20 typer av Underleverantörer inom Byggbranschen

Mycket krävs för att bygga ett hem eller företag från botten och upp. Det krävs många färdigheter som du kanske inte har i ditt lag. Om du inte är helt säker på var du ska börja leta, här är en lista över några av de vanligaste typerna av underleverantörer.

1. Murare

Ordboken definierar murare helt enkelt som stenarbetare, men när det gäller att hitta en underleverantör som är specialiserad på detta område finns det så mycket mer än så. Murare arbetar med sten, tegel och andra liknande material och använder dem för att bygga massiva strukturer.

2. Stenarbetare/stenläggare

Stenarbetare tar begreppet murverk till en annan nivå och kan fokusera på mer dekorativa eller estetiska byggnadsdesigner. De kan också arbeta med mer specialmaterial som terrakotta.

3. Kakelsättare

Varje nytt hem eller byggnad behöver kakel någonstans, från badrum till kök och allt däremellan. Kakelsättare ser till att var och en av dessa noggrant placerade brickor hamnar i nivå och jämnt under hela projektet.

4. Putsare

Putsare ansvarar för att hänga upp gipsskivor, lägga gips och täta kanterna mellan panelerna. En skicklig putsare är avgörande för alla gipsskivor.

5. Snickare

Snickare är specialiserade på att arbeta med trä, men de exakta detaljerna kan variera dramatiskt från specialist till specialist. Du behöver duktiga snickare för bland annat att rama in hus, foga och bygga och installera skåp.

6. Golvläggare

Oavsett om ritningen kräver kakel, trä, linoleum, polerad betong eller något annat, behöver du duktiga golvinstallatörer för att förhindra att det här steget snubblar ditt projekt .

7. Takläggare

Takläggare har en speciell kompetens som gör att de kan applicera takmaterial på nya projekt samtidigt som de utför sina jobb på ett säkert sätt. Duktiga takläggare som håller deadlines är eftertraktade av entreprenörer överallt.

8. Sidor

Medan takläggare fäster taket, arbetar sidospår med hängande sidospår. Detta kan vara vinyl, trä eller någon kombination av de två. Att hänga sidospår korrekt säkerställer att hemmet eller företaget är skyddat från väder och vind.

9. Plåtslagare

Plåtslagare, som deras namn antyder, arbetar med och manipulerar metall. Applikationerna kan variera kraftigt beroende på projektets behov.

10. Betongarbetare

Betongarbetare har de färdigheter som krävs för att lägga, släta, härda och till och med polera betong i dess olika former. Detta material verkar enkelt, men det kan vara knepigt att arbeta med, eftersom det kräver en skicklig fackman för att få bästa resultat.

11. Glasmästare

Glasmästare är bara ett fint namn för personer som arbetar med glas. Från hängande fönster till att arbeta med skjutdörrar i glas, glasmästare är en ofta förbisedd men otroligt viktig specialunderleverantör.

12. Grävare

Om du behöver ett hål grävt kanske du tror att du bara behöver en grävmaskin eller en schaktmaskin. Men beroende på projektet kan du också behöva en skicklig grävmaskin för att slutföra jobbet.

13. Rivningsmän

Byggande handlar inte alltid om att bygga saker. Ibland är rivning en lika viktig en del av branschen, men rivning är inte något att ta lätt på. Skickliga rivare kan förstöra en hel byggnad mitt i en fullsatt stad utan att ens skaka grannbyggnadernas fönster.

14. Stålmontörer

När stålramar är nödvändiga för konstruktion, vill du använda talangerna hos en skicklig stålmontör. Dessa specialister fokuserar nästan uteslutande på stål och dess olika tillämpningar.

15. Järnarbetare

Det finns inte så mycket behov av järnarbetare som det fanns under byggandet av monument som Empire State Building. Emellertid kommer du ibland fortfarande behöva utnyttja kompetensen hos en av dessa begåvade underleverantörer.

16. Elektriker

Elarbeten kan vara högt specialiserade. Utan en elektrikers kompetens kan du sluta med ett avslutat projekt som inte uppfyller byggnormerna och till och med kan vara farligt.

17. Rörmokare

VVS-underleverantörer kanske inte är de mest glamorösa, men om du någonsin har bott i en byggnad utan rinnande vatten kommer du att vara tacksam för deras kunskaper.

18. VVS-tekniker

Värme-, luft- och ventilationstekniker fyller olika nischer i olika delar av landet. I söder, där somrarna är varma och fuktiga, är de livräddare med sina luftkonditioneringskunskaper. I norr är de mer värdefulla för att hålla värmen igång. Hur som helst, de är viktiga när du skapar ett nytt hem eller företag.

19. Målare

När du lägger sista handen på ett nytt projekt vill du lita på en målares färdigheter. Dessa underleverantörer kan ge ett rent, polerat utseende till nästan vilken yta som helst, givet tillräckligt med tid och material.

20. Specialiserade underleverantörer

Även om den här listan kan verka omfattande, skrapar den knappt på ytan när det kommer till specialiserade underleverantörer. Det kanske inte finns någon stor efterfrågan på deras färdigheter, men om du behöver någon som bygger och installerar hårdvara i en bowlinghall, gräver en grav eller installerar en pool, kommer du att vara tacksam för deras kunskaper.

Välja en underleverantör

Det är mycket mer som ligger till grund för att välja en underleverantör än att bara välja rätt kategori. Men den här listan kommer åtminstone hjälpa dig att begränsa saker dramatiskt, vilket gör din sökning lite enklare.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!