4 Olika typer av Tavlor, Posters och Konst som Förgyller Hemmets Väggar

Konst gör världen till en vackrare plats och framför allt kan konst försköna våra hem. Vårt val av konst gör våra hem mer personliga och kan förvandla ett boende till ett hem. Med hjälp av konst kan en tråkig och tom vägg bli till så mycket mer, något vackert att titta på som gör oss glada varje gång vi passerar väggen.

Problemet kan dock vara att ha råd med konst, men konst behöver faktiskt inte vara dyrt. Det finns många prisvärda alternativ som kan piffa upp hemmet för endast en liten slant. Här presenteras fyra prisvärda varianter till dig som önskar ha mer konst men inte vill spendera en förmögenhet.

Vi tog kontakt med Anton Gustafsson, medgrundare av Papertown.se som säljer posters online:

Vilken typ av konst är populärast just nu?

“Vi ser ett kraftigt ökat intresse för moderna illustrerade motiv just nu. Många av våra storsäljare har en känsla av stilren Skandinavisk design. För bara ett par år sedan så var fotografisk konst det självklara valet för våra kunder, men numera letar många efter något enklare att hänga på sina väggar”, berättar Anton.

Fotokonst tryckt på premiumpapper

Fotokonst och fotografisk konst är ett väldigt uppskattat alternativ. Det är en något mer modern och mer lättillgänglig variant av konst, som både ägare och besökare har stor glädje av. Denna typ av konst kan bidra med så många känslor både subtilt och direkt. Betraktaren kan tas med på en resa runt om hela världen från en storstad med högt tempo, till lugnet i tropikerna och vidare till friheten vid havet. 

Fotokonst är också enkelt att anpassa och kombinera till olika rum och vilken känsla man vill förmedla. Genom att trycka fotokonsten på papper av hög kvalitet ser den också genast mer exklusiv ut. Kvaliteten på papperet kan göra förvånansvärt stor skillnad för slutresultatet. Det är därför viktigt att se till att tillverkaren använder premiumpapper för att fotot ska se så bra ut som möjligt.

Bild, poster och tavla från Papertown.se / Papertown.com

Handmålade konstnärsmotiv tryckta i limiterade upplagor

Handmålade tavlor är förmodligen en av de konstvarianterna som de flesta tänker på när man pratar om konst. Målningar av konstnärer är en av de vanligaste typerna av konst och det upphör aldrig att vara populärt. Det är också denna sorts konst som många associerar med dyra konstverk. 

Däremot behöver det inte vara ouppnåeligt för gemene man att skapa ett eget galleri. Man kan nämligen köpa tryckta upplagor av handmålade motiv, vilket kostar en bråkdel av en handmålad tavla i original. Motiven är desamma och därav också känslan som konstnären förmedlat med tavlan. Man kan således skapa en känsla av lyx och exklusivitet utan att det kostar skjortan.

Porträttfotografering

Porträtt är förmodligen en av de mest personliga varianterna av konst. Det är också något som utan tvekan kan vara mycket känsloladdat, eftersom det är bilder av individer, som ofta betyder något för betraktaren. Porträtt är inte bara konst utan är också förknippade med minnen, minnen av personer men också av händelser och relationer. Därför är porträtt av många en uppskattad gåva. Man ger inte bara en present utan en del av sig själv, man ger bort en känsla och ett bevis på en värdefull relation.

Digital drawings skapade genom digitala verktyg

Posters och tavlor med illustrationer, ofta digitala målningar, är en modern variant av konst. Det är målningar som är ritade digitalt, istället för med traditionella penslar eller pennor. En digital konstnär använder sig istället av tekniska hjälpmedel, som består av olika program och appar på till exempel en surfplatta, när denne skapar en målning. Precis som med traditionella tavlor finns olika stilar och uttryck, den stora skillnaden är egentligen att man ritar digitalt och att man därför kan få till många olika typer av effekter beroende på vilket program man använder. Den digitala målningen kan sedan tryckas och hängas upp, likt ett handmålat motiv, redo att beskådas.

Du hittar fler tips på inredning för att höja ditt hem i den här kategorin. Lycka till!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!