15 DIY källarförvaringsidéer

Innehåll

Källaren är en avgörande del av hemmet som många husägare vanligtvis försummar. För vissa är det en dumpningsplats för föremål som inte behövs eller som inte har en ordentlig plats att förvaras på.

Som ett resultat blir många källare en total röra eller en komplett katastrof på grund av husägarnas försumlighet.

Det är viktigt att notera att källaren är lika viktig som alla andra delar av hemmet. Faktum är att det kan bli en av dina favoritdelar i huset om det tas om hand på ett tillfredsställande sätt.

Du kan få ut det mesta av din källare genom att ordna saker på rätt sätt och ta bort oönskade föremål som fortsätt äta upp ditt källarutrymme.

Om du har letat efter de bästa DIY-idéerna för källarförvaring som kan hjälpa dig att förnya din källare för gott, då är du på rätt plats .

Förvaringsidéerna i den här artikeln är inte bara gör-det-självvänliga, de är också budgetvänliga och kan spara mycket utrymme samtidigt som den ger din källare ett uppfriskande och attraktivt utseende.

Bästa DIY-källarförvaringsidéer för ditt hem

Innan vi börjar, tänk på att renovering och omarrangering av föremål i din källare är det främsta att börja med. Du kan inte få ett bra förvaringsutrymme om hela platsen fortfarande är rörig eller rörig.

Rensa därför hela området och släng oönskade föremål. Du kan donera användbara föremål som du inte längre behöver.

Börja sedan att ordna om din källare och få inspiration från de olika källarförvaringsidéerna nedan.

1. Skapa ett fint skafferiförvaringsutrymme i din källare

Bildkredit: treehouse.co

Denna idé är särskilt viktig för dem som har en ganska stor familj, och köksutrymmet kan rymmer inte familjens matvaror eller matvaror.

Varför ska du svettas över otillräckligt skafferi i ditt kök när du har en källare?

Du kan bekvämt skapa ett fint skafferi förvaringsutrymme mitt i din källare. Du behöver bara ha höga och robusta metall- eller trähyllor i din källare för att hjälpa dig att ordna dina matvaror och hålla dem i linje.

Om du gör detta kommer du att leta efter matvaror. mer som en shoppingrunda i ditt hem.

2. Din källarvägg kan göra rätt förvaring

Bildkredit: lifestorage.com

Vet du att väggarna i din källare kan vara ett perfekt förvaringsutrymme?

Få ut det mesta av allt genom att använda en pinnbräda, justerbar krok och rälssystem för att lagra föremål som städmaterial, toalettartiklar och annat. Du kan också hänga handdukar och strykbräda på din källarvägg.

3. Taket är inget undantag

Bildkredit: bobshowto.com

Taket är en del av källaren som många husägare förbiser. Den kan dock erbjuda mycket användbart förvaringsutrymme att arbeta med precis som väggen. Skaffa takhyllor eller kraftiga krokar för att förvara föremål genom att dra nytta av ditt tak.

Använd taket för att förvara lätta föremål som ofta tar plats i källaren. Några av dem inkluderar stegar, skidor och surfbrädor.

Användning av källartaket för förvaring kommer att göra ditt källargolv friare och rymligare.

4. Skapa en verkstad eller hemmakontor i din källare

Bildkredit: freshsdg.wordpress.com

Om du bor i ett hus som inte har tillräckligt med utrymme eller utrymme för att skapa en verkstad eller hemmakontor, då är din källare ett alternativ.

Du kan förvandla din källare till din hemmaarbetsstation eller kontor där du även kan förvara dina arbetsredskap.

Lägg till en rumsliknande känsla till din källare genom att dekorera den med taklampor eller infälld belysning. Eftersom det är där du ska göra några av dina gör-det-själv-projekt, få det att se attraktivt och livligt ut med lite ljus och inredning.

5. Hitta rätt ställe att förvara dina skor

Bildkredit: closetworks.com

Om du är ett skofreak med en lång samling men inte har tillräckligt med utrymme för att förvara dem i din garderob, det är på tiden att du överväger att använda din källare för din skoförvaring.

Få bara ett rejält skoställ som rymmer alla dina skor på en gång.

Alternativt, förvara skorna som du sällan använder i källaren skohylla medan dina favoritskor ligger kvar i garderoben. Detta arrangemang hjälper till att hålla ordning och reda i ditt hem, eftersom du också får ut det mesta av din källare.

6. Skaffa en tygstång för skrymmande kläder

Bildkredit: jber.jb.mil

En klädhängare eller en skena är ett annat sätt att förvara ditt kalla väder kläder och hålla dem inom räckhåll. Istället för att dumpa dina rockar var som helst under sommaren, arrangera dem snyggt på en väggmonterad klädstång i din källare för att hålla dem organiserade.

Förvara dock kläderna i tygöverdrag för att förhindra smuts, fukt och damm från att skada dem.

7. Den perfekta förvaringen för dina trädgårdsredskap

Bildkredit: pinterest.com

Du kan också använda källaren för att förvara dina trädgårdsredskap och förvara dem i ett ställe för enkel åtkomst när du behöver dem.

8. Ge dina förvarings- och leveranslådor en bra upcycling

Bildkredit: bestlifeonline.com

Om du har undrat vad du ska göra med de olika förvarings- och leveranslådor som du staplade upp i din källare, då är det här rätt tillfälle att använda dem.

Ge dem ett nytt utseende genom att dekorera dem med omslagspapper. Efter det kan du börja förvara olika föremål i dessa lådor och märka dem innan du placerar dem på en hylla.

9. Bokhylla i din källare

Bildkredit: amberbdesignstudio.com

En annan rolig idé för gör-det-själv-källarförvaring för bokälskare är att ta med en bokhylla i källare. Eftersom källaren med största sannolikhet är den tystaste delen av hemmet kan du göra om den till ett bibliotek för att läsa dina favoritböcker.

Ta in ett läsbord, en stol och en lampa som komplement till hyllan när du njuter av din integritet och lässtund.

10. Förvaringsutrymme under trappan är ingen dålig idé

Bildkredit: pinterest.com

Många husägare försummar utrymmet under trappan som leder till källaren. Du kan göra om den till källarförråd för användning.

Använd stapelbara behållare för att förvara saker under trappan. Om du har barn är det här en perfekt del av din källare för att förvara sina leksaker och hålla ordning på saker.

Om du är DIY-kunnig kan du ta saker till en annan dimension med källartrappan genom att renovera den helt och förvandla den till en minigarderob eller skåp i ditt hem.

11. Lyft föremål från golvet med väggmonterade skåp

Bildkredit: hedgehoghs.com

Flytande hyllor och väggmonterade skåp är utmärkta förvaringsidéer för källaren, speciellt om du inte har så mycket på golvet.

Du kan effektivt förvara olika föremål i skåpet och hyllorna och hålla golvet så stökigt som möjligt.

12. Använd förvaringskorgar för skrymmande föremål

Bildkredit: pinterest.com

Förvaringskorgar är en annan perfekt förvaringsidé som kan fungera som ett alternativ till klädhängaren. Du kan förvara dina vinterkläder och andra som du troligtvis kommer att använda i framtiden i dina förvaringskorgar.

Vik in alla kläderna snyggt i korgarna, täck över dem och lägg korgarna på varandra för att maximera utrymmet.

13. Gör ett vardagsrum av din källare

Bildkredit: finishedbasementsplus.com

När du väl kan lagra föremål i din källaren kan du skapa ett helt nytt vardagsrum i den.

Du behöver bara lite möbler. Och om du redan har några gamla soffor och bord gör det det ännu bättre.

Du kan förvandla källaren till en mini hemmabio där du kan varva ner med familj och vänner under en mysig atmosfär.

14. Märk dina förvaringslådor och använd färgkoder

Bildkredit: containerstore.com

När du väl har ordnat de olika föremål i din källare med förvaringslådor, genom att använda färgkoder och etiketter för dessa lådor gör det möjligt för dig att identifiera lådan med föremålet du letar efter.

Denna etikettidé gör det också möjligt för dig och din familj (särskilt barnen) för att enkelt navigera i rutorna utan stress.

15. Skapa distinkta utrymmen för objekt

Ett annat sätt att göra förvaring av föremål enkel och stressfri är genom att skapa distinkta utrymmen för dem.

Ha specifika platser för föremål runt källaren. Till exempel bör utrymmet för att förvara toalettartiklar vara annorlunda än där du förvarar trädgårdsredskap och skafferi. Enkelt uttryckt, separera föremålen i olika hörn för att underlätta tillgängligheten och förhindra onödig förvirring när du letar efter vissa föremål senare.

Sammanfattningsvis

Många husägare är ofta dåliga på sin källare och förvandlar den till en fristad för gamla eller övergivna föremål. Den här kulturen är inte idealisk, särskilt när du kämpar för att skapa trevligt förvaringsutrymme i ditt hem. På den här noteringen kan källaren göra det bästa förvaringsutrymmet om du håller det snyggt och i gott skick.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!