18 effektiva verktyg för att snabbt organisera ditt nya hem

Att flytta till ett nytt hus kommer alltid med blandade känslor. Även om tanken på att förvandla din nya plats till din egen är spännande, kommer förvaltningsdelen ofta med mycket stress.

Det finns redan så många hinder som du passerar i dina fullspäckade scheman. .

Ditt hem är tänkt att vara en fristad, en fristad efter en hel dags möda. Det sista du behöver är det dagliga fiaskot i ett ohanterat hem. Ett stökigt hem skapar röran och oro och förbrukar tid för improduktivt arbete, vilket gör strävan efter avkoppling nästan omöjlig.

Så, hur ser du till att du inte möter ett sådant problem? Nedan följer en komplett lista med verktyg och knep som garanterar dig en rörlig upplevelse utan rörlighet.

18 verktyg som kan hjälpa dig att rensa och organisera ditt nya hem 3 gånger snabbare

Innan du börjar, låt oss ge dig de goda nyheterna först. Att organisera ett nytt hem är alltid lättare än ett boende. Men låt inte den där tidiga spänningen föra dig bort från salvan av arbete som följer med det.

Planering av ditt hems möbler och väggfärger åtföljer massor av lagringsutrymmeshanteringsarbete som måste vara bockad av.

Att använda gratis programvara för hemdesign här kan vara ett smart drag för att säkerställa att din hemorganiseringsprocess är snygg och produktiv. Även om planeringsmjukvara kan hjälpa dig att skapa en “att göra”-checklista, finns det några viktiga områden du behöver ägna din odelade uppmärksamhet åt.

Proffstips:

För att få en ännu mer realistisk upplevelse när du planerar, använd 3D-planerare som Foyr.

  • Kök

Köket är kanske där du ska börja din organisation. När allt kommer omkring förlänger den dig med det bränsle du behöver för att hänga med i livet. Följande är några väsentliga saker som kan göra dig till mästaren i ditt kök på nolltid.

1 . Kökslådor segment

Har kaotiskt kökslåda är ett vanligt fenomen. Men en lådavdelare kan förändra spelet för alltid. Från slevar till spatlar och bestickset, du kan förvara var och en av dem i en låda utan att förstöra dem.

2. Skafferibehållare

Har uppdaterad kunskap av ditt skafferimaterial hela tiden är avgörande för att ditt kök ska fungera smidigt. Tänk på en hektisk dag där du upptäcker att ditt bakpulver håller på att ta slut.

Att ha investerat i genomskinliga plastkärl kan göra denna process enklare. För att optimera denna process, investera i förvaringsburkar av 4 olika varianter. Detta kommer att tjäna alla dina köksändamål.

3. Kryddställ

 

Ha dina kryddor staplade upp allt på ett ställe är en enorm besparing under dessa hektiska morgnar. Investera i moderna rackdesigner som lägger till en nyans av glamour samtidigt som du tjänar ditt syfte. 2-vånings tornställ är ett perfekt exempel för att uppnå detta.

4. Lock och köksställ

Installera en Dedikerat lockställ gör din matlagningsprocess mycket snabbare. Att springa runt för att hitta den där lockstorleken som matchar din gryta med söndagspastamåltid behöver inte vara en prövning längre. Att hålla ditt köksställ till hands är också en värdefull tillgång här.

Men kom ihåg att båda dina hyllor måste vara justerbara. Detta ger dig maximal avkastning på dina investeringar.

5. Väggarrangörer

Det gör dina köksväggar mer än att skapa ett dedikerat utrymme för din matlagning. Du kan använda dem för att stapla upp mindre köksprodukter som morrhår, rivjärn, knivar och mer.

Badrum

Att ha ett rörigt badrum kan dämpa ditt hemmets totala energi. Att organisera det på ett estetiskt och trendigt sätt ser till att dina duschar blir tilltalande varje gång. Här är några av verktygen du behöver.

6. Corrals

Samla upp dina badprodukter tillsammans är ett stort steg framåt för att hantera ditt badrum. Du tar bort mycket skräp i processen. Från oljor till spaprodukter, allt inventarium kan gå hit. Att investera i ett byggbart korallset med självhäftande hyllor är ett utmärkt val.

7. Duschkabin

Placera alla duschprodukter på ett ställe kan vara uppfriskande för en dusch. En duschkabin gör i princip detta jobb. Från ditt favoritschampo till kroppstvätt, du kan förvara duschartiklarna vid din dusch. Du kan använda ett duschdraperi för att skapa en helt separat sektion för duschen här.

Sovrum

Ditt sovrum är ditt ultimata område att varva ner på. God sömn är avgörande för din dagliga hälsa och produktivitet. Detta gör att hålla ordning på ditt sovrum till ett grundläggande behov för din hemorganisation. Nedan finns några grunder som kan hjälpa dig att uppnå detta.

8. Garderobsarrangör

Hantera en garderob är nästan som att tämja en storm. Men att använda moderna rymdoptimeringshängare kan vara en livräddare här. S-formade 5-lagers galgar är ett bra alternativ att överväga.

9. Förvaringskärl

Lankar av canvas av tyg kan göra underverk för att hantera dina kläder. Lagerbehållare med dragkedja i lager och återvinningskorgar är utmärkta alternativ för att förvara tvätt och föremål som du använder efter säsong.

10 . Väggkrokar och brickor

Med brickor och krokar, du kan omedelbart ställa även de minsta sovrummen i ordning. Från dina halsdukar till ryggsäckar, du kan stapla flera föremål på krokar.

Brickor ger en känsla av avsiktlig stapling. Du kan lägga upp allt röran från tidningar till smycken, strumpor och slipsar i en stor bricka.

  • Hemmakontor

Med pandemin härjar balansen mellan arbete och privatliv för den globala arbetskraften, att arbeta hemifrån är det nya normala. För att anpassa sig till den unika situationen behöver ditt hus också förberedas.

Att förbereda ditt hemmakontor för maximal produktivitet börjar med att organisera ditt arbetsmaterial. Här är några saker du kan börja med.

11. Kabelhanterare

Teknik är en integral en del av våra liv, och så är kablar. Från din datorladdare till mobilladdare, hotspot och andra prylar som gör ditt liv enklare, kommer en salva av sladdar som alltid är benägna att trassla ihop sig.

En kabelhanterare ser till att du du behöver inte krångla till dina kablar längre. Dessutom kan du alltid rusta upp det med ett skrivbord som främjar kabelhantering.

Tryck ner sladdarna i benutrymmet för att minska visuellt röran. Du kan sätta små etiketter för att göra det lättare att förstå. Du kan också använda densamma för att hantera en laddstation i ditt hem.

12. Skrivbordsorganisatörer

Behåller filerna och dokument du använder dagligen är superviktigt. Mesh-organisatorer är ett bra sätt att uppnå detta. De är billiga, robusta och väldesignade. Du kan till och med ge ett komplett utseende med ett nätpennställ och papperskorg till ditt rum.

13 . Förvaringslådor

Hantera de där högarna med tidningar kan vara skrämmande ibland. Skaffa dedikerade lådor för varje kategori av dokument för att göra dem tillgängliga. Att välja syrafria lådor är ett bra alternativ här. Du kan förvara dessa lådor på en ihålig pelare på ditt hemmakontor eller ett öppet ställ.

Korridor

Om det finns ett område som är det mest underoptimerade utrymmet i huset så är det korridoren. Men det kan göra så mycket mer än att bara vara en koppling.

14. Krokar

Du kan använda din flytt utrymme innovativt för att skapa extra utrymme för att hålla dina kläder och verktyg på flykt. Lägg dina remväskor på en plats där de är maximalt tillgängliga.

15. Väggmonterade organisatörer

Dessa är perfekt för att skapa det där lilla extra utrymmet när du inte känner för att ha saker på plats. Bomullstygsarrangörer som du enkelt kan fästa på väggen är bra för dessa. Arrangörerna kan lagra dina föremål och ta den uppenbart röriga looken ur dem.

Förråd

Även om ditt förråd kanske inte är det det första stället dina gäster lägger märke till i ditt hem, det har enorm betydelse för att sköta ditt hus. Ett rörigt förråd resulterar ofta i frustration i den dagliga rörelsen. Använd följande verktyg för att hålla din förrådshantering på rätt sätt.

16. Verktygsklämmor

Husstädverktyg som Kvastar, moppar och krattor kommer ofta med långa handtag. Som ett resultat är störtandet av dessa verktyg ett vanligt problem. Väggmonterade klämmor hjälper till att få både mer förvaringsutrymme och en in-line ordnad verktygssats.

17. Dörrorganisatorer

Använda dina garderobsdörrar i hallen kan öppna dörrar till ett nytt förråd. Använd dörrmonterade trådbundna arrangörer för att hålla små verktyg som konst- och hantverkspapper, burkar för köksartiklar och burkar i det här området.

18. Soffset med förvaring

Den vanliga uppfattningen om att ha en stökfri ritning med matsal är att ha minimalt med tillbehör. Du kan dock optimera dessa rum för förvaring samtidigt.

Investera i soffset som har förvaringsutrymmen under sig. Med en sittarrangemang som dubblar som förvaring, kan du rensa dagligen skräp direkt.

Behåll avsatta ytor för allt. Investera i konsolbord; koppla ihop dem med brickor för att hålla små saker som nycklar och växter på ett visuellt tilltalande sätt.

Avskedsråd

Ditt hem kan, när det är välorganiserat, vara ett effektivt verktyg för stresshantering. Att rensa ut röran kan ta bort låggradig stress från dina liv omedelbart.

Du kommer inte bara att hålla trycket i schack utan också se till att du har mer tid för meningsfulla aktiviteter på din nya hem.

Men ett varningens ord här.

Oavsett hur mycket du organiserar ditt boende innan du börjar bo i det, kan du inte hoppa över underhållet . Det kommer att finnas dagar då du är för upparbetad för att ha saker på sina tilldelade platser och ordning. Men det här är okej. Ge dig själv en paus.

Behåll en dag dedikerad till månatligt underhåll. Detta gör att du kan hålla ditt hus städat, stressfritt och stökigt men ändå ta bort den dagliga städbördan.

 

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!