15 Smarta Gör det Själv Köksförvaringslösningar

Får du ont om utrymme i ditt kök? Du är inte den enda! Många husägare och hyresgäster tycker att deras nuvarande köksyta är otillräcklig, men du behöver inte flytta eller renovera för att lösa problemet. Faktum är att det är möjligt att frigöra värdefullt lagringsutrymme genom att använda lite uppfinningsrikedom och lite gammaldags organisatorisk skicklighet.

Vi har kommit med några idéer som hjälper dig att komma igång. Några av de här tipsen är så enkla att de är lysande—du kanske sparkar dig själv för att du inte har tänkt på dem själv!

Den frustrationen kommer dock att blekna när du provar dem själv och ser hur mycket lagringsutrymme de skapar.Lägga till förvaring i ditt kök

 • Förvandla en tom vägg till en förvaringsvägg. Många tror att de saknar utrymme i sitt kök helt enkelt för att de inte överväger områden som inte används till någonting. Om du har en extra vägg i ditt kök har du plats att lägga till förvaringsutrymme!
 • Spika fast några brädor på din vägg för att skapa en flytande hylla. Det är lätt att göra en flytande hylla – fäst bara en tjock träbit eller några brädor på en horisontell del av din vägg. Nu har du en avsats där du kan vila burkar, glas, kryddor och annat.
 • Använd båda sidorna av din flytande hylla genom att lägga till ett pannställ i botten. Oftan på din flytande hylla är inte den enda användbara delen. Genom att sätta några krokar i botten kan du även använda den för att hänga upp större föremål som grytor och kastruller.
 • Lägg till en pegboard. Ett alternativ till den klassiska hyllan, pegboards kan förvandla en tom vägg till en värdefull plats att hänga föremål av alla slag från. Vanligtvis ger de utmärkt förvaringsutrymme för köksredskap och redskap som ofta används i köket – du kan helt enkelt ta det du behöver från väggen och gå till jobbet!
 • Håll lösa föremål på din pegboard med korgar. Grytor och kastruller med hål i handtagen är inte de enda föremålen du kan ha på en pegboard. Genom att fästa korgar på din pegboard kan du ge dig själv ett enkelt sätt att förvara lök, vitlök och andra lösa föremål.
 • Montera ditt torkställ. Ett vertikalt torkställ på väggen eller skåpet bredvid diskbänken hjälper inte bara disken att torka snabbare, det frigör också bänkutrymme. Se till att torka av överflödigt vatten från disken innan du ställer in dem i gallret, eller lägg en handduk under den för att fånga upp dropparna.
 • Var kreativ med ditt kryddställsutrymme. För många kryddburkar är ett enkelt sätt att röra ihop dina skåp, så var kreativ med var du förvarar dina kryddor! Eftersom kryddor är lätta, kan gör-det-själv-ställ normalt läggas till undersidan av befintliga skåp eller ytor med mycket lite problem. En magnetremsa på väggen eller under ett skåp kan också göra det enkelt att förvara metallburkar med kryddor.

  Maximera skåputrymmet

  • Installera utfällbara hyllor i dina skåp. Infällbara hyllor ger inte tekniskt utrymme till dina skåp, men de hjälper dig att bättre utnyttja det utrymme du har! Möjligheten att dra ut en hylla gör det mycket lättare att förvara och komma åt saker från de svåråtkomliga områdena i djupa skåp. De är också ganska moderiktiga, så det här är ett utmärkt sätt att uppdatera ditt kök samtidigt som det gör det mer effektivt.
  • Häng mindre föremål på insidan av dina skåpdörrar. Folk glömmer att insidan av skåpdörrar har gott om plats för spikar och krokar. Fortsätt att mäta koppar och andra liknande föremål på dem!
  • En enda metallstång kan skapa massor av lockförvaring. Du kan också fästa en tvärstång på insidan av dina skåp, placera sedan lock för krukor eller pannor inuti och låt deras handtag vila på stången för att hålla dem på plats .
  • Överväg vertikal förvaring för dina tallrikar. Istället för att stapla några tallrikar ovanpå varandra och sedan behöva skapa en ny stapel, försök använda varje tum av dina skåp genom att placera dina tallrikar vertikalt inuti . Lägg till några trähylsor så att de inte ramlar omkull och du är klar!
  • Byt ut din tåspark i skåpet mot en dold låda. De flesta nedre köksskåpen har ett mellanrum på 3-4 tum mellan skåpets botten och golvet. Detta område, känt som tåspark, blockeras av en bräda som är försänkt några tum, vilket gör att du kan stå nära dina skåp utan att stöta tårna. Om du är i ett desperat behov av utrymme, gör dock bort tåsparken och installera lådor under skåpet för bakplåtar, muffinsformar och andra platta föremål!

  Kylskåpshacks

  • Använd väggutrymmet även inne i ditt kylskåp! Du sätter magneter på din kylskåpsdörr, så varför inte insidan av ditt kylskåp också? Limma helt enkelt magnetskivor i botten av små plast- eller metallbehållare, och sedan kan du ta och gå som du vill! Detta hack är särskilt bra för lösa föremål som vitlök, nötter, tärnade grönsaker, små snacks eller matrester.
  • Lägg till mer hyllutrymme i din kyl och frys. Trådställ är lätta att installera (öppna bara ditt kylskåp, ställ ner det och voila!) och kan fördubbla mängden hyllutrymme i ditt kylskåp. Du kan också tänka utanför ramarna och återanvända andra föremål som tidningshållare.Sätt en lat susan i kylen. Precis som infällbara hyllor ser en Lazy Susan till att du har snabb och enkel tillgång till allt innehåll i ditt kylskåp. Inga fler kryddor som blir dåliga gömda längst ut i ditt kylskåp. Smartare förvaring betyder mindre avfall! Att veta hur man får ut det mesta av utrymmet du har är ofta viktigare än att få mer av det. Använd tipsen ovan för att göra ditt kök effektivare än du trodde var möjligt, och njut av större frihet när du lagar mat!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!