3 Skäl till varför LED-lampor är perfekta för vintern

Vintern är i de flesta delar av landet den mörkaste tiden på året. Som sådan går din elräkning vanligtvis upp på grund av den ökade ljusanvändningen.

Om du är bekymrad över att din elräkning ska stiga, är en av de bästa sakerna du kan göra att byta till LED-lampor. Här är anledningen till att LED-lampor är perfekta för vintern.

1. Ökad effektivitet

Om du planerar att använda dina lampor under längre perioder än du har gjort tidigare, varför inte se till att dessa lampor är de mest effektivt möjligt? De flesta vet att lysdioder är extremt effektiva tack vare sin enkla konstruktion och betoning på ljuseffekt istället för värme.

Även om initialkostnaden för lysdioder kan verka oöverkomlig, kommer du definitivt att se betydande besparingar på din elräkning med dessa glödlampor, och du behöver byta ut dem mycket mindre ofta.

2. Håller längre i kalla temperaturer

Det är ett föga känt faktum att lysdioder kommer att fungera mer effektivt i lägre temperaturer. Även om alla vet att LED-lampor håller längre än glödlampor och halogenlampor, är det få som vet att lägre temperaturer faktiskt kommer att öka denna förväntade livslängd till dubbelt så mycket som den ursprungliga mängden.

Så genom att installera lysdioder är du att installera en glödlampa som är mer energieffektiv och kommer också att hålla mycket längre i kylan.

3. Ingen blekning eller flimmer vid användning

Till skillnad från halogenlampor kommer lysdioder inte att flimra och blekna med tiden – de slocknar helt enkelt när glödlampan har tagit slut. I praktiken betyder detta att du aldrig kommer att behöva ta itu med det där huvudvärksorsakande surret och flimmer som de flesta glödljus är kända för.

Förhoppningsvis har den här artikeln visat dig varför LED-lampor är perfekt för vintern. Om du funderar på att byta ut din utomhusbelysning med LED-väggpaket eller strålkastare, var noga med att kolla in din lokala butik för utomhusbelysning eller online-återförsäljare!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!