4 Användbara Tekniker och Knep för att Hålla ditt hem Svalt

Människor som bor i soliga länder som står inför extremt varma sommarmånader får en ganska dyr energiräkning i slutet av månad. Luftkonditionering är ett kostsamt och ineffektivt eller tillfälligt effektivt alternativ för att hålla ditt hus svalt under varma månader. Du undrar vad mer kan du göra för att hålla ditt hem svalt utan AC? Läs vidare för att lära dig om några tips och tricks du kan använda.

1. Persienner och gardiner

Med hänsyn till tips utan AC-inredning för att hålla ditt hem svalt i sommar måste vi överväga användningen av persienner och gardiner i ditt hem. Siffror visar att upp till 30 % av den totala oönskade värmen som kommer in i ditt hem kommer från fönstren och att använda gardiner, gardiner och persienner kan spara upp till 7 % på energiräkningen. Därför kan kombinationen av dessa sänka temperaturen i ditt hem för fantastiska 20 grader. Vad betyder detta?

Om du inte har persienner på dina fönster, installera dem och håll dem stängda från sent morgon till sen kväll. Öppna upp dem såväl som dina fönster bara för att släppa in den svalare natten i natt. När det gäller gardiner finns det mörkläggningsgardiner som blockerar solljus genom att naturligt isolera rummet. Ett populärt alternativ är neutralfärgade gardiner med vit plastbaksida. Du kan också skugga utsidan av dina fönster, det är användbart för att förhindra att värmen kommer in i ditt hus.

2. Installera några fläktar och en takfläkt

Du kan installera några fläktar i ditt hus för att hålla ditt hem svalt och med det speciella tricket vi kommer att dela med dig, kommer du att säkerställa en cool och trevlig interiör. Fyll en skål med is och ställ den framför en stor fläkt. Luften som strömmar från fläkten kommer att producera extra kylig och dimmig luft, säker på att kyla ner rummet.

Näst i fläktsektionen är en takfläkt, som gör ett riktigt knep när det kommer till att kyla ner huset. Vad många inte vet är att du bör anpassa din takfläkt efter säsong. Det betyder att på sommaren ska fläkten rotera moturs och vice versa på vinterdagar. Kom ihåg att slå på dina köks- och badrumsfläktar för att släppa ut den varma luften från ditt hem.

3. Färgen på exteriör och interiör spelar roll

Det är viktigt att veta hur man väljer rätt färg och finish för ditt hem, inte bara på grund av det estetiska tilltalandet utan också för att vissa färger är mer praktisk värme och kyla. Tänk på det här: när det är varmt ute, hur går du ut: klädd i mörka eller ljusa färger? Ljus, naturligtvis, eftersom svarta färger drar till sig värme.

Detsamma gäller för ditt hus. När du väljer bostadsmålning, tänk på det faktum att ljusare färger reflekterar mer ljus och på så sätt förhindrar värme från ditt hem. Å andra sidan, om ditt hem är täckt av färger som drar till sig och absorberar solljus och värme, dröjer värmen kvar inne i ditt hus. Till exempel kan vit färg ge dig 35 % mindre värme jämfört med mörka färger. Om du inte gillar vitt till ditt yttre kan du också välja ljusa nyanser av blått och rosa.

4. Växtskugga

Att plantera skugga, dvs träd framför dina fönster är en långsiktig investering som tar ganska lång tid att växa och komma till nytta. Men när träden är fullvuxna och ger skugga åt dina fönster, kommer ditt hus att vara svalt under kommande säsonger, utan behov av AC. Dessutom kan träden, buskarna och vinrankorna få din trädgård eller trädgård att se tilltalande ut.

I denna tid, när vi är på gränsen till att förstöra vår planet och beröva oss själva urtidsnaturresurserna, är det ännu viktigare att göra allt vi kan för att leva på ett mer miljövänligt sätt, och att sänka våra energiräkningar genom att undvika att använda AC är ett sätt att börja.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!