3 sätt att sänka kostnaderna för att värma och kyla ditt hem

Allt oftare kommer du att höra dem i energibranschen hänvisa till kostnaden för att värma eller kyla det “genomsnittliga hemmet”. Men vad betyder det egentligen? Finns det verkligen något sådant som ett genomsnittligt hem när det finns så många typer och åldrar av småhus, liksom termen “hem” som används för att definiera lägenheter och HMO? Med hänsyn till allt detta fastställde branschen 2015 att energiräkningen för ett “genomsnittligt hem” uppgick till cirka 1 326 pund per år. Med mycket av dessa pengar går till kostnaden för att värma eller kyla ditt hem, kan du se varför du skulle vilja sänka kostnaderna. Här är tre sätt att göra just det.

1. Rutinunderhåll är ett absolut MÅSTE

Det spelar ingen roll vilken typ av värme- eller kylaggregat du har i ditt hem, det är absolut nödvändigt att du låter ett kvalificerat serviceföretag rutinmässigt kontrollera dina system. Många familjer väntar tills det finns en uppenbar ökning i storleken på deras elräkningar innan de går till botten med problemen och då är det för sent. Du har redan betalat alldeles för mycket på grund av ett felaktigt system eller kanske något så enkelt som igensatta ventiler.

2. Tätning för att förhindra drag

Har du någonsin tänkt på hur mycket energi du bokstavligen kastar ut genom fönstret? Många hem har helt enkelt inte sina dörrar och fönster ordentligt täta och som ett resultat går en enorm mängd värme förlorad på vintern samtidigt som de får komma in under de varma sommarmånaderna. Även då är det nästan omöjligt att helt täta ditt hem så många experter på området föreslår nu att det bästa sättet att undvika dessa drag är med ett MVHR-system som kan hålla luftåtervinningen genom hemmet.

En mekanisk ventilations- och värmeåtervinningsenhet kommer inte bara att återvinna varm luft utan att belasta HVAC-systemet mer, utan den kan minska kostnaderna för att värma eller kyla ditt hem med så mycket som 25 %. Det är mer än £25 i månaden när du använder de ovan nämnda beräkningarna.

3. Installera programmerbara termostater

Det är praktiskt taget omöjligt att hålla ditt hem vid en konstant temperatur utan en programmerbar termostat. Om du verkligen vill minska kostnaderna för att värma eller kyla ditt hem, bör du kolla in siffrorna som anges på Ofgems webbplats. Inhemska siffror ges, energitak diskuteras och det är här du hittar information om varför programmerbara och smarta enheter är vägen framåt när du vill förbruka mindre energi i hemmet.

Varför inte utnyttja de värme- eller kylsystem du redan har installerat mer effektivt? Om du kan minska dina räkningar med en fjärdedel har du minskat ditt energiberoende med precis så mycket. Du kommer inte bara att göra något positivt för miljön utan du kommer att spara massor av pengar också. Om du menar allvar med att minska energiutgifterna är dessa tre lösningar ett mycket bra ställe att börja.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!