11 bästa målarfärger för badrum

Innehåll

Du accepterar att badrum är personliga utrymmen och som sådana bör representera din personlighet.

Till skillnad från vardagsrum, som kan vara inrättade för att passa den senaste trenden för att visa upp din klass och prestige, är badrummen alltid gjorda för att passa “din standardstatus.”

För uppenbara skäl, ditt badrum har sett dina tårar, din kropp, hört din prisbelönta röst som inte har vunnit en Grammis, eller kanske du har motsatsen till det.

Allt, ditt badrum spelar en viktig roll i ditt dagliga liv. Därför ska den representera dig och ditt val av färg.

Hur och vad du använder ditt badrum till avgör ditt val av färg. Till exempel kanske du vill ha ett spa-liknande badrum eller bara ett badrum med dusch och slut. Ibland fungerar ditt badrum som en plats för att smälta stress eller få nya idéer fram medan du kopplar av i badkaret.

Badrumsfärgsidéer att överväga

Naturligtvis kommer färgen på ditt badrum att påverka allt ovan om det väljs fel. Men du behöver inte oroa dig; detta är en detaljerad guide om de bästa färgerna för badrummet.

1. Taupe

Bildkredit: wow1day.com

Taupe är en vacker och klassisk nyans av brun-grå. Den är perfekt för ett badrum i neutrala toner, vilket ger dig en känsla av värme och mysighet. Den har ett brett utbud av nyanser för att passa din smak och preferenser. De grå-tunga nyanserna är moderna och svalare medan den brundominerade taupens jordnära look gör att den sticker ut bland andra nyanser.

Varje variant ger dig en annan känsla, och den mjuka nyans den skapar gör ditt badrum mer fridfullt och lyxigt. Andra färger som passar bra med taupe när de används för badrum är ljusgrön, blå, lila, kräm, rosa och elfenben.

2. Grå

   Bildkredit: behr.com

   Grå är ett annat utmärkt val av badrumsfärger som ger en neutral ton och värme. Det stramar upp ditt utrymme och är en bra ersättning för ett badrum i vit färg.

   Liksom många neutrala nyanser ger grått en lugnande effekt och önskat lugn. Det kan också hjälpa dig att sätta tonen på din dag.

   Det finns olika nyanser att välja mellan, inklusive varm grå, mjuk grå, ljusgrå, mörk och ljusgrå. Du kan krydda med mörka färger som svart och mörkt marinblått eller ljusa färger som rosa och orange.

   Ljusfärgade handdukar och duschdraperier kan också göra stor skillnad i tonen på ditt badrum. Så grått plus valfri färg kommer att få magin att hända oavsett om du söker en klassisk ton eller ett livfullt badrum.

   3. Vit

    Bildkredit: homestratosphere.com

    Utan att yttra ett ord, ett vitfärgat badrum avger omedelbart uttalandet “det här är en snygg person”. Under årens lopp har detta inte gått ur stil eftersom det rankas i topp bland klassiska badrumsstilar.

    Ett vitt badrum, antingen ljust eller kritvitt, ger ett sofistikerat utseende utan ansträngning. Badrummen är ofta små och kan kännas dystra om du använder mörk färg. Men utrymmet verkar större, lättare och reflekteras lätt med vit färg.

    Med ett vitt badrum är det fritt fram att experimentera med olika kakelfärger och element. Du kan experimentera med vita och ljusa färger eller mörkare färger och ändå göra en träff.

    4. Träkol

      Bildkredit: janovic.com

      Efter att ha fastställt tidigare att ditt badrum ska spegla vem du är och vad du representerar, är det okej att inte önska eller följa normerna. Det är okej om du föredrar dramatiska färger för att piffa upp saker och ge dig den “eld” du behöver varje dag.

      Charcoal är här för att få magi att hända för dig. Det är ett utmärkt alternativ till den mjuka grå färgen; det är mer stämningsfullt än grått, mångsidigt och ger dig ett varmt badrum.

      Ditt badrum blir en blandning av mysigt och modernt när du arbetar med kolfärg. Du kan para ihop detta med vilken ljus färg du vill utan att tappa kolets chica karaktär.

      5. Blå

       Bildkredit: paintzen.com

       Blå är utan tvekan den mest mångsidiga och lugnande färgen som finns. Det är en av de bästa färgerna för badrum. Den har en mängd nyanser: himmelsblå, marinblå, puder, dammig, kunglig, arktisk, stormig, babyblå, eterisk ljusblå och många fler.

       Detta är fantastiska nyanser av blått för att ge det önskade lugnet du längtar efter. Till exempel öppnar ett himmelsblått badrum upp ett litet badrum som tar bort uppmärksamheten från det lilla utrymmet. Det ger också en uppfriskande känsla av hur himlen ser ut när du badar.

       Denna känsla kan vara allt du behöver för att börja dagen på ett bra sätt. Ett arktiskt blåmålat badrum, å andra sidan, kan bli din oas för att fly från bråket där ute och koppla av ordentligt.

       De mörkare blå nyanserna lämnas inte utanför det fantastiska. som blå erbjuder. Marinblå badrum är djärva, klassiska, rena och anmärkningsvärda. Denna blå nyans kan inspirera till olika design. När det paras ihop med vitt, är det en annan nivå av häftighet, eftersom det skapar en stilfull kontrast och lugnande atmosfär.

       6. Grön

         Bildkredit: homestratosphere.com

         Att ha ett grönfärgat badrum ger en känsla av utomhus i ditt hem. Denna färg är lugnande och svalkande på samma gång och tonar ner ett ljust och soligt rum. Den finns i olika nyanser, inklusive salviagrön, djupgrön, puder, havsskum, lövgrönt, calke, kelly, vår och mintgrön.

         Grönt passar bra med taupe, brunt och annat ljusa färger som du väljer, beroende på vald nyans.

         För ett ljust och roligt badrum är mint- och havsskumsgrönt det bästa alternativet. Salvia kommer att ge dig en jordnära känsla, havsskum en spa-liknande känsla, ljusgrönt ger friskhet och liv, och calkegrönt ger den tidlösa känslan som alltid är fräsch och långvarig.

         Om du Om du är öppen för att experimentera med mindre kända eller använda färger, kan du prova vårgröna eller pistage. Pistage ger en explosion av ny energi till rummet utan att vara kraftfull eller överdrivet i ditt ansikte, medan vårgrönt ger en känsla av tillväxt, återfödelse och en ljus framtid.

         7. Kräm eller benvit

           Den kräm- eller benvita färgen ger utrymme för värme utan den intensiva överväldigande av ett helvitt badrum. Det är en av de bästa badrumsfärgerna då den ger en lugnande känsla. Det gör mörkare och kallare utrymmen levande och möjliggör mångsidig hantering eller experiment. Denna färgnyans kan kombineras med ljusa färger som rosa eller mörka färger och fortfarande behålla sin stilrena karaktär.

           8. Brun

             Bildkredit: homedesignlover.com

             Tänker du på att skapa ett lugnt badrum med en jordnära look? Har du funderat på färgen brun? Oavsett vilken nyans av brunt som väljs garanterar det en lugn, spa-liknande och avslappnad atmosfär.

             Att arbeta med en ljus nyans av brunt ger den perfekta bakgrundskänslan som du kan komplettera med grädde eller beige. En mellantonsbrun färg ger en lugnande känsla och en mörk brun nyans ger en chokladaktig och dramatisk känsla som är elegant och sofistikerad.

             9. Y

             ellow

            Bildkredit: easyhometips.org

            I allmänhet är det man tror att gult är en “energi”-färg eftersom det är ljust och attraktivt. Men när rätt nyans används ger den tillräckligt med värme eftersom de flesta färger i sin klass.

            Du kanske vill överväga gul färg för ditt badrum om du bor i samhällen med färre soliga dagar. Det kan vara din solstråle för en ljus dag. Om du överväger en mycket jordnära nyans av gult, är senapsgult visuellt tilltalande och kommer att få jobbet gjort.

            10. Rosa eller persika

             Bildkredit: decoraid.com

             För vissa, nyanser av rosa eller persika i ett badrum är för “höga” för ett förmodat “lugnt” rum. Som nämnts tidigare, låt ditt badrum återspegla dig och vad du behöver.

             Ett rosa eller persika badrum kan vara den moral som behövs för att kickstarta din dag och nå dina mål. Dessa målarfärger visar upp kul, lekfullhet och en levande atmosfär. Du kan bättra på den med en mörk nyans av en annan av dina favoritfärger för att få den att se mer vuxen och glam ut för vuxna.

             11. Violet

            Bildkredit: nimvo.com

            Ett badrum med lila tema kan verka malplacerat för vissa, men det är ett utmärkt färgval. Lila färger är kända för att vara absorberande och lugnande och tros ibland sänka stresshormoner. Sant eller inte, vem vet?

            Men ett känt faktum är att det utvecklar en fredlig känsla. När den kombineras med vitt, lila, grädde eller silver skapar det ett charmigt och förtjusande rum.

            Slutlig tanke

            Denna detaljerade lista vi har skapat åt dig hjälper dig att bestämma vilken färg som passar ditt badrum bäst, oavsett om det är ett nytt eller ett renoverat badrum.

            Förutom att överväga den bästa färgen för badrummet är det viktigt att beakta bland annat livslängd, funktionalitet, ljusreflektion, lätt underhåll, rengöring, smutsmotstånd.

            Att välja rätt färg på färgen för ditt badrum är mycket för att skapa atmosfär du önskar och representerar dig. Oavsett vad andra kan tycka om ditt färgval, gör det ändå. Göra det för dig. För att det är ditt personliga utrymme och det borde spegla dig.

   Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
   Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!