100 sätt att förbättra ditt hems energieffektivitet

Att förbättra energieffektiviteten i ditt hem är ett av de bästa sätten att spara pengar, leva mer bekvämt och minska ditt koldioxidavtryck. Men många husägare får aldrig dra nytta av dessa förmåner eftersom de inte är säkra på var de ska börja, så de ger upp på att gå grönt. Lyckligtvis är det enklare än någonsin att göra ditt hem mer energieffektivt. Här är 100 sätt:

Förbättra energieffektiviteten i ditt badrum

1. Installera lågflödesduschmunstycken

Lågflödesduschmunstycken kan minska mängden vatten som används i din dusch med 25-60%. Den bästa delen? Dessa armaturer är billiga, så du behöver inte spendera mycket pengar för att börja spara.

2. Köp en energieffektiv toalett

Toaletter använder mer vatten än någon annan apparat i ditt hem, och ju äldre toaletten är, desto mer vatten slöser den. Att uppgradera till en energieffektiv toalett kan spara oräkneliga liter vatten varje år, vilket ger upp till cirka 50 USD i årliga besparingar!

3. Förkorta din dusch

Den genomsnittliga duschen varar i cirka 8 minuter, men Environmental Protection Agency (EPA) rekommenderar att minska denna tid till cirka 5 minuter för att förbättra energieffektiviteten i ditt hem.

4. Reparera läckor

En läckande kran kan slösa bort tusentals liter vatten varje år. Om du hör det långsamma droppet av vatten i ditt badrum, ta dig tid att lokalisera och åtgärda denna läcka för att spara vatten.

Hur du gör dina dörrar effektiva

5. Byt ut föråldrade dörrar

Nyare dörrar ger mer isolering än äldre modeller, så om dina dörrar inte har bytts ut på decennier är det nu dags att göra en förändring. Välj en energieffektiv dörr som är designad för ditt klimat för att spara så mycket energi som möjligt.

6. Täck glasdörrar med draperier

Värme kommer in i ditt hem genom glaset i ytterdörrar, vilket höjer temperaturen inne i ditt hem och tvingar ditt kylsystem att arbeta hårdare för att nå en behaglig temperatur. Håll denna värme borta från ditt hem genom att täcka glaset på dina ytterdörrar med draperier.

7. Täta luftläckor

Luft inifrån ditt hem kan strömma ut genom de små öppningarna runt omkretsen av dina dörrar. Dessa läckor gör att ditt värme- och kylsystem inte har något annat val än att gå i överväxel för att hålla ditt hem svalt på sommaren och varmt på vintern. För att förhindra denna energiförlust, applicera tätningslister runt dina ytterdörrar.

8. Kontrollera dörrkarmarna

Pirrar eller sitter din dörr på plats när den öppnas eller stängs? Detta är ett tecken på att dörren har flyttats sedan den först installerades. Justera dörren inom dörrkarmen för att säkerställa att den är på rätt plats. Om du gör detta förhindrar du att luft läcker ut ur öppningarna som bildas när dörren inte är korrekt riktad.

Hur du gör dina fönster energieffektiva

9. Byt till Energy Star Windows

Investera i Energy Star-fönster, som är designade för att blockera solens strålar och förhindra värmeöverföring. Genom att installera dessa fönster uppskattar man att husägare kan minska sina elräkningar med cirka 12%.

10. Lägg till en fönsterfilm

Applicera en fönsterfilm, som är ett tunt lager plast, på utsidan av dina fönster. Den här filmen kommer att blockera värmen innan den kommer in i ditt hem, så din luftkonditionering behöver inte arbeta lika hårt för att hålla dig sval.

11. Applicera tätning 

Täta luftläckor runt dina fönster genom att applicera ett nytt lager tätning. Tätning är ett snabbt, enkelt och billigt projekt som kan slutföras utan hjälp av en professionell.

12. Uppgradera fönsterbehandlingarna

Häng draperier på fönstren i ditt hem som får mest solljus. Välj draperier som är fodrade och se till att de är rätt uppmätta så att de hänger från taket till golvet. Dessa draperier blockerar värme på sommaren och förhindrar värmeförlust på vintern, vilket gör ditt hem mer energieffektivt.

Hur du gör din teknik mer energieffektiv

13. Använd en Power Strip

Anslut enheter till ett grenuttag och stäng av hela remsan när enheterna inte används. Detta kommer att stänga av elförsörjningen och förhindra att enheterna fortsätter att förbruka energi när de inte används.

14. Justera inställningarna för ljusstyrka

Ju ljusare skärmen är på en elektronisk enhet, desto mer energi använder den för att behålla sin ljusstyrka. Spara så mycket energi som möjligt genom att justera ljusstyrkan så att skärmen blir något svag.

15 . Låt din dator gå i viloläge

Det tar mycket energi att visa en skärmsläckare när en dator inte används. Låt din dator gå i viloläge när du inte är i närheten istället så slösar den inte så mycket energi.

16. Överdebitera inte

Ta bort din mobiltelefon från laddaren när batteriet har nått 100 %. Annars kommer laddaren att fortsätta att förbruka energi trots att telefonen är fulladdad, så energin går till spillo.

17. Köp en Energy Star-dator

Energy Star-datorer har samma funktioner som vanliga datorer, men de använder upp till 60 % mindre energi. Om du är intresserad av att köpa en ny stationär eller bärbar dator, leta efter Energy Star-dekalen.

Hur du förbättrar effektiviteten hos dina apparater

Energieffektiva apparater är lätta att hitta och har en positiv inverkan på miljön (för att inte tala om din elräkning). Om du inte har råd att uppgradera en stor apparat direkt, här är några tips för att säkerställa att de fungerar så effektivt som möjligt: ​​

18. Koppla ur apparater

Om en apparat är inkopplad kommer den att förbruka energi även när den inte används. För att spara energi, koppla ur alla apparater som sällan används. Om du till exempel aldrig använder din mixer, finns det ingen anledning att låta den vara inkopplad på köksbänken.

19. Rengör apparater regelbundet

Smutsiga apparater förbrukar mer energi än rena, och det är därför det är så viktigt att rengöra vitvarorna i ditt hem regelbundet. Att ta bort damm, smuts och skräp från insidan och utsidan av apparater kan drastiskt förbättra ditt hems energieffektivitet.

20. Justera temperaturinställningarna

Att justera temperaturen med några grader gör kylar, frysar och tvättmaskiner mer energieffektiva. Dessutom är det en så liten förändring att den inte kommer att påverka hur apparaten fungerar.

21 . Håll ugnsdörren stängd

Värme avgår varje gång ugnsluckan öppnas, vilket tvingar ugnen att arbeta hårdare för att hålla insidan vid en viss temperatur. Förebygg detta problem genom att hålla ugnsluckan stängd under gräddningen så att ingen energi går till spillo.

22. Håll ett lock på kastruller och kastruller

Värmen stiger, så att lägga lock på kastruller och kastruller kan fånga värmen så att den inte försvinner. Om du glömmer att använda ett lock kommer spisen att förbruka mer energi för att laga din mat.

23. Välj rätt brännare

Energi går till spillo närhelst en brännare används som är mycket större än grytan eller pannan på den. För att spara energi, använd en brännare som är närmast i storlek grytan eller pannan du använder för att laga mat.

24. Stäng av ugnen tidigt

Ta för vana att stänga av ugnen några minuter i förtid varje gång du bakar. Ta inte bort maten tidigt – stäng helt enkelt av ugnen och låt värmen som är fångad inuti ugnen avsluta maten.

Energieffektivitet på vinden

25. Lägg till isolering

Värmen stiger genom ditt hem och försvinner genom vinden. Håll varm luft i ditt hem på vintern genom att isolera vinden för att fånga värmen inuti.

26 . Leta efter luftläckor

Inspektera områdena runt fönstren, rören och kanalerna på vinden för att leta efter luftläckor. Om du upptäcker några luftläckor, täta dem genom att applicera ett nytt lager tätning.

27. Försegla trappan

Har du trappor som leder upp till din vind? Trappan och vindsdörren bör tätas med en vindskåpa för att förhindra luftläckor och förbättra vindens totala energieffektivitet.

28. Installera en vindsfläkt

Vindsfläktar kan kyla varma vindar genom att trycka varm luft utanför och dra kall luft inuti, men de fungerar bara om ditt hem har rätt typ av ventiler. Prata med en professionell för att se om en vindsfläkt fungerar i ditt hem.

Energieffektivitet i garaget

29. Bli av med gamla apparater

Många har gamla vitvaror i garaget som de aldrig använder. Bli av med dessa apparater så att de inte längre slösar energi.

30. Isolera garageporten

Minska ditt hems energianvändning genom att isolera garageporten. Du kan antingen köpa en isoleringssats eller installera en helt ny garageport med inbyggd isolering.

31. Täta sprickor i garagegolvet

Kall luft kan smyga in i ditt garage genom små sprickor i golvet. Låt inte detta hända – anlita en professionell för att täta dessa sprickor så snart du upptäcker dem.

32. Byt till energieffektiva glödlampor

Använd energieffektiva glödlampor för att belysa insidan av ditt garage. Energieffektiva lökar drar inte alls lika mycket energi och behöver inte bytas lika ofta heller.

Energieffektivitet i trädgården

33. Ändra bevattningsschemat

Justera inställningarna på ditt bevattningssystem så att du vattnar på morgonen i motsats till kvällen eller eftermiddagen. Mindre vatten kommer att avdunsta när du väljer morgon, vilket innebär att mindre vatten kommer att slösas bort.

34 . Applicera ett lager kompost

Lägg ett nytt lager kompost i din trädgård. Mulch kommer att bromsa avdunstningen av vatten från jorden, så att dina växter kommer att få absorbera varje droppe som är tillgänglig för dem.

35. Platta branta sluttningar

Växter på en brant sluttning kommer inte att ha chansen att absorbera vatten innan det börjar rinna nedför det sluttande området. Som ett resultat kommer de att behöva mer vatten för att blomstra. Förebygg detta problem genom att platta branta sluttningar.

36. Samla regnvatten

Sätt en tunna i din trädgård så att du kan samla regnvatten under den stormiga säsongen. Använd detta vatten för att vattna din trädgård, ge din hund ett bad eller tvätta din bil.

37. Gruppplanter tätt tillsammans

Om möjligt, gruppera växter tätt tillsammans istället för att sprida dem över din trädgård. Det är lättare för ett bevattningssystem att vattna växter som ligger nära varandra, så ditt sprinklersystem behöver inte lika mycket vatten för att hydrera dina växter.

Energieffektiv belysning

38. Omfamna naturligt ljus

Sluta lita enbart på artificiell belysning – öppna gardinerna och låt det naturliga ljuset från solen strömma in i ditt hem istället.

39. Byt till energieffektiva glödlampor

Energieffektiva glödlampor använder upp till 80 % mindre energi än traditionella glödlampor. Byt glödlampor i ditt hem och du bör se stor skillnad på din nästa elräkning.

40. Installera dimmers

Installera dimmerknappar i ditt hem så att du kan justera mängden ljus som avges från glödlamporna. Om du använder ett lite svagare ljus minskar energianvändningen i ditt hem.

41. Välj en lågwattslampa

Välj en lågwattslampa istället för att välja den ljusaste glödlampan som finns. Att välja en glödlampa med något lägre wattal kommer inte att göra så stor skillnad när det gäller ljusstyrka, men det kommer att göra ditt hem mer energieffektivt.

42. Automatisera ytterljus

Installera utomhusbelysning som automatiskt tänds och släcks vid vissa tider på dygnet. På så sätt behöver du aldrig komma ihåg att stänga av ytterbelysningen när du vaknar på morgonen.

43. Använd arbetsbelysning

Arbetsbelysning, som lampor eller spotlights, använder mindre energi än takbelysning. Om du arbetar i ett område i ett rum, använd en arbetslampa istället för att tända taklampan.

Energieffektivitet och ditt hems exteriör

44. Använd solreflekterande färger

Applicera ett nytt lager av solreflekterande färg nästa gång din veranda eller täckta uteplats behöver en bättring. Solreflekterande färger reflekterar solens värme istället för att absorbera den, vilket gör att ditt hem inte blir lika varmt under sommaren.

45. Skapa skugga

Arbeta med en trädgårdsarkitekt för att plantera träd nära ditt hem. När träden växer sig större kommer de att ge mer skugga, vilket kommer att hålla ditt hem svalt utan att använda energi.

46. Håll dörren stängd

Låt inte den svala eller varma luften i ditt hem komma ut – håll dörrar till utsidan stängda hela tiden om du inte reser in eller ut ur det.

Hur gör du ditt Tak Energieffektivt

47. Välj ljust färgade takmaterial

Mörkfärgade tak absorberar värme, som passerar in i ditt hem, medan ljusa material inte gör det. Av denna anledning är det bäst att välja ljusa takmaterial för att förbättra energieffektiviteten i ditt hem.

48. Applicera en sval takbeläggning

Om du inte är i behov av ett nytt tak, överväg att applicera en sval takbeläggning på ditt befintliga tak. Coola takbeläggningar är designade för att reflektera solljus för att minimera mängden värme som kommer in i ditt hem.

49. Gör nödvändiga reparationer

Trasiga, saknade eller lösa bältros skapar öppningar i ditt tak så att utomhusluften lätt kan komma in i ditt hem. Håll uteluften ute – och ge ditt värme- och kylsystem en paus – genom att göra nödvändiga takreparationer så snabbt som möjligt.

50. Lägg till isolering underifrån

Gör det svårare för utomhusluften att färdas genom ditt tak genom att lägga till isolering under det. Isolering blockerar värme på sommaren och kall luft på vintern så att ditt hem lätt kan hålla en behaglig temperatur året om.

Förbättrar effektiviteten hos din tvättmaskin och torktumlare

51. Använd fuktsensorn

Aktivera fuktsensorn på din torktumlare så att apparaten automatiskt stängs av när tvätten är torr istället för att vänta tills den förinställda tiden är ute.

52. Tvätta en hel massa

Tvättmaskiner använder samma mängd energi på varje tvätt, oavsett storlek. Av denna anledning är det bäst att bara tvätta fulla laster istället för att slösa energi på en liten last.

53. Lufttorka kläder

Om du inte har bråttom att torka dina kläder, försök lufttorka dem istället för att lägga dem i torktumlaren. Det kan ta längre tid, men den här metoden kommer att spara en betydande mängd energi.

54. Tvätta kläder i kallt vatten

Cirka 90 % av den energi som tvättmaskinen förbrukar går åt till att värma vatten. Byt till kallt vatten så att du kan minska mängden energi som används för att rengöra dina kläder.

55. Rengör torktumlaren regelbundet

Det är svårt för luft att strömma genom torktumlaren om kanalen är smutsig, så torktumlaren kommer att behöva använda mer energi för att torka dina kläder. Ta för vana att rengöra torkkanalen regelbundet så att du kan maximera dess effektivitet.

56. Välj den högsta spininställningen

Tvättmaskinen drar ut mer vatten från tvätten när den är inställd på högsta centrifugeringsinställningen. Som ett resultat kommer torktumlaren inte att behöva använda lika mycket energi för att torka dina kläder.

57. Köp högeffektivt tvättmedel

Högeffektiva tvättmedel producerar inte så mycket lödder, så tvättmaskinen behöver inte skölja kläderna flera gånger för att rengöra dem helt.

Förbättra effektiviteten hos ditt kylskåp

58. Håll dörren stängd

Öppna inte kylskåpsdörren om du inte vet exakt vad du letar efter inuti. Ju längre dörren är öppen, desto mer energi måste kylskåpet använda för att hålla insidan sval.

59. Låt luft flöda runt apparaterna

Håll området runt och ovanpå kylskåpet så rent som möjligt för att främja luftflödet. Dessa områden spelar en viktig roll i kylskåpets nedkylningsprocess, så håll dem fria för att minska mängden energi som används av denna apparat.

60. Leta efter rätt storlek

Om du inte behöver ett stort kylskåp, köp inte ett. Större apparater använder mer energi än mindre, så att välja rätt storlek kan spara energi.

61 . Välj ett toppmonterat kylskåp

Toppmonterade kylar/frysar använder cirka 30 % mindre energi än modeller som står sida vid sida. Om du letar efter ett nytt kylskåp, välj den här stilen för att börja spara.

62. Byt ut tätningen

Tätningen runt kylskåpsdörren kommer att börja försvagas vid upprepad användning, så dörren stängs inte lika tätt. När detta händer kan kall luft strömma ut genom tätningen. Förhindra detta problem genom att byta ut tätningen när du börjar märka att den tappar sug.

Energieffektivitet i sovrummet

63. Slå på takfläkten

Låt takfläkten hålla dig sval på natten så att du inte behöver förlita dig på luftkonditioneringen dygnet runt.

64. Stäng av TV:n på natten

Bekämpa lusten att somna med TV:n på på natten. TV:n kommer att fortsätta att förbruka energi även efter att du har somnat, så det är bäst att stänga av den eller använda viloläget så att den stängs av av sig själv.

65. Ta en extra filt

Sov med en extra filt på vintern istället för att lita på att din värmare håller dig varm. Du kan ha värmaren på, men på en lägre temperatur så att den inte drar lika mycket energi.

66. Stäng gardinerna

Att stänga gardinerna ger inte bara mer avskildhet, utan det kommer också att hålla dig svalare på sommaren och varmare på vintern.

Har du en pool? Det kan också vara energieffektivt.

67. Använd en poolpump av lämplig storlek

Större pumpar använder mer energi än mindre, så köp inte en stor pump om det inte är absolut nödvändigt att göra det.

68. Stäng av värmaren

Om ingen använder poolen, stäng av värmaren för att spara energi. Det är bäst att göra detta när du reser på semester eller under vintern, eftersom simning inte är populärt under den här säsongen.

69. Installera en solvärmare

Traditionella värmare drivs av el, men solvärmare drivs av energi från solen. Byt till en solvärmare för att göra din pool mer energieffektiv.

70. Täck poolen

Förhindra avdunstning genom att täcka över poolen när den inte används. Om vattnet inte avdunstar snabbt, finns det ingen anledning att slösa vatten genom att fylla poolen.

71. Skapa ett vindskydd

Häckar eller buskar som planteras nära poolen kan hindra vind från att nå vattnet. Detta kommer att förhindra avdunstning och säkerställa att den kalla vinden inte sänker temperaturen i poolen, vilket skulle tvinga värmaren att arbeta hårdare.

72. Välj mörkfärgade material

Ljusa material är populära, men mörka material är mer energieffektiva. Mörka material kommer att absorbera mer värme från solen, vilket innebär att din pool inte behöver använda den elektriska värmaren så ofta.

Förbättra effektiviteten hos din diskmaskin

73. Hoppa över försköljningen

Att förskölja disken är ett enormt slöseri med både tid och energi. Hoppa över detta steg och lägg din disk direkt i diskmaskinen.

74. Fyll diskmaskinen

Tryck inte på “start” förrän diskmaskinen är helt full. Diskmaskinen kommer att använda samma mängd energi på en mindre laddning än på en full, så vänta tills den är full för att spara energi.

75. Ladda disken försiktigt

Var noga uppmärksam på hur disken laddas i diskmaskinen. Om de är felaktigt placerade kanske diskmaskinen inte kan rengöra dem ordentligt med bara en sköljning.

76. Aktivera Air Dry-alternativet

Ge din diskmaskin en paus genom att aktivera alternativet för lufttorkning. Din diskmaskin behöver inte slösa energi på att torka din disk så länge den här funktionen är på.

77. Välj en strategisk plats i köket

Står din diskmaskin bredvid kylskåpet? I så fall kan värmen från diskmaskinen göra det svårare för kylskåpet att göra sitt jobb. Separera dessa apparater för att maximera energieffektiviteten.

78. Tvätta disken på natten

Kravet på energi sjunker vanligtvis på natten, så detta är den bästa tiden att köra diskmaskinen. Förinställ apparaten så att den slås på automatiskt under natten så att du inte behöver komma ihåg att trycka på “start” innan du lägger dig.

Bättre isolering, bättre energieffektivitet

79. Lägg till mer isolering

Mängden isolering som du behöver beror på ett antal faktorer, inklusive din stads klimat. Arbeta med en professionell för att avgöra om du behöver mer isolering, och om du gör det, lägg till det för att förbättra energieffektiviteten i ditt hem.

80. Välj rätt material

Vissa isoleringsmaterial är effektivare än andra. Se till att ditt hem är ordentligt isolerat genom att be en professionell rådgivare om dina val av isoleringsmaterial.

81. Börja med de yttre väggarna

Det finns många väggar i ditt hem, men vissa av dem behöver inte nödvändigtvis isoleras. Det är bäst att börja isolera ytterväggarna först eftersom de spelar den största rollen för att göra ditt hem energieffektivt och bibehålla en behaglig temperatur inuti.

Hur du förbättrar din ventilation

82. Byt filter regelbundet

Smutsiga filter gör det svårare för ventilationssystemet att fungera. Se till att du byter filter regelbundet så att du inte tvingar systemet att slösa energi.

83. Bedöm behovet av ventilatorer

Prata med en professionell för att avgöra om du verkligen behöver ett ventilationssystem i ditt hem. Beroende på klimatet är det möjligt att du kan använda naturlig ventilation istället.

84. Använd badrumsfläkten

Slå på badrumsfläkten efter en dusch för att suga upp värmen och fukten i rummet. Om du gör detta blir det lättare för huvudventilationssystemet i ditt hem att fungera.

85. Håll värmen borta från ditt hem

Ventilationssystemet kommer inte behöva arbeta lika hårt om det kommer mindre värme utifrån som kommer in i ditt hem. Håll värmen borta genom att täta luftläckor runt dörrar och fönster med tätningslister eller tätning.

Förbättra effektiviteten hos din varmvattenberedare

86. Uppgradera varmvattenberedaren

Byt ut din befintliga varmvattenberedare mot en energieffektiv modell, som är designad för att använda så lite energi som möjligt.

87. Sänk temperaturen

Ändra temperaturen på din varmvattenberedare till 120 grader Fahrenheit. Att slå tillbaka temperaturen kommer inte att påverka din varmvattenförsörjning, men det kommer att minska ditt hems energianvändning.

88. Isolera varmvattenberedaren

Minska värmeförlusterna i standbyläge genom att isolera varmvattenberedaren. Isoleringssatser kan köpas i lokala järnaffärer och appliceras utan hjälp av en professionell.

89 . Installera värmefällor

Be en fackman hjälpa till med installationen av värmefällor, vilket kommer att minska värmeförlusten och göra det lättare för apparaten att producera varmvatten.

90. Lägg till isolering till rören

Att isolera de första foten av varm- och kallvattenrören som är anslutna till din varmvattenberedare kan också drastiskt minska energiförbrukningen.

91. Ställ in en timer

Använd timern på din varmvattenberedare för att stänga av ditt varmvatten vid vissa tider. På så sätt kommer du inte att slösa energi på att värma vatten medan du är på jobbet eller sover.

Uppvärmning och kylning

Uppvärmning och kylning kan stå för upp till hälften av din energiräkning, vilket innebär att förbättra energieffektiviteten i ditt VVS-system kommer att räcka långt mot att sänka dina månatliga räkningar!

92. Installera en programmerbar termostat

Använd en programmerbar termostat för att justera temperaturen i ditt hem under de timmar du är på jobbet eller sover. Den här enheten kommer att göra det lättare för dig att minska dina uppvärmnings- och kylkostnader.


93. Rengör eller byt ut luftfiltret

Värme- och kylsystem kräver mer energi för att hålla ditt hem bekvämt om luftfiltren är smutsiga. Ställ in påminnelser för dig själv att rengöra dessa filter regelbundet så att ditt system inte använder så mycket energi.

94. Täta läckor i luftkanalerna

Anlita en professionell för att täta luftläckorna i dina luftkanaler för att minska förlusten av varm eller kall luft som kommer från ditt värme- och kylsystem.

95. Smörj systemets rörliga delar

Brist på smörjning kommer att orsaka friktion, vilket kommer att öka mängden el som värme- och kylsystemet använder. För att minska energianvändningen, smörj systemets rörliga delar regelbundet.

Energieffektivitet i köket

96. Tillaga måltider med glas eller keramikrätter

Bakar du i ugnen? Lägg i så fall maten i ett glas- eller keramikfat. Maten tillagas lika snabbt, men vid lägre temperatur, så ugnen kommer inte att behöva använda lika mycket energi.

97. Stäng av ismaskinen

Ismaskinen inuti dina fryser använder mycket energi, och chansen är stor att du förmodligen inte använder det mesta av isen den producerar. Minska din fryss energiförbrukning med cirka 20 % genom att stänga av ismaskinen.

98. Förbered fler “coola” måltider

Försök att undvika att använda ugnen, spisen och andra apparater i ditt kök dagligen. Gör istället “häftiga måltider” som sallader eller smörgåsar, som kan tillagas utan dessa apparater.

99. Undvik att använda ugnen

Brödrostar, varmluftsugnar och mikrovågsugnar är alla mer energieffektiva än ugnar. Av denna anledning är det bäst att undvika att använda ugnen om du vill förbättra energieffektiviteten i ditt hem.

100. Installera lågflödeskranar

Köp billiga lågflödesblandare till dina diskbänkar. Genom att göra det här bytet kan husägare minska sin årliga vattenanvändning med upp till 60%.

Det finns hundratals andra sätt att spara energi i ditt hem, så tänk på den här listan som bara början. Börja arbeta dig igenom den här listan så att du kan se hur mycket energi din familj kan spara när du anstränger dig för att leva en grönare livsstil!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!