4 sätt att göra ditt hem till en miljövänligare plats – Tips

Tro det eller ej, men det går att leva vackert och med en grönare atmosfär. När du uppgraderar och dekorerar ditt hem, tänk på vår jord genom att använda hållbara material och göra små justeringar av hur du använder energi.

Letar du efter idéer om hur man gör ett hem miljövänligt? Här är bara några sätt att göra ditt hem till en miljövänligare plats.

1. Installera takfönster

Takfönster ser inte bara bra ut och släpper in solskenet, utan de är också utmärkta för att hålla dina energikostnader låga. De gör detta genom att ge mer ljus under dagen, vilket kräver att du tänder färre elektriska lampor i vanliga mörkare rum.                           I längden betyder det också att färre glödlampor används och kasseras på soptippen efter att de brunnit ut.

2. Välj möbler som bevarar naturresurser

Att välja rätt möbler är ett utmärkt sätt att minska ditt koldioxidavtryck och skapa ett miljövänligt hem. Till att börja med, handla lokalt för att minska mängden gas som du eller företaget som levererar dina möbler släpper ut vid transport.

För det andra, leta efter möbler som antingen använder återvunnet material, hållbara träslag (som bambu och andra snabbväxande växter) eller återvunnet trä. Klädsel gjorda av hållbara material som bomull, ull, hampa och liknande snarare än plast är inte bara vackra och ombonade, utan de är också förnybara.

3. Släpp persiennerna och dra för gardinerna

Persienner är bra och kan användas för att omdirigera och justera belysningen i ett rum, men gardiner ser bättre ut. Dessutom ger gardiner inte bara integritet, utan de ger större kontroll över ditt hems inre klimat.

Att investera i mörkläggningsgardiner kan ge en touch av elegans och klass till ett särskilt soligt rum samtidigt som du kan kontrollera både mängden ljus och värme som kommer in.

Att para ihop dem med en uppsättning gardiner av gazier ger ännu mer kontroll över nivån av ljus och värme du vill släppa in.

4. Bli ännu grönare!

Undrar du fortfarande hur du kan göra ditt hem till en miljövänligare plats? Ta in det vackra utomhus genom att lägga till några växter i varje rum i huset. Växter finns i alla möjliga färger och arter, tillåter stor kreativitet när du väljer de växter som sticker ut och accentuerar det som redan är vackert med ditt hem.

Dessutom kan växter ge en uppsjö av underbara dofter till ditt hem samtidigt som de producerar hälsosamt syre till, som sedan betalar tillbaka dina växter.

Med andra ord, det finns massor av möjligheter att göra ditt hem mer miljövänligt bara du är lite kreativ.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!