15 Tips för Förstagångsköpare av Hus

Att köpa ditt första hem är en stor milstolpe, och bostadsägande är en stor dröm. Men glädjen över att hitta det “perfekta” huset och ha ett erbjudande accepterat av säljaren kan översköljas av ånger om det finns oväntade utgifter eller ett avgörande problem som du missat.

Att köpa ett hus kräver forskning och budgetering, men som förstagångsköpare kan det finnas saker du inte vet att leta efter, eller frågor som du aldrig skulle ha tänkt ställa, förrän efter stängningen och nycklarna faller in dina händer.

För att säkerställa en smidig försäljning och undvika alla ånger, här är 15 tips från förstagångsköpare, för förstagångsköpare:

Bestäm din Budget!

Handla inte utan budget. Använda din månadsinkomst för att avgöra hur mycket du bekvämt kan spendera på ditt hem. De flesta bolån tar också hänsyn till fastighetsskatter, privat bolåneförsäkring och husägares försäkring. Dessa kostnader kan höja din månatliga bolånebetalning, och du måste räkna in dem i slutresultatet.

Spara till en handpenning

Börja spara pengar till förskottsbetalningen av ditt hem, eftersom dagarna med 0 procent ner är (för det mesta) historia. Att sänka 20 procent kan också hjälpa till att sänka din månatliga betalning.

Granska din kreditvärdighet

Din kreditvärdighet påverkar direkt din lånerisk och den ränta du kan säkra. Kontrollera din kredit så fort du ens funderar på att köpa ett hem—på så sätt hinner du reparera din kredit i god tid innan du ansöker om ett lån.

Hitta hjälpprogram för förstagångsköpare

Vissa köpare kvalificerar sig för hjälpprogram för att hjälpa dem att äga sitt första hem, och fördelarna kan variera från skattelättnader till lägre räntor. Vissa program kan erbjudas av din stat, men kom också ihåg att undersöka federala program också.

Jämför lån

Din personliga bank eller kreditförening kan erbjuda dig den bästa räntan för ett bolån men inte alltid. Om du inte gillar siffrorna du ser från din bank, jämför. Du måste vara bekväm med räntan och hur den påverkar dina månatliga betalningar.

Få förgodkänt

Innan du går på husjakt behöver du vara förhandsgodkänd för finansiering. Besök din bank för att avgöra hur mycket finansiering du kan säkra för ett bolån. Se till att din bank förser dig med ett lånelöfte.

Fråga runt efter agentremiss

Det finns många fastighetsmäklare där ute som lovar att hjälpa dig hitta det perfekta huset. Agenten du väljer bör dock passa ihop med din personlighet och du bör känna dig bekväm med att träffa dem. Fråga vänner eller kollegor vilka agenter de använde under sin sökning och schemalägg möten med varje agent. Var noga med att diskutera provisionssatser och agentens tillgänglighet.

Förstå att perfektion inte finns

Vissa köpare har ingen aning om vad de vill ha, men andra är så specifika att hemmet blir en enhörning. Om du vill specificera varje detalj, då bör nybyggnation vara ditt fokus. Annars kan du räkna med att göra en eller två eftergifter.

Nybyggnation tar tid

Om du köper ett helt nytt hem måste du förbereda dig för tidslinjerna som följer med att bygga från grunden. Väder och andra problem kan försena ditt hems färdigställande tidslinje, så du kan överväga en reservplan vid ett senare inflyttningsdatum. Om du vill ha inflyttningsklar ny konstruktion, be agenten på plats att visa dig specifika hus som är redo för en snabb stängning. The Balance rekommenderar också att du konsulterar en fastighetsadvokat för att granska ditt köpekontrakt.

Utbud vs. efterfrågan: Varje marknad är unik

Vi är på en säljares marknad, vilket innebär att köpare har färre alternativ och mindre utrymme för förhandling. Vissa områden kan dock fortfarande gynna köparen med ett större lager. Om din stads bostadsmarknad är till säljarens fördel måste du agera snabbt för att köpa den bostad du vill ha och du kan också behöva bjuda över andra köpare. Prata med din agent för att diskutera marknaden i ditt område så att du vet vad du kan förvänta dig.

Känn dina försäljningsvillkor

Bostäder i din sökning kan vara listade som en blankning, avskärmning, pågående eller till och med kontingent.

 • Contingent betyder att försäljningen är beroende av en köpares situation—som försäljningen av deras bostad. Du kan möjligen fortfarande lämna ett erbjudande på bostaden, särskilt om ditt erbjudande inte inkluderar en oförutsedda händelse.
 • Väntande betyder att försäljningen inte har avslutats ännu men pågår.
 • En utmätning är en bankägd bostad som togs över, och , vanligtvis är dessa hem som de är utan inspektioner, reparationer etc.

  En blankning innebär att bostaden är noterad till ett pris som är lägre än bolånet mot bostaden.

  Kolla in Homeowner's Association (HOA)

  Många bostadsrätter, stadshus och grannskap har en husägarförening (eller HOA) som styr fastighetsägarna och hjälper till att underhålla gemenskapsegendomar som grannskapspoolen, klubbhuset eller gemensam mark. Vad många nya köpare inte vet är att HOA och reglerna de fastställer kan påverka dem längre fram.

  HOAs kan sätta standarder för vilken typ av bilar som kan parkeras framför din fastighet, storleken på ditt husdjur (särskilt i lägenhetsutveckling) eller till och med arkitektoniska riktlinjer för ditt hem och din egendom. HOA kan också fastställa avgiften du betalar för gemenskapsbekvämligheter som poolen eller klubbhuset. Om du älskar ett hem och förbereder dig för att lägga ett erbjudande, be att få se HOA-riktlinjerna först.

  Få en heminspektion Innan du slutför en affär måste du boka in en heminspektion. Välj en ansedd inspektör som kommer att arbeta och förespråka för dig. Syftet med inspektionen är att hitta eventuella skador, kodöverträdelser eller andra problem med bostaden du ska köpa. Vissa hemförsäljningar – som utmätningar – föreskriver att säljaren inte kommer att göra några reparationer. Men du behöver fortfarande den inspektionen, eftersom de kan kosta mer än du är villig att investera i hemmet. Hos traditionella säljare kan dock resultatet av inspektionen bana väg för ytterligare förhandlingar—som ett lägre pris, reparationer eller andra villkor.

  Förhandla, förhandla, förhandla

  Även om inspektionen kommer upp ren, kan du fortfarande ha utrymme att förhandla på andra sätt … speciellt om området gynnar köparen. Om du älskar gungställningen på bakgården, fråga om den kan ingå i hemmet. Vitvaror eller andra föremål kan också förhandlas. Men kom ihåg att säljaren också kan avslå begäran.

  Stängningskostnader är separata kostnader

  Slutkostnaderna summerar, och du måste budgetera för dem. Använd inte alla dina finansiella tillgångar utan att ta hänsyn till priset för att faktiskt säkra ditt hem. Stängningskostnaderna är cirka två till fem procent av bolånet. Planera därefter.

  Att köpa din första bostad är en stor milstolpe. Processen kan dock vara överväldigande, särskilt för förstagångsköpare. För att undvika stress och eventuell köparens ånger, se till att du gör all din research innan du köper. Känn din budget, säkra din finansiering och vet vad du vill ha. Kom ihåg att ibland slår en annan köpare dig till affären, men du kommer med tiden att hitta ditt drömhem till det pris du behöver.

  Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
  Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!