att kontrollera att poolbyggaren har rätt licens och försäkringar. En licensierad poolbyggare är en garanti för att de har den nödvändiga kompetensen och kvalifikationerna som krävs för att bygga din pool enligt stadens regler och föreskrifter. En försäkring kan också skydda dig och din egendom om något går fel under byggnadsprocessen.
 3. Kundservice och kommunikation: Att välja en poolbyggare med god kundservice och kommunikation kan göra hela byggprocessen mycket smidigare. En bra poolbyggare ska vara lätt att kommunicera med och kunna svara på dina frågor och bekymmer snabbt. De bör också kunna ge dig en tydlig tidsplan och informera dig om eventuella förseningar eller förändringar.

Hur man hittar en kvalitetspoolbyggare

 1. Personliga rekommendationer: Ett av de bästa sätten att hitta en kvalitetspoolbyggare är genom personliga rekommendationer från vänner och familj som har haft en pool byggd. Att höra från någon som har haft en positiv erfarenhet av en poolbyggare kan ge dig mer förtroende för att anlita samma person.
 2. Online sökningar: En annan möjlighet är att använda online sökmotorer och webbplatser för att hitta poolbyggare i ditt område. Många poolbyggare har webbplatser där du kan hitta information om deras erfarenhet och tjänster, samt läsa recensioner från tidigare kunder.
 3. Besök på lokala poolmässor: Att besöka en lokal poolmässa kan också ge dig en möjlighet att prata med olika poolbyggare personligen och lära dig mer om deras erfarenhet och tjänster.

Tips för att välja rätt poolbyggare

 1. Begär flera offerter: Att begära offerter från flera poolbyggare ger dig möjlighet att jämföra kostnader och tjänster och hitta den bästa kandidaten för ditt byggprojekt
 2. Be om en tydlig tidsplan. Be om en tydlig tidsplan för byggnadsprocessen från de olika poolbyggarna du överväger. Detta hjälper dig att ha realistiska förväntningar på när poolen kommer att vara klar och ger dig en möjlighet att bedöma poolbyggarnas effektivitet.
 3. Fråga om garantier: Det är viktigt att fråga om garantier för poolbyggnationen och produkterna som används. En bra poolbyggare bör erbjuda en skriftlig garanti som täcker eventuella defekter eller problem som uppstår efter att poolen har installerats.
 4. Se till att alla avtal är skriftliga: Säkerställ att alla avtal med poolbyggaren är skriftliga och undertecknade. Detta hjälper till att undvika missförstånd och problem som kan uppstå senare.
 5. Kommunicera tydligt: Se till att du kommunicerar tydligt med poolbyggaren under hela byggnadsprocessen. Det är viktigt att kommunicera dina önskemål och förväntningar klart och tydligt för att undvika missförstånd.

Planering av poolbygget

Att planera för poolbygget är en viktig del av processen och det finns flera faktorer som du bör tänka på innan du påbörjar bygget. Här är några tips för att hjälpa dig planera poolbygget:

Fastställ din budget

Innan du börjar planera poolbygget är det viktigt att fastställa din budget. Detta hjälper dig att avgöra vilken typ av pool du har råd med och vilka funktioner som du kan inkludera i designen.

Bestäm vilken typ av pool du vill ha

Det finns flera olika typer av pooler att välja mellan, inklusive inbyggda pooler, ovanmarkspooler och semi-inbyggda pooler. Varje typ av pool har sina egna fördelar och nackdelar, så ta dig tid att undersöka och bestäm vilken som passar bäst för dig och din trädgård.

Välj rätt plats

Att välja rätt plats för din pool är viktigt för att säkerställa att den inte bara ser bra ut, utan också fungerar praktiskt. Tänk på faktorer som solsken, vindskydd och lämpligt avstånd från byggnader och träd.

Designa din pool

När du har bestämt dig för vilken typ av pool du vill ha och valt rätt plats för den, är det dags att börja designa den. Ta hänsyn till faktorer som poolens form, storlek, djup och funktioner som du vill inkludera, som exempelvis en bubbelpool, vattenfall eller trappa.

Ansök om nödvändiga tillstånd

Beroende på var du bor kan du behöva ansöka om nödvändiga tillstånd för att bygga en pool. Kontrollera lokala regler och bestämmelser och ansök om tillstånd i god tid innan byggstart.

Byggnation av poolen

När du har valt rätt poolbyggare och planerat din pool, är det dags att börja bygga. Här är några viktiga steg som ingår i byggnationen av poolen:

Förbered marken

Innan byggandet av poolen kan börja, måste marken förberedas. Detta inkluderar att ta bort vegetation och eventuellt jämna ut marken.

Gräva ut poolområdet

När marken är förberedd, är det dags att gräva ut poolområdet. Detta innefattar att gräva ut poolens form och djup enligt de planer som gjordes tidigare.

Bygga stödmurar och fundament

Stödmurar och fundament kan behöva byggas beroende på typen av pool som du har valt. Detta stöder poolen och säkerställer att den är stabil och säker.

Installera poolskal och VVS

När fundamentet är klart, är det dags att installera poolskalen och VVS-systemet. Detta inkluderar att installera poolväggarna, botten och de nödvändiga VVS-systemen som pumpar, filter och rörledningar.

Gjuta eller installera poolkanten

Efter att poolskalen är på plats, kan poolkanten gjutas eller installeras beroende på vilken typ av pool du har valt. Detta kan inkludera en betongkant, stenar, trä eller andra material.

Färdigställa poolen

Efter att poolkanten är på plats, är det dags att färdigställa poolen. Detta innefattar att installera de sista VVS-komponenterna, som t.ex. ljus och jets, samt att fylla på poolen med vatten.

Testa och finjustera poolen

När poolen är färdig, är det viktigt att testa och finjustera den för att säkerställa att allt fungerar korrekt. Detta inkluderar att justera kemikalier och testa pumpar och filter.

Att bygga en pool är en större investering, men det kan också vara en fantastisk tillgång för ditt hem och en källa till glädje och avkoppling för dig och din familj. Genom att välja en pålitlig poolbyggare och noggrant planera och övervaka byggprocessen, kan du få en pool som du kommer att njuta av i många år framöver.

Efterbyggnad av poolen

När poolen är färdigbyggd finns det flera saker du kan göra för att göra den ännu mer funktionell och attraktiv. Här är några efterbyggnadsprojekt som du kanske vill överväga:

 1. Pooltillbehör: Det finns en mängd tillbehör som du kan köpa för att göra din pool ännu mer njutbar. Detta inkluderar poolleksaker, flytande belysning, solskydd och mycket mer.
 2. Poolskötsel: För att hålla din pool ren och fungerande på bästa sätt, är det viktigt att ha en regelbunden poolskötselrutin. Detta inkluderar att rengöra poolen, testa kemikalier och justera pH-nivåer.
 3. Poolomgivning: För att göra din poolomgivning mer attraktiv, kan du lägga till trädgårdsdekorationer, sittplatser, solstolar, parasoller och annat. Detta kommer att göra din pool till en ännu mer attraktiv plats att koppla av på.
 4. Poolskydd: Poolskydd kan hjälpa till att skydda din pool mot smuts och skador när den inte används. Det finns många olika typer av poolskydd att välja mellan, inklusive säkerhetsskydd, vinterdukar och solskydd.
 5. Uppgraderingar: Om du vill uppgradera din pool, finns det flera saker du kan göra. Du kan till exempel byta ut poolens belysning till LED-lampor eller uppgradera ditt VVS-system för bättre prestanda.

Att efterbygga din pool kan hjälpa till att göra den mer funktionell och attraktiv. Genom att investera i pooltillbehör, poolskötsel, poolomgivning, poolskydd eller uppgraderingar, kan du få ut ännu mer av din poolupplevelse och göra din pool till en ännu mer njutbar plats att vara på.

Vanliga frågor

Är det värt att bygga pool?

Att bygga en pool är en stor investering och det är en personlig fråga om det är värt det eller inte. Det finns dock flera faktorer att överväga när man bestämmer om man ska bygga en pool eller inte.

För det första kan en pool öka värdet på ditt hem och göra det mer attraktivt för potentiella köpare. En välskött pool kan också vara en hälsosam och rolig aktivitet för hela familjen. Det kan också ge en plats för sociala sammankomster och underhållning.

Å andra sidan kan det byggande och underhåll av en pool vara dyrt och tidskrävande. Det kan också innebära extra ansvar och underhåll som inte alla är villiga att ta på sig. I vissa fall kan också klimatet eller geografiska hinder göra det svårt att använda en pool året runt.

Så sammanfattningsvis, det är viktigt att noga överväga både fördelar och nackdelar innan man bestämmer sig för att bygga en pool. Det kan vara en fantastisk investering för vissa familjer, men det är inte för alla.

När är det bäst att bygga pool?

Det bästa tiden att bygga en pool beror på flera faktorer, inklusive ditt geografiska läge, klimatet och din personliga tidtabell. Här är några saker att tänka på när du bestämmer när du ska bygga din pool:

 1. Klimatet: Det är viktigt att ta hänsyn till klimatet i ditt område. Om du bor i ett område där vintern är kall och lång, är det bäst att bygga din pool under sommaren så att den är klar till nästa sommar. Å andra sidan, om du bor i ett område där vintern är mild och kort, kan du bygga din pool året runt.
 2. Budget: Din budget är också en viktig faktor att överväga när du bestämmer när du ska bygga din pool. Om du vill ha en pool, men inte har råd att betala för det direkt, kan du behöva spara pengar under en längre tid innan du kan bygga din pool.
 3. Personlig tidtabell: Din personliga tidtabell är också en faktor att ta hänsyn till. Om du vill ha din pool klar för en speciell händelse, som en födelsedagsfest eller ett bröllop, är det bäst att planera byggandet i förväg för att undvika förseningar.
 4. Byggtid: Byggtiden för en pool kan variera beroende på storleken och typen av poolen, liksom andra faktorer som väder och tillgång på material. Generellt sett kan det ta mellan 6-12 veckor att bygga en pool.

Vad gör man med poolen på vintern?

När det blir kallare ute och vintern närmar sig, är det viktigt att förbereda din pool för vinterförvaring. Att korrekt vinterförvara din pool kan förlänga livslängden på din pool och säkerställa att den fungerar korrekt nästa sommar. Här är några saker att tänka på när det gäller att förbereda din pool för vintern:

 1. Stäng av poolens pump och filter: Stäng av poolens pump och filter och rengör dem noggrant. Detta hjälper till att undvika att vatten fryser i pumpen eller filteret och orsakar skador.
 2. Töm poolens vatten: I Sverige behöver vi oftasts tömma poolens vatten för att undvika att vattnet fryser och orsakar skador på poolen. Om du väljer att tömma vattnet, se till att du följer tillverkarens instruktioner noggrant.
 3. Täck poolen: Täck poolen med en vinterduk för att skydda den från skador och förhindra att löv och skräp faller i vattnet under vintern.

Hur ofta ska man byta vatten i en pool?

Hur ofta man bör byta vatten i en pool beror på olika faktorer, såsom poolens storlek, antal användare och kvaliteten på vattnet. Här är några riktlinjer att tänka på när det gäller att byta vatten i din pool:

 1. Testa vattnet regelbundet: Testa vattnet i din pool regelbundet för att säkerställa att pH-värdet och klorhalten är i balans. Om pH-värdet eller klorhalten är för högt eller för lågt kan det påverka vattnets kvalitet och kräva att du byter ut delar av vattnet.
 2. Behöver du fylla på poolen ofta? Om du märker att du behöver fylla på poolen ofta kan det vara ett tecken på att det finns en läcka i poolen eller att vattnet läcker ut på annat sätt. Att fixa läckan kan hjälpa till att minska behovet av att byta ut vattnet.
 3. Hur länge har vattnet varit i poolen? Generellt sett bör du överväga att byta ut 10-20% av vattnet i din pool varje år, även om det beror på hur ofta och hur mycket poolen används. Om vattnet har varit i poolen under en längre tid än ett år kan det vara en bra idé att byta ut en större del av vattnet för att förbättra kvaliteten på vattnet.

Sammanfattningsvis, hur ofta man bör byta ut vattnet i en pool beror på faktorer som poolens storlek, antal användare och kvaliteten på vattnet. Testa vattnet regelbundet och överväg att byta ut en del av vattnet varje år för att upprätthålla en bra vattenkvalitet och förlänga livslängden på din pool.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!