12 hälsosamma tips för att städa upp utan att få ont i ryggen

Innehållsförteckning

Städar du din lägenhet själv, eller har du en arbetare som gör det det för dig?

Många människor , särskilt kvinnor, klagar över ryggsmärtor när de städar sina hem. De vill hålla sitt hem snyggt och snyggt utan att få några hälsoproblem. Inledningsvis kan det verka omöjligt eftersom du inte kan undvika att sätta din kropp under press när du vill städa upp. Ett alternativ är att få en professionell städtjänst som fyra säsonger städning för att göra det åt dig.

Men lyckligtvis finns det flera enkla och användbara tips för att göra dina hushållssysslor och städa upp utan att få ont i ryggen. Så om du vill veta dessa tips, fortsätt att läsa följande;

Städa mindre men alltid

Detta kan vara det viktigaste tipset av alla. Du måste börja med att hantera städtider och hålla dig till planen. Många människor gillar att städa hela lägenheten på en enda dag, vanligtvis under semestern.

Om du är en av dem, du måste sluta med denna vana. Det rekommenderas starkt att städa ett rum varje dag istället för att städa alla rum på en enda dag. Detta låter din kropp återhämta sig och vara redo för nästa omgång.

Prioritera utrymmena för dammsugning

När du dammsuger måste du veta vilket område som är mer kritiskt och vilket som inte kräver många försök. Dammsugning är en av de mest ansträngande städuppgifterna som snabbt kan leda till ryggsmärtor.

Vet du när problemet blir värre? Låt mig säga. Jag har en vän med en rymlig lägenhet i Kanada, och städningen är komplicerad för henne. Ofta kommer hon att tvingas be en arbetare att göra det, och naturligtvis kommer kostnaden inte att vara överkomlig för alla.

Så du måste fokusera på kritiska punkter och försöka att inte svettas mycket för utrymmen utan tung trafik. Till exempel under matbordet och golvet framför soffan som du tittar på TV från behöver mer uppmärksamhet.

Ändra din ryggposition hela tiden när du dammsuger

Många är vana vid att ha en enda position när de dammsuger . Att luta sig eller ha en rak ryggposition kan separat leda till allvarliga ryggproblem om de upprepas under en längre tid.

Så du måste bryta dammsugningstiden och ta en annan position i varje period. Att växla mellan dessa två positioner kan förhindra många potentiella skador på din hälsa.

Rengör när röran fortfarande är fräsch

En annan enkel strategin är att rensa röran direkt efter att din personal blivit smutsig. När röran fortfarande är fräscha behöver de mindre tryck, vilket hjälper dig att behålla din energi och undvika onödig ryggsmärta.

Diska kan vara den minst favoritdelen av dina sysslor. Ibland tvingas man stå i flera minuter för att diska smutsig disk.

Den bekvämaste metoden för att förhindra skador under diskningen är att använda en tvättmaskin. Naturligtvis kanske många familjer inte har råd med priset. Så de måste hitta andra sätt att lindra smärta under diskningen.

Använda en liten pall eller låda under diskbänken för att vila en fot åt ​​gången kan avsevärt minska trycket på din kropp. Denna box kommer att hjälpa dig med kärnstabilitet för att förhindra skador och minska ländryggssmärtor borta.

Det här alternativet kan verka lite lyxigt, men vi har inget annat val i dagens hektiska livsstil. Som tur är kan du hitta olika robotdammsugare till varje pris.

Med massor av användbara funktioner som kartläggningsmöjligheter, självtömmande återvinning soptunnor och till och med smarta kameror, robotdammsugare kan avsevärt hjälpa dig att hålla din lägenhet ren utan att få ont i ryggen.

Sitt på knä när du städar din toalett

Många är vana vid att böja sitt avfall när de städar sina toaletter. Kom ihåg att i denna position är allt tryck på din ryggrad. Detta är vad du behöver vara uppmärksam på om du vill städa eller åtgärda problem med din toalett.

Så det rekommenderas starkt att sitta på knä när du städar din toalett. Försök också undvika att utsättas för rengöringsmedel under en längre tid eftersom det skulle vara mycket skadligt för dina lungor. Du kan använda masker när du vill vara nära toaletten en stund.

Hämtmat

Städning är en väsentlig och oskiljaktig del av hushållet. Detta är särskilt svårt för de familjer där både man och hustru arbetar utanför. Om du försöker skynda dig när du städar, kommer du förmodligen att få problem med ryggsmärtor. De nämnda tipsen kan avsevärt hjälpa dig att minska dessa problem samtidigt som du håller din lägenhet snygg och snygg.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!