10 tips för att inreda ett vackert sovrum

Vi tillbringar en tredjedel av våra liv i sängen, så att skapa ett lugnande sovrum är nödvändigt för avlastning i slutet av dagen. Genom att skapa ett vackert rum kan du vara lugn och veta att en tredjedel av ditt liv spenderas i lyx. Gör ditt utrymme till en oas genom att följa våra inredningstips.

1. Välj ditt tema

Att välja ditt tema är en viktig del av att skapa ett sammanhållet utrymme. Orientera ditt rum efter din smak så att du njuter av att komma hem. Undersök dina idéer online och i tidningar och lägg märke till din omgivning. Hitta inspiration i din favoritbild och köp möbler och accenter i de färgerna. Att följa en berättelse med din inredning skapar ett sammanhållet utrymme inspirerat av livet.

2. Spåna

För de av oss med ett hektiskt liv är färg- och tygprover det sista vi behöver oroa oss för. Sluta belamra din hjärna och skapa en moodboard. Gör DIY din moodboard eller använd en webbplats som Pinterest för att generera och organisera dina idéer. Upptäck vad som fungerar och använd bilderna du samlar för att diskutera och planera ditt sovrum med alla byggare, återförsäljare eller vänner.

3. Beröm dina färger

Även om färg är ett viktigt inslag för alla rum, kan användning av för mycket, för lite eller att använda en färg som är för ljus skapa fel stämning. Håll dig till en färgpalett (t.ex. neutrala, gröna, röda) för att samordna ditt utrymme. Att välja specifika färger kan hjälpa till med inköp av inredning och utveckla din personliga stil för att lättare samordna dina målningar med möbler, filtar och accessoarer. Även färgen på ditt sovrum är ansvarig för en god romantisk stämning till viss del. Färgen på ditt sovrum och dina underkläder kommer att tända din partner tillräckligt bra.

4. Dekorera med tapet

Tapeter är ett bortglömt sätt att lägga till klass till ditt rum. Ett litet mönster kan få ditt rum att kännas mysigt, medan ett stort mönster på din vägg kan öppna upp utrymmet. Precis som färg kommer färgen på din tapet att påverka atmosfären. Varma färger skapar fridfulla rum, medan svala färger lyser upp små utrymmen.

5. Mjuka möbler

Ditt sovrum kan aldrig vara för bekvämt. Filtar uppgraderar trista möbler, mattor värmer upp kalla rum och moderna kuddar livar upp enkla sängkläder. Lyft upp mysigheten genom att ta in ett knippe material. Dekorera med andningsbara linnekuddar och filtar för sommaren och tjock sherpa för vintern.

6. Lysa upp det

Ljus är lika med romantik – något med det varma gula ljuset kan trösta oss i vilken miljö som helst. Att läsa med levande ljus är ett bra sätt att invagga oss i sömn. Strö ditt rum med ljus för att skapa stämning, eller spela det säkert och håll dig till sagolika ljus eller lampor. Håll dig undan från svala, blåa ljus som finns i sterila miljöer—dessa skapar motsatt effekt.

7 . Plantera blommor

Ta in naturen och liva upp ditt rum genom att inkludera krukväxter. Inte bara fräschar krukväxter upp ditt utrymme, de hjälper också till med syreflödet. Blommor tillför doft och färg, suckulenter är ett trendigt sätt att införliva liv, och växter med stort lövverk kan lindra stressen i stadsmiljöer. Om du saknar en grön tumme, kan syntetiskt växtliv lysa upp ett rum utan stök eller engagemang.

8. Spegel

Bygg ut ditt rum med en stor väggmonterad spegel. Funktionella och eleganta, speglar förlänger rummet och deras kanter kan dubbla upp som konst. Placera din spegel på golvet för att reflektera din outfit innan du kliver ut genom dörren, eller placera spegeln på din vägg för att utöka ditt utrymme. Häng spegeln på den parallella väggen av ett konstverk och njut av verket från alla vinklar.

9. Rensa med förvaringslösningar

Om du simmar i kläder eller drunknar i böcker, spara utrymme med en praktisk hyllenhet. Organisera dina tillhörigheter efter färg och skapa din egen konst genom att stolt visa upp dina material samtidigt som du håller dem från golvet. Harmonisera dina möbler genom att välja en enhet från samma kollektion eller gör ditt val baserat på kapacitet.

10. Gör det perfekt

Varva och varva möbler, färger och dekorationer som du tycker passar. Kom ihåg att ingen produkt är slutgiltig förrän du bestämmer dig. Var aldrig rädd för att ta bort föremål som inte fungerar – du kan alltid lägga till dem i ett annat rum och integrera ditt sovrum med Amerisleep-estetik i resten av ditt hem. Bedöm ditt rums framgång efter känslan du får när du går in.

Luta dig tillbaka i ett avkopplande rum i slutet av dagen och känn hur all stress som finns kvar.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!