3 bra sätt att förbereda ditt hem för kallt väder – tips

Om du bor i ett område där det blir kallt eller snöar under vintern måste du ta några extra steg för att förbereda ditt hem. Fortsätt läsa för de olika sätten att förbereda ditt hem för kallt väder så att den kommande säsongen inte överraskar dig.

1. Inspektera ditt VVS-system

Det är tiden på året att utföra en rutininspektion av ditt hems värme- och ventilationssystem. Anlita en lokal entreprenör för att titta på systemet för att säkerställa att det inte kommer att vara några problem under vintern.

Se till att du byter ut ditt luftfilter innan vintervädret slår till och innan du kommer att sitta fast inomhus. Du kommer att känna dig mer bekväm med att veta att din inomhusluft är ren och att du inte behöver oroa dig för att något ska gå sönder under vintern.

2. Rengör dina rännor

Om du bor i ett område där du kan förvänta dig snö hela vintern, kontrollera dina rännor och avlopp nu. Denna uppgift kommer att bli nästan omöjlig när ett tjockt lager snö täcker ditt tak. Så se till att dina rännor är fria från löv och annat skräp och att du inte har några problem med avrinning.

Vatten från smältande snö behöver ordentlig dränering, annars kan det sjunka in i din fasad och orsaka strukturella skador eller mögelproblem. Du kanske också vill schemalägga en rengöring av din skorsten om du räknar med att använda din eldstad.

3. Kontrollera mögeltillväxt

Många husägare tror felaktigt att mögel inte längre är ett problem under vintermånaderna. Mögel kan dock växa var som helst med ett temperaturområde över 15 grader.

Det kalla vädret kommer att förhindra detta utomhus. Men inuti hemmet, där temperaturen kontrolleras i detta intervall,kan mögel fortfarande vara ett problem. Kontrollera ditt hem för mögel, eller anlita en professionell tjänst om du misstänker mögeltillväxt. Kom bara ihåg att vara försiktig när du tar itu med mögelborttagning själv.

Innan du hoppar direkt in i semesterperioden och all den spänning den medför, se till att ditt hem är redo för de kallare månaderna. Följ dessa sätt att förbereda ditt hem för kallt väder, så är du redo för en mysig och bekväm vintersäsong hemma.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!