Göra dina fastigheter uthyrningsklara för vintern – 4 enkla tips

Även om det har varit svårt att hålla reda på tiden i denna nuvarande pandemisituation, kommer vintern snart igen. Vintern får med sig läckor i ditt tak, hala vägar, snötäckta bilar och frusna rör! Därför är det redan nu dags att förbereda ditt hem inför vintern.

Är du orolig för att förbereda din fastighet för att vara uthyrningsklar för vintern? Då har du kommit till rätt ställe! Ingen vill ha ett jobbigt samtal från en hyresgäst en kylig natt när du ligger nerbäddad i sängen. Låt oss därför titta på 6 enkla och prisvärda sätt på vilka du kan vintersäkra dina hyresfastigheter för att skydda dem från det hårda vädret.

1. Börja förbereda i god tid

Förutse alla möjliga skador eftersom ju mer skada, desto mer pengar kommer det att kosta. Om din fastighet måste förberedas för en långtidsuthyrning, så bör du göra eventuella reparationer och renoveringar innan du hyr ut.

Tak och rännor måste rengöras noggrant före den första snövågen för att förhindra översvämning. Fruset vatten i rännorna gör dem tunga och kan även leda till separationer i dem. Du kan antingen göra det själv eller, om du inte är händig med verktyg, ta hjälp av en snickare till ett överkomligt pris.

2. Fyll på lite läckerheter

Det enklaste sättet att få dina hyresgäster att återvända för fler semestrar varje år är genom att vara en medkännande och omtänksam värd. Fyll din semesterbostads skåp med enkel och smakande mat och dryck. Vi pratar nymalet aromatiskt kaffe, tomatsoppa, saftiga persikor, kryddig ramen och naturligtvis lite konjak för att värma upp några kalla kroppar! Mat är vägen till hyresgästens hjärta, och de kommer alltid att minnas din hyresbostad för den artiga service de fått!

Du kan också be ett närliggande bageri att leverera gratis äppelpaj direkt från deras ugn när dina gäster kommer för att fylla din hyra med en hemtrevlig aura.

3. Förbered några reservvärmare

För mycket förberedelser går aldrig till spillo. Sätt i några extra batteridrivna värmeanordningar för nödsituationer i händelse av ett strömavbrott under stormar. Kontrollera det befintliga VVS-systemet och bärbara värmare innan du lämnar över det till en hyresgäst. Du kan höja hyrespriserna genom att tillhandahålla fler bekvämligheter för deras bekvämlighet. Om priset känns för högt för en ensamboende kan du hitta flera hyresgäster med en pålitlig rumskamratsökare!

4 . Ha en vinterklar garderob

För din hyresgästs bekvämlighet kan du ha några snökängor i fri storlek och varma pälsrockar i dina korttidsuthyrningar om de inte förbereder sig tillräckligt för minusgrader. Dessa kommer inte bara att kunna återanvändas varje år när vintern närmar sig, utan du är också säker på att få en bättre recension för att tänka på alla behov din hyresgäst kan ha.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!