4 tips för att tjäna mer pengar på din hyresfastighet

“Den bästa investeringen på jorden är jorden” – Louis Glickman.

Att investera i en hyresfastighet ger dig inte den gyllene biljetten att bli rik, men det är en lukrativ källa till passiv inkomst värd att överväga.

Även om människor gör miljoner i fastigheter, hur mycket pengar du kan tjäna beror på din semesterbostad, hur du marknadsför den och den affärsprocess du använder för att säkerställa att din fastighet fungerar smidigt.

Oavsett om Oavsett om det är ett jobbigt att hyra en fastighet eller om du planerar att utöva det på heltid, måste du veta hur du kan tjäna mer pengar på din hyresfastighet. Dagarna är förbi när implementering av förseningsavgifter och att ta betalt för extrasängar var de enda sätten att öka hyresintäkterna.

I dag, i det ständigt föränderliga digitala landskapet, hjälper de rätta tipsen dig att bli en del av en semesteruthyrningsmarknad som sannolikt kommer att växa under de kommande åren.

Med beslutsamhet och nyckelinformation i ärmarna kan du bli nästa mogul på din marknad.

Låt oss dyka in!

4 tips för att tjäna mer pengar på Din hyresfastighet

Din hyresbostad behöver inte renoveras för att öka din inkomst. Små saker gör en enorm skillnad. Följ dessa fyra tips för att tjäna mer pengar på din hyresbostad.


1. Använd en kanalhanterare

Oavsett om du konverterar ditt hem till en hyresfastighet eller ett B&B, är det en utmaning att överleva i den konkurrensutsatta gästfrihetsbranschen utan kunders fotgäng. Med 95 % av resenärerna som föredrar att boka rum och hyresfastigheter online måste du hantera trenden med hjälp av en kanalansvarig.

Men vad är en kanalchef?

En kanalhanterare för semesteruthyrning är en programvara som låter dig hantera och marknadsföra dina semesterbostäder på onlineresebyråplattformar (OTA) som Expedia.com och Airbnb.

T.ex. programvara når onlinedistributionsagenter för att marknadsföra din hyresfastighet till gäster över hela världen. Det säkerställer att tillgången på rum är uppdaterad även om dina gäster bokar via en extern webbplats. Om din gäst till exempel använder Airbnb för bokning, återspeglas detsamma på din webbplats och andra bokningskanaler.

Med hjälp av en kanalansvarig distribuerar du din egendom över nätverket av stora resewebbplatser. , vilket ökar synligheten och ger dig fler försäljningsmöjligheter.

Att diversifiera dina försäljningskanaler med hjälp av en kanalansvarig förbättrar intäkterna och eskalerar dina vinster eftersom du alltid har gäster att ta hand om.

Fördelar med att använda en kanalhanterare

 • Tar bort risken för dubbelbokning
 • Lindrar fall av avbokningar Sömlös kommunikation med gäster
 • Realtidsuppdateringar om priser över försäljningskanaler

 

Att använda en kanalhanterare kan vara en förändring för din semesteruthyrning och är nyckeln till att tjäna mer pengar från din hyresbostad.

Pro-tips: När du väljer en kanalansvarig för semesteruthyrning, leta efter en tvåvägskanal eftersom den skickar priser, tillgänglighet och tar emot bokningsbekräftelse direkt i systemet.

2. Bemästra prissättningen av din hyresfastighet

Att bemästra prissättningen av din fastighet är en kamp i uppförsbacke. Varför?

När du prissätter för lågt riskerar du vinster, och när du prissätter för högt riskerar du att förlora kunder.

Var inte bland ägare som föredrar att åka utan bokning i veckor tillsammans och misslyckas med att ompröva sin prissättning. Som hyresfastighetsägare, förstå skillnaden mellan att begära mer och få mer. När du prissätter din fastighet, undvik dessa tre fallgropar för att öka din inkomst.

Konkurrerar med fel egenskaper

Ett prissättningsmisstag som minskar dina intäkter är att sätta priset baserat på konkurrenterna. En närliggande fastighet av liknande storlek kan ha olika funktioner och bekvämligheter.

De kan erbjuda ett biljardbord med havsutsikt, medan din fastighet kan ge en hemtrevlig och mysig känsla. De kan ha smarta lås installerade, medan du fortfarande använder det traditionella låset och nyckeln. På grund av dessa avvikelser kan grannfastigheten ta ut 50-70 USD extra per natt.

När du höjer din fastighetspris för att matcha dina konkurrenter kan du förlora bokningar på grund av skillnaden i bekvämligheter . Utför därför en grundlig marknadsundersökning innan du prissätter din fastighet.

Prissättning baserad på personliga värderingar

Det är din egendom, så det är naturligt att vara en värdefull tillgång för dig. Prissättning baserad på vad du tror är det faktiska värdet kommer inte att locka några resenärer. Varför?

En budgetmedveten resenär kommer sannolikt att söka noggrant innan han bestämmer sig för en semesterbostad. Om de får en liknande hyresfastighet för 200 USD per natt, kommer de inte att betala 500 USD per natt för din fastighet, även om det är vad du bestämmer är din fastighets faktiska kostnad. Följ därför marknadsvärdet och prissätt din fastighet väl för att tjäna mer pengar.

Ignorerar dynamisk prissättning

Som en semesterbostad ägare, utnyttja fördelen med dynamisk prissättning för att öka dina intäkter. Dynamisk prissättning är en prissättningsstrategi där du tar mer betalt eftersom dina gäster är redo att betala mer.

Vanligtvis tar du mer betalt under högsäsong och tar mindre när din stad har färre besökare. Dessutom kan du ta dynamisk prissättning ett steg före genom att justera priserna beroende på hur snabbt fastigheter nära dig fylls. Om det råder brist på fastigheter höjer den dynamiska prissättningsmodellen automatiskt ditt hyrespris.

Pro -tips: När du undviker dessa prissättningsmisstag och fokuserar på konkurrenskraftiga priser, kommer resenärer sannolikt att välja dig framför dina konkurrenter. Att hitta en balans är svårt men det är otroligt lönsamt och resulterar i att man tjänar mer pengar.

3. Begär femstjärniga recensioner

För hyresfastigheter är recensioner ofta skillnaden mellan att hålla din fastighet bokad under hela året och att se att den samlar damm. Det är därför det är absolut nödvändigt att samla in resenärers recensioner och nyckeln till att tjäna mer pengar. Varför?

Fler recensioner = fler bokningar.

Enligt forskning läser 95 % av människor onlinerecensioner innan de gör ett köp, så att visa recensioner ökar konverteringen med hela 270 %. Eftersom fler resenärer läser recensioner innan de bokar ett boende, kan du inte förbise vikten av att be om 5-stjärniga recensioner för din fastighet.

Dessutom fann en studie från TripAdvisor att recensioner hjälpte 83 % av resenärer att välja och boka rätt hotell, och 80 % av resenärerna läser mellan 6-12 recensioner innan de bestämmer sig för någon hyresfastighet.

För att öka din bokning och säkerställa lönsamhet året runt, visa upp dina gästrecensioner på din webbplats eller recensionsplattformar.

Recensioner hjälper också till att bygga förtroende och öka trovärdigheten eftersom potentiella gäster anser att recensioner från tidigare resenärer är trovärdiga och autentiska. Vanligtvis anförtror resenärer sig till din fastighet först efter att ha läst recensioner.

Oavsett om det är positivt eller negativt, är gästrecensioner ett utmärkt sätt att lära sig och förstå vad som fungerar och var det finns utrymme för förbättringar.

Anta till exempel att de flesta recensioner säger att den kostnadsfria Netflix-prenumerationen du tillhandahåller är en fantastisk upplevelse, du kan dra nytta av den och paketera andra sådana bekvämligheter för att ge dina gäster ett upplevelsevärde.

Sätt att få recensioner från dina gäster

 • Fråga via en e-postkampanj
 • Be gäster att fylla i en undersökning
 • Be gästerna att fylla i feedbackformulär i kassan
 • Ge en belöning för att dela ärliga recensioner
 • Aktivera recensionsfliken på Facebook
 • Markera positiva recensioner som hjälpsamma på Google

Med den växande trenden att kolla in en hyresbostad och bestämma dess värde baserat på på recensionerna är det viktigare än någonsin att fokusera på att samla in kundrecensioner.

Pro-tips : Oavsett om det är negativt eller positivt, återgå alltid till varje recension så snart som möjligt. Att svara snabbt visar din trovärdighet och indikerar att du värdesätter dina gäster.

4. Tillåt husdjur på din hyresfastighet

Att tillåta husdjur breddar din hyresgästpool och lockar husdjursälskande resenärer. Det kan höja dina månatliga intäkter avsevärt eftersom många hyresfastigheter tar ut ytterligare 300-500kr per husdjur, vilket ger upp till 3000-5000kr per år för ett husdjur.

 • Fördelar med att tillåta husdjur
 • Hyr ut din fastighet snabbare
 • Öka din hyresgästpool
 • Eliminera förekomster av obehöriga husdjur

När du tillåter husdjur, skaffa en försäkring som täcker skador på husdjur. Du kan behöva köpa en specialiserad försäkring för att täcka skadorna.

Inslagning

I slutändan handlar det om att tjäna mer pengar på din hyresbostad till att ge dina gäster den bästa online- och personliga upplevelsen. Varje åtgärd eller uppgradering av din fastighet går ihop och gör din uthyrningsverksamhet lönsam.

Från att använda rätt kanalchef för semesteruthyrning till att bemästra prisstrategin, varje åtgärd räknas. Förutom dessa fyra tips kan du lägga till bekvämlighetstjänster som barnpassning, kemtvätt eller hundpromenadtjänst för att göra livet enklare för hyresgäster.

För att ytterligare öka dina hyresintäkter, installera smarta lås, använd smarta enheter, byt luftfilter regelbundet, byt ut gamla vitvaror och gör allt som gör din fastighet mer säljbar.

Tjäna pengar på din semesterbostad behöver inte vara ditt andra jobb. Med rätt tips och tänkesätt är det en givande process. Följ dessa fyra tips för att säkerställa att du alltid ser den “sålda” tavlan utanför din fastighet.

Hur tjänar du mer pengar på din hyresbostad? Låt oss veta i kommentarsfältet!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!