10 saker du aldrig bör lämna i en förvaringsenhet

Även om förvaringsenheter är bra för många saker, finns det vissa föremål som inte kan förvaras i en enhet. Detta kan bero på säkerhetsproblem, ömtåliga föremål eller värdesaker som kan bli stulna.

Så innan du lägger dina föremål i en förvaringsenhet, se till att de inte finns på den här listan!

1. Farliga material

Bensin, färg, propan eller sprängämnen är inte tillåtna i en förvaringsenhet, och anledningen till varför är ganska självförklarande.

2. Medicinska förnödenheter

De flesta medicinska förnödenheter och inventarier är tillåtna inuti en förvaringsenhet, men allt som kan vara radioaktivt är inte tillåtet på grund av den fara det utgör

3. Förgänglig mat

Varför någon skulle vilja låsa bort bortskämd mat inuti ett skåp är en fråga för en annan dag, men mat som kan förstöras är inte tillåten i en förvaringsenhet. Detta beror på att det kan förstöra, lukta, orsaka mögel och föra in ett angrepp av skadedjur i enheten som kan orsaka skador på föremålen inuti din enhet såväl som närliggande.

4. Dig själv eller någon levande varelse

Människor kan inte bo i förvaringsenheter, hur konstigt lockande det än låter. Levande eller döda växter, djur och människor kan inte leva eller förvaras i lagerenheter. Detta kan säkerställa straffet för att förlora din enhet och potentiella anklagelser om djurplågeri eller övergrepp.

Djur och växter bör hållas i vård av familj, vänner eller professionella snarare än en mörk förvaringsenhet.

5. Stöldgods

Om du har lite klibbiga fingrar är det inte tillåtet att lägga alla dina stöldgods i en förvaringsenhet. Polisen kan och kommer att tillkallas, och du kommer att gripas för brott.

6. Kontanter

Kontanter täcks inte av försäkringen, och det skulle vara mycket säkrare på en bank. Smycken, viktiga dokument och allt som är värt mycket pengar anses generellt vara säkrare och säkrare någon annanstans. Miniförvaring nära mig är trots allt inte ett sökord för en bank!

7. Skjutvapen

Din vapensamling kan vara cool, men det skulle se bättre ut om du har en låslåda hängande i din garderob än i en förvaringsenhet. Vapen är inte bara mottagliga för rost och andra skador, utan de har också risk för att krutet exploderar och orsakar skador och brand.

8. Våta föremål

Våta föremål kommer att producera mögel, kan droppa och läcka på andra föremål och närliggande enheter och orsaka vattenskador. Så se till att alla dina föremål är rena och torra innan du förvarar dem.

9. Sentimentala föremål

Om det är ett föremål som du verkligen bryr dig om, till exempel ett arvegods, en favoritleksak eller ett minnesvärt konstverk, bör det förmodligen stanna kvar i din vård snarare än i en enhet hur länge du än är borta

10. Doftande föremål

Doftljus, parfymer och oljor kan alla locka till sig skadedjur, stinka dina föremål och lukten kan läcka in i andra enheter och orsaka problem.

De flesta av dessa föremål är helt enkelt sunt förnuft, men det är värt att gå igenom din checklista för att se om någon av dina föremål matchar dessa kriterier.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!