4 Tips om hur man Restaurerar Möbler

Restaureringen av möblerna är dess verkliga omsorg. När du har fina möbler, speciellt äldre möbler, vill du se till att ta hand om dem väl.

1. Restaureringsprocessen

Detta är inte smutsen som samlats på ytan. Vi kan jämföra det med huden på människokroppen. Den bildas av ytskikten på möbelrestaureringen, såsom gamla färger och träslag, som i kontakt med ljus och syre har oxiderat, vilket ändrar färgen.

Även tecken på slitage på ytan som bläckfläckar på ett skrivbord, de rundade hörnen på ett lock, den lätt böjda fronten på en låda ska beaktas vid behov av restaurering. I praktiken är det resultatet av möblernas historia och hur de presenterar sig för oss.

2. Återställ designen

Det är inte alltid möjligt att återställa möbelns ursprungliga design. Det beror på dess historia. Om den alltid har varit i bruk eller en hälsosam och skyddad plats, möbelrestaurering blir lättare.

Om möbeln har stått övergiven på en vind eller en fuktig källare hittar vi inte alltid dess första polering under smutsen. Eftersom de ogynnsamma miljöförhållandena kan ha förstört det redan.

För att rengöra en möbel från smuts används vanligtvis ett rengöringsmedel. I allmänhet är filtret sammansatt av lacknafta, halmolja och alkohol i proportion.

3. Återställ färgkvaliteten

Efter att ha rengjort ytan på skåpet med en bomullstuss och rengöringsmedlet, torkar du bort det med en trasa för att ta bort överskott av olja och kvarvarande smuts av möbler.

Proffsen förbereder en en trasa eller en tuss och en mycket utspädd shellacklack. De använder den nästan torra dynan, och med lätt hand passerar de jämnt över hela ytan.

Detta görs med den renare oljan som finns kvar på skåpet. Att restaurera möbler är alltid ett utmanande jobb eftersom de ska se ut som bäst och du kan njuta av dess antika värde.

Handen måste vara väldigt lätt som i denna fas.  Att riva med dynan innebär att man tar bort färgen från ytan.

4. Sista touchen

När ett proffs återställer en möbel är det onödigt att lägga till färg på den gamla poleringen. Mer smuts kommer att finnas kvar på ytan under de första omgångarna av möbelrestaureringen.

Det är vanligt att byta den yttre dynan och vänta med den rena dynan tills all olja och smuts är borta. Annars kan smuts och smuts sitta envis på ytan även efter poleringen.

Möbelytan kan ha en mycket mjuk glans. Ibland går det att få små små vedmaskhål eller små sprickor på ytan. Det är viktigt att göra lite fogning med vaxspackel i slutfasen av möbelrestaureringen. Allmänt skickliga människor avslutar möbeln med lite kaustik.

Att restaurera en möbel i ett bibehållet originalskick är en viktig aspekt av möbelrestaurering. Detta respekterar dess historia och behåller dess antikvariska värde intakt av möbler. Denna process är omfattande och den bör endast utföras av skickliga yrkesmän.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!