10 sätt att förbättra energieffektiviteten i ditt hem

Att bestämma sig för att leva ett grönare och renare liv kan få husägare att utvärdera energianvändningen i sitt hem. Att minska energiutsläppen kan hjälpa husägare att minska sitt koldioxidavtryck på miljön; att göra stora och små förändringar kan också leda till ekonomiska besparingar.

Uppdaterade energieffektiva apparater använder till exempel mindre energi än sina vanliga motsvarigheter och det innebär en lägre räkning för husägaren. Vilka är vanliga hemförbättringar som husägare kan ta itu med för att förbättra energiförbrukningen? Här är 10 energieffektiva hemförbättringar som kan påverka miljön och plånboken.

Energisnåla apparater

På marknaden för ett nytt kylskåp, tvättmaskin/torktumlare eller diskmaskin? Det finns många energieffektiva alternativ som inte bara använder mindre elektricitet (eller gas…för torktumlare) utan som också kan hjälpa husägare att sänka dessa räkningar också.

Medan energieffektiva apparater kan vara lite dyrare än standardmodeller , kan besparingarna öka under livslängden för dessa apparater. Husägare kan leta efter alternativ som passa deras prisklass och deras livsstil eller utrymmesbehov genom att besöka ENERGY STAR-webbplatsen.

När du handlar efter apparater som tvättmaskiner/torktumlare eller till och med kylskåp, mät utrymmet där det ska placeras först. Vissa hem kan ha begränsat utrymme för vitvaror, och husägare vill inte köpa en apparat som är för stor!

Energieffektiv belysning

LED-lampor är extremt energieffektiva. Husägare kan byta ut glödlampor eller halogenlampor för LED för att minska sin elanvändning i samband med deras belysningskostnader.

LED-lampor kan vara dyrare, men de har också en längre livslängd. Hur länge håller dessa glödlampor? De kan lysa upp hemmet i mer än ett decennium, och om de används mer sällan kan de hålla i nästan två decennier!

När man tittar på kostnaden för dessa glödlampor, förstå att deras livslängd är otroligt lång! Plötsligt kommer investeringen att sättas i perspektiv.

Lågflödeskranar

Vissa husägare kan enkelt installera sina egna kranar, andra inte vill ta itu med detta DIY-projekt. Anlita ett proffs för att installera lågflödeskranar istället! Oavsett hur dessa vatteneffektiva kranar är installerade kommer de att rinna ner mindre vattenavfall.

Vatten är en värdefull vara runt om i världen, och att spara vatten är ett litet hemförbättringsprojekt som kan göra skillnad i elräkningen … och på en individs koldioxidavtryck. För att underlätta ännu mer vattenbesparing kan husägare välja kranar som är beröringsfria. Dessa fungerar genom att detektera rörelse och de stängs av automatiskt. Inget mer vattenspill!

Lågflödesduschmunstycken

Glöm inte duschen! Så mycket vatten går till spillo under de långa morgon- eller kvällsduscharna. Minska avfallet med ett lågflödesduschhuvud. Medan husägare kan märka en skillnad i flödet, kommer vattnet som släpps fortfarande att finnas gott om duschbehov! När allt kommer omkring, behöver husägare inte en mängd vattenfall för att skölja och tvätta!

Omfamna Internet of Things

Uppgradera apparater och prylar med teknikens kraft. Vad är Internet of Things? IBM definierar IoT som “…konceptet att ansluta vilken enhet som helst (så länge den har en på/av-knapp) till Internet och till andra anslutna enheter.”

Vitvaror och andra prylar kan anslutas till smart pluggar eller smarta grenuttag som ansluts till en telefon eller surfplatta via en app. Vissa IoT-pluggar kan också styras av virtuella assistenter. Detta gör att husägare kan slå på eller stänga av prylar via sin telefon eller med röstkommandon.

IoT-anslutningar kan göra det möjligt för husägare att på distans inaktivera kontakter och powerstrips för att koppla bort elanvändningen, vilket också minskar slöseri och kostnader.

Använd solenergi

Solpaneler kan användas för att driva hemmet och ta bort behovet av mycket el. Även om paneler är en dyr investering, kan vissa områden erbjuda rabatter för att kompensera investeringskostnaden. Och solens kraft är gratis, så besparingar kan vara omedelbara!

Installera strålningsvärme

Husägare som är intresserade av att minska kostnaderna för att värma sitt hem kan välja att installera strålningsvärme. Detta är ett värmesystem som är installerat i golv, tak eller väggar. Så hur fungerar detta? Värme strålar ut från ytorna; med golvvärme, kommer värmen att stiga i bostaden.

Köp eller tillverka mörkläggningsgardiner

Att hålla hemmet svalt under extremt varma somrar kan bli kostsamt för husägare . Även om man justerar termostaten högre till 78 grader kan det fortfarande leda till att systemet slår på ofta när utomhustemperaturen stiger till 100-talet. Mörkläggningsgardiner håller ljuset – och värmen – från solen borta från hemmets rum. Dessa gardiner kan hjälpa hemmet att hålla sig svalare. Husägare kan köpa dessa gardiner från hemvarubutiker eller göra DIY sina egna gardiner.

Uppgradera isolering

Ett hem som inte har tillräcklig isolering kommer att förlora varm eller kall luft; detta får VVS att arbeta hårdare. Rummen kan också kännas dragiga under kallt väder. Husägare kan låta ett proffs kontrollera sin isolering om de tycker att vissa rum känns för kalla under vintern eller för varmt på sommaren…eller om de märker att snön smälter snabbt på taket.

Köp energi -Effektiva dörrar

Ytterdörrarna i hemmet hjälper också till att skydda mot luftläckor. Energieffektiva dörrar kan hjälpa till att säkra hemmet från väder och vind och se till att kall och varm luft stannar inne. Hem med husdjur kan också installera en energisnål husdjursdörr, också!

Även om dessa 10 energieffektiva hemförbättringar kan hjälpa husägare att minska energianvändningen och spara pengar, kan en fullständig energibesiktning i hemmet hjälpa till att avslöja andra sätt att spara och spara energi.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!