12 Ställen att Leta efter Vattenskador i Ditt Hem

Vattenskador är det vanligaste problemet i de flesta hushåll. Om vatten droppar kontinuerligt kan det börja skada ytan eller bli ett hem för alger och svamp.

Det är lämpligt att inspektera med rörmokaren över huset efter en viss period. Detta kommer att hålla dig säker på att allt är på plats.

Enskilda personer kan inte göra anspråk på vissa skador och skäl under försäkring, vilket skulle leda till höga personliga kostnader. Det finns vattenrestaureringstjänster som hjälper dig att bli av med problemen under de första dagarna.

Den här artikeln kommer att informera dig om platser där du regelbundet bör leta efter vattenskador. Försiktighet är alltid bättre än att bota, eftersom botemedlet nuförtiden har blivit för dyrt för fickorna.

Var medveten om alla problem i huset och ring proffsen för att få dem åtgärdade.

Var kan man upptäcka vattenskador i ditt hus

Låt oss komma till hörnen som vi ignorerade under alla dessa stunder.

1. Ytterdörrar

Det finns stor risk för att fukt samlas på utsidan av huset. Vanligtvis börjar daggdropparna påverka trädörrar och träfönster. Du kommer att se en bubbla bildas på ytan mellan solglimmen och träet.

Fukten kommer så småningom att börja verka på träets karaktär, vilket kommer att resultera i att skalningen av solglimmen och dörren blir svagare . Skadan kommer att vara en långsam process. Men om det åtgärdas vid rätt tidpunkt, skulle du bespara dig själv från en avsevärd kostnad.

På samma sätt urholkar det fönsterkarmen, som lätt går sönder vid en tryckning eller en liten kraft av ett föremål.

2. Runt badkaret eller i badrummet

Detta är en av de vanligaste vattenskadeplatserna. Eftersom vattnet omger området skadar det så småningom väggen.

När du tar en varm dusch skapas ånga på grund av den stängda miljön . Och utan någonstans att ta vägen lägger den sig på badrumsväggen med tiden, vilket resulterar i mögel.

Mögeln är till en början inte synlig för blotta ögat. Senare börjar den ändra sin färg från grönt till svart, vilket gör det tydligt mellan brickorna.

3. Nedre delen av toaletten

Vi tenderar att rengöra toaletten från ovanstående och synliga områden för ögat, vilket inte är fel eller ofullständigt. Det är lämpligt att då och då kontrollera den nedre delen av toaletten för att se eventuellt läckage eller någon form av vattenflöde. Om det finns någon, kommer det att orsaka en ohygienisk svamp som gör att den ser obehaglig ut.

4. Tak

Om du har en tank byggd i huset eller ovanför taket, finns det en möjlighet att det skulle starta ett betydande läckage om det inte fanns något regelbundet underhåll för vattenförrådet.

Det kommer att sprida vattnet genom väggarna, vilket resulterar i sprickor i färgen i nedre botten eller väggens hörn. Det skulle bli svårt att reparera om du inte kontrollerar skadan vid rätt tidpunkt.

5. Ackumulerat vatten

Tänk på platser som trädgården eller framsidan av huset där vatten samlas. Det ackumulerade vattnet kommer att göra vägen hal genom att bilda en grön fläck (dvs. alger). Att gå eller köra på en sådan stig kommer att bli svårt och farligt.

6. Bakom gipsvägg

Vissa rör gömmer sig bakom väggen, vilket gör det svårt att ta reda på ett läckage eller eventuell skada. Det bör göras en periodisk kontroll av sådana dolda områden för att vara säker.

7. Under diskhon

Diskbänken är en av de mest använda områdena i huset, med ett kontinuerligt vattenflöde från kranen. Röret som hjälper till att kasta ut vattnet måste rengöras eller bytas då och då, eftersom det kommer att täppa till vattnet och ge en illaluktande lukt.

8. Fönster

Fönster är en central källa till vattenläckage. Det beror på att regnvatten lätt kan sippra genom fönstren. Väggarna under fönstren kan spricka eller försämras med tiden. Det är därför väggarna under fönstren bör kontrolleras för eventuella skador. Fönstrens trämaterial bör också kontrolleras för eventuella skador.

9. Sidorna

Husets hörn och punkten där två sidospår möts bör kontrolleras. Annars kan vattnet som kommer in genom springorna så småningom försämra plywoodhöljet. Skadan kan inte ses förrän sidospåren byts. Det är därför obligatoriskt att hålla koll på eventuellt vattenläckage genom dessa luckor.

10. Under diskmaskinen

Det kan finnas bristningar i vattenledningarna eller avloppsledningen som är ansluten till diskmaskinen. Med tiden kan även ett litet läckage orsaka allvarliga skador på golvet under. Skadan kan inte ses förrän diskmaskinen är borttagen eftersom diskmaskiner är förseglade. Att hålla en check kommer att undvika kostnaden för att byta det skadade golvet under också.

11 . Nära tvättmaskinen

Tvättmaskinen har olika ventiler för varmt och kallt vatten. Dessa ventiler är monterade i väggarna och kan inte ses eftersom de är installerade bakom tvättmaskinen. Att inte hålla koll för att se om det finns något läckage kan skada väggen och leda till mögeltillväxt och förökning.

12. Luftkonditionering nära fönstret

Deras rör är monterat på luftkonditioneringsapparaterna genom vilket fukt avlägsnas. Eventuella stopp i rören eller skador på rören kan orsaka vattenläckage. Detta kommer i sin tur att göra att väggarna skadas. Om det finns något trämaterial som används för fönstret kan det försämra det också.

Vad ska man göra?

Du måste hålla ett öga på områden som är mer benägna att få vattenskador. Om någon skada upptäcks, kontakta en certifierad, laglig och professionell vattenrestaureringstjänst som kan göra sitt jobb effektivt och vägleda dig att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att undvika ytterligare skador.

Kostnaden för reparation skadan beror på skadans omfattning och vattenrestaureringsföretagets ställning.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!