4 Snabba Hemrenoveringar du Kan Göra

Vill du fokusera på ditt hems estetik och se om det behövs några uppdateringar som du kan göra?

I denna artikel går vi igenom snabba men effektiva renoveringar som garanterat kommer att imponera.

För att hjälpa dig att få ditt hem klart i tid till jul ger Kane Hughes, inredningsexpert på MyJobQuote sina användbara tips.

1. Piffa upp ditt gästrum

Om du tar emot gäster kanske du vill uppdatera inredningen i ditt extrarum för att säkerställa att dina gäster känner sig bekväma under deras vistelse.

När du uppdaterar ett gästrum bör du försöka hålla tonerna neutrala, så du kanske vill måla väggarna beige eller krämfärgad, och för lite extra dekoration kan du skapa en fantastisk vacker vägg genom att hänga tapeter med en dämpat mönster. Du kan även injicera lite färg genom att lägga till scatter-kuddar i vinterfärger som marin eller smaragdgrön.

När du uppdaterar gästrummet till jul är det viktigt att du lägger till små festliga inslag. Försök att välja subtila dekorationer som som kan hänga på väggen eller lite andra mindre dekorationer.

Du bör också lägga till lite omtänksamt extra för att göra din gästerna känner sig hemtrevliga. Att lägga till små, lyxiga föremål som oftljus eller en varm filt kan verkligen förbättra känslan i rummet, skapa en känsla av avkoppling och värme

2. Uppgradera din köks-/matplatsbelysning

Köket är ofta det område som används allra mest. Därför är det viktigt att köket/matplatsen är redo för gästerna och även är väl upplyst.

Ett av de bästa sätten att förbättra utseendet på ditt kök eller matplats är att uppgradera belysning. Du kan börja med att installera arbetsbelysning i köket, eftersom det kommer att göra julmatlagningen mycket enklare.

I dekorativa syften kanske du vill investera i pendelbelysning eller en ljuskrona som kommer att fungera som en brännpunkt punkt ovanför ett matbord.

Om du installerar nya armaturer måste du se till att de är korrekt installerade. Att anlita en professionell för att installera dina armaturer kommer att säkerställa att de är säkra och håller länge. Detta är ett snabbt och enkelt jobb för en professionell, eftersom det bara tar cirka en timme att slutföra.

3. Ändra din fönsterdekor

Om du vill förbättra utseendet på både interiören och exteriören av ditt hem, varför inte uppdatera dina fönsterbeklädnader? Om du till exempel uppdaterar dina gardiner kommer ditt hem omedelbart att framstå som mer tilltalande och inbjudande.

När du väljer mellan gardiner eller persienner måste du tänka på vilken typ av fönster du har. Till exempel är ett burspråk bättre lämpat för ett minimalt utseende, så det räcker med persienner. Men om du vill värma upp ditt hem bör du överväga att investera i tjockare gardiner för eventuella skjutfönster i vardagsrummet eller sovrummet för att hålla kylan ute.

Om du vill ligga före kurvan när du dekorerar dina gardiner, kanske du vill anamma den skandinaviska inredningstrenden. För en Skandi-inspirerad estetik bör du hålla din fönsterdekor minimal. I sann skandinavisk stil kan du välja lätta, neutrala gardiner som kommer att översvämma ditt hem med naturligt ljus under vintern.

Hängande persienner eller gardiner är ett ganska enkelt jobb att göra, men du kan alltid ringa in en gardin- eller persiennmontör om du är osäker på hur du ska sätta upp en rullgardin eller hänga upp dina nya gardiner i skandinavisk stil.

4. Bättra på valfri lack

För att säkerställa att ditt hem ser perfekt ut i tid till jul bör du bättra på lacken på områden i ditt hem som har börjat se sämre ut för slitage. Att måla alla ytterdörrar är en bra utgångspunkt när man bättrar på lacken, särskilt din ytterdörr eftersom det vanligtvis är det första besökarna ser.

Om du bara ska applicera färg igen, se till att du använder exakt samma färg och applicera den på hela dörren, eftersom den gamla färgen inte kommer att matcha de nya lagren. Jag skulle dock föreslå att du provar något helt annat.

Målningen inomhus är lika viktig som din exteriör, särskilt i områden som köket eller sovrum, eftersom det är dessa utrymmen som dina gäster kommer att tillbringa större delen av sin tid.

Om du har en begränsad mängd färg bör du försöka plocka ut vilka områden som är viktigare. Du kanske till exempel vill bättra på väggarna i ditt gästrum eller måla dina köksskåp.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!