18 nödvändiga Städtillbehör för Alla Husägare

Planerar du att flytta in i ett nytt hem, renovera ditt gamla hem eller ge ditt hem en ordentlig städning?

Det finns några viktiga delar av rengöringsutrustning du måste ha för att säkerställa ett bra rengöringsresultat eller -resultat.

Som husägare är vissa delar av rengöringsutrustning är ett måste. De hjälper dig inte bara att göra ditt hem skinande rent utan kommer också att spara mycket tid och pengar eftersom vissa av dem är gör-det-självvänliga och gjorda av återvunnet eller gamla material eller föremål som ligger runt huset.

För att ta reda på mer om dessa verktyg eller utrustning, försök att läsa den här artikeln till slutet.

I den här artikeln kommer vi att ge dig en omfattande guide om måste städutrustning för varje husägare, som hjälper till att få ditt hem att se rent och inbjudande ut för gästerna.

Låt oss sätta igång!

1. Sprayflaskor

Dessa är några av de billigaste och den viktigaste hemstädutrustningen. En sprayflaska kommer effektivt att vara praktisk när du ska rengöra en yta eller tvätta något med vatten, speciellt din glasspegel, fönster och dörrar.

Även om sprayflaskor är väldigt billiga, du kan återvinna dina gamla glas- eller plastflaskor genom att använda dem för att göra dina DIY-sprayflaskor för dina hemstädningsaktiviteter. Allt du behöver är att skaffa ett spraylock eller lock som passar perfekt till varje flaska.

När du kan göra det kan du ha olika sprayflaskor som hjälper dig med rengöring av olika delar av ditt hem. De kan hjälpa dig att lagra olika rengöringsmedel samtidigt som du slipper stressen med att fylla på om du bara hade en sprayflaska.

Du kan också använda en sprayflaska för att fukta trasan innan du stryker.

2. Borstar

Varje husägare bör ha borstar i sina hem för olika städaktiviteter.

Det finns ett behov av att ha borstar för rengöring av toaletten, kakelplattor, badkar, inventarier och andra delar av huset som trasa eller svamp inte kan rengöra ordentligt.

En skurborste för alla ändamål är mycket användbar för att rengöra svåra fläckar och envis smuts som finns kvar i ditt hem.

Du kan också ha en uppsättning små borstar för att rengöra de inte så lätta att nå delarna av ditt hem. Din gamla tandborste kommer att göra ett bra jobb med att hjälpa dig att uppnå detta genom att rengöra ditt murbruk, diskbänkar, kranar och andra smutsiga små ställen.

Så ha inte bråttom att kassera dina gamla tandborstar eftersom de är fantastiska rengöringssaker som du bör ha hemma.

3. Handskar

Återanvändbara kvalitetshandskar av gummi är ett måste till ditt hem. Att bära handskar skyddar dina händer från smuts, bakterier, smuts och starka rengöringskemikalier/medel som kan vara skadliga för din hud.

Genom att bära dina handskar kommer du att kunna fortsätta med dina städaktiviteter utan att bry dig om smutsen som kan fläcka dina händer under hela städningsprocessen.

4. Allrengöringsmedel

Det finns olika märken av allrengöringsmedel tillgängliga på marknaden. De är mycket funktionella och kan hjälpa dig att rengöra flera ytor, särskilt när du måste städa från ett rum till ett annat.

Du kan helt enkelt fylla i en sprayflaska (om rengöringsmedlet inte inte kommer med en) och börja rengöra dina badrumsbänkskivor, fönster, köksmaskiner och andra ställen.

5. Kvast och sopskyffel

Varje hem måste ha en kvast och sopskyffel för regelbunden rengöring av golvet från smuts, sand och andra smutspartiklar.

Du kan få kvasten och soptråget med långa handtag för att enkelt nå olika hörn av din hus och spara dig stressen med att böja dig när du städar.

6. Mopp och hink

Efter att du har sopat golvet måste du moppa det för att säkerställa ett optimalt rengöringsresultat, speciellt när du har ett klinkergolv. Därför är mopp och hink ytterligare en uppsättning nödvändiga hushållsrengöringssaker för varje husägare.

De flesta moppar kommer med sina skräddarsydda hinkar; men om din inte har en, kan du få en bra hink som passar perfekt till storleken på din mopp.

Du kan också använda en mopp för att rengöra vätskespill eller fläckar på våning.

7. Trä-/läderrengöringsmedel

Ofta behöver du en speciell typ av rengöringsmedel för vissa möbler i ditt hem. Några av sådana möbler är trä och läder. Ett allrengöringsmedel kanske inte rengör dina trämöbler effektivt; det är därför du behöver ha en trärengöring som hjälper dig att göra ett bra och tillfredsställande jobb.

Användningen av en speciell rengöringsmedel är även tillämplig på lädermöbler. Du kan få bra läderservetter som hjälper dig att ta bort fläckar och smuts från dina läderytor.

8. Desinfektionsmedel

En av de viktigaste anledningarna till att städa ditt hus är att hålla det snyggt och samtidigt förebygga bakterier och sjukdomar. Detta kan dock vara mer effektivt när du använder desinfektionsmedel för din städning, särskilt för ditt kök, toalett och badrum.

Applicera därför desinfektionsmedel på dina rengöringsmedel innan du rengör den bakteriebenägna delar av ditt hus och överallt i allmänhet. Det kommer att räcka långt för att skydda dig och din familj från bakterier och bakterier som kan orsaka sjukdomar och sjukdomar.

9. En kraftig hink

Varje hem bör ha en kvalitetsuppsättning av robusta hinkar som är användbara för att städa huset och flytta städmaterial från en plats till en annan.

Du kan använda dessa hinkar för att tvätta dina handdukar och annan utrustning efter användning och blanda rengöringsmedel eller kemikalier innan du häller dem i sprayflaskor.

10. Skrapa

Att ha en universalskrapa hjälper dig att rengöra dina glasdörrar, fönster och speglar genom att bli av med fläckar och avlagringar. Du kan använda den för att rensa bort överflödigt vatten på dina kaklade badrum/toaväggar efter tvätt. Det är lika effektivt att bli av med tvålskum, särskilt efter att ha badat.

11. Tvättsvampar

Svampar är ett annat måste -ha hemstädutrustning. Det skulle vara bäst att ha svampar av olika typer, texturer och storlekar för att underlätta rengöringen.

Du kan använda en speciell svamp för att diska, en annan för att tvätta dina köksredskap, och en annan för att städa ditt badrum. Att använda separata svampar för olika städuppgifter kommer att gå långt för att förhindra överföring av bakterier från en del av huset till en annan.

12. Rengöringsborste för takfläkt

Det finns apparater i huset som kräver en speciell typ av borste vid rengöring på grund av buskens borst och handtag. En takfläkt är en av sådana apparater; det kräver en takfläktborste. Med den här typen av borstar kan du enkelt och utan ansträngning rengöra hela takfläkten i ditt hem samtidigt som du sparar tid i processen.

13. Bakpulver

Bakpulver är ett användbart rengöringsmedel som många husägare ofta förbiser. Den är inte bara användbar för bakning, den är också utmärkt för att absorbera och eliminera dålig lukt. Därför kan du använda den för att avlägsna dålig lukt som kommer från ditt kök och andra delar av huset.

I kombination med ett bra rengöringsmedel kommer bakpulver att tvätta bort envisa fläckar från dina köksredskap.

14. Dammsugare

Om du har en matta eller matta är det avgörande att ha en dammsugare. Det kommer att hjälpa dig att eliminera smuts och djurpälsar från dina möbler om du håller husdjur i huset.

15. Vit vinäger

Precis som bakpulver är vinäger ett annat bra rengöringsmedel som varje hem måste ha. Det är också ett milt desinfektionsmedel som kan fungera som ett bra alternativ till det kemikaliebaserade desinfektionsmedlet. Du kan applicera den på olika ytor för att ta bort smuts, smuts och fett samtidigt som du desinficerar ytan.

16. Mikrofiberduk/handduk

Dessa kläder är idealiska för rengöring på grund av deras milda struktur som inte lämnar repor, ränder eller sprickor på någon yta.

På samma sätt är handdukar en annan uppsättning mångsidig rengöring utrustning användbar för hemmet. De är en effektiv handrengöring efter att ha tvättat händerna. De är också bra för att rengöra disken efter att ha tvättat dem. Så de bör alltid finnas tillgängliga i din köks- och badrumslåda.

17. Förlängning Handdamm

En bra dammduk med förlängning hjälper dig att enkelt damma av dina möbler och drastiskt minska inomhusallergener. Du kan använda den för att damma av dina armaturer, tak, ljuskronor, väggar och andra delar av huset som har damm på dem.

18. Möbelpolish

Efter att du har rengjort dina möbler, speciellt trä, kommer ett snyggt möbelpolish att ge dig en perfekt finish. Det ger dina möbler en fin gnistra samtidigt som du tar bort vattenstämplar från dina möbler.

Rengör ditt hem

Att ha ett rent hem att beundra ger varje husägare en känsla av lugn och tillfredsställelse. Det gör det också till den perfekta platsen att underhålla gäster och vänner. Det är därför du måste leta efter de bästa och mest effektiva sätten att städa ditt hem utan att svettas eller banken.

Den ovannämnda städutrustningen för varje husägare hjälper dig att uppnå det bästa städresultatet för ditt hem. De är funktionella, effektiva och budgetvänliga.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!