4 Tips att Tänka på för Underhåll av Hyresfastigheter

Att ha möjlighet att hyra ut din fastigheter är ett bra sätt att få lite passiv inkomst. Det betyder dock inte att du inte behöver lägga någon tid och ansträngning på det utrymme du erbjuder potentiella hyresgäster.

Tvärtom – du måste förbereda utrymmet innan de flyttar in, finnas där för dem när de har problem med fastigheten och städa upp det efter att de flyttat ut för att förbereda det för nästa person. Om du är ny som hyresvärd, här är några grundläggande tips att tänka på för underhåll av hyresfastigheter.

1. Se till att elarbetet är stabilt

Innan du ens släpper ut din fastighet på marknaden måste du se till att den är säkert för människor att bo i. Få en elektriker att inspektera alla ledningar och elarbeten så att du är säker på att det inte kommer att inträffa några elrelaterade incidenter.

Dessutom, när du hyr ut utrymme, bör du fortfarande hålla elektrikern på snabbval och till och med dela deras nummer med hyresgästerna ifall det skulle uppstå några problem när du inte kan nås. Informera dina hyresgäster att det alltid är bättre att ringa en expert än att försöka lösa problemet på egen hand.

2. Kontrollera om det finns läckor och vattenskador

Se till att du noggrant inspekterar fastigheten för eventuella läckor och potentiella vattenskador. Om det finns några fuktfläckar eller mögel måste du reagera omedelbart och få en expert att ta en titt. De kommer att avgöra problemet och ge dig råd om hur du ska gå vidare.

Kanske är det ett läckande tak, ett otät rör eller något annat problem. Du bör ta itu med det här ärendet innan du låter någon flytta in eftersom det kan bli en utdragen process och störa hyresgästernas vardag. Dessutom bör ett pålitligt rörmokarnummer läggas till i listan över nödnummer du ger dina hyresgäster.

3 . Se till att fastigheten är ren

När du visar potentiella hyresgäster fastigheten måste du se till att den är fläckfri. Detta är det bästa sättet att få deras uppmärksamhet och få dem att överväga att hyra din plats. Skrubba därför allt i badrum och kök noga, måla om väggarna, tvätta fönstren, damm och dammsug.

En annan sak du behöver tänka på är att städa utrymmet efter att någon flyttat ut. För att förhindra att de avresande hyresgästerna gör en enorm röra, skriv in i ditt kontrakt att de måste lämna utrymmet rent och snyggt när de flyttar ut. Du kan till och med föreslå att de anlitar professionella städtjänster. På så sätt kommer du att ha mycket mindre arbete att göra eftersom du kan vara säker på att städarna kommer att göra ett bra jobb.

4. Inspektera möbler och vitvaror

Om du hyr ut en fullt möblerad plats måste du också se till att möblerna och vitvarorna är i gott skick då man inte vill riskera att behöva reparera eller byta ut dem några veckor efter att hyresgästerna flyttat in.

Kontrollera rök- och kolmonoxiddetektorerna och sprinklersystemet och se till att de är i ordning. Inspektera sedan VVS-systemet och byt ut de filter som behöver bytas. Till sist måste man tänka på bostadens exteriör också.

Rengör rännorna och kolla taket på regelbundet ifall du ska hyra ut ett hus. Glöm inte vädertäta hela fastigheten också.

Dessa fyra är bara de grundläggande underhållstipsen för hyresfastigheter du måste överväga att se till att dina hyresgäster är bekväma och säkra när de hyr din fastighet. Naturligtvis måste du utföra rutinmässigt och förebyggande underhåll och vara beredd på att alltid ha jour då du aldrig vet när ett problem kan uppstå. Lycka till med denna strävan!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!