4 vanliga faror med att bo i ett äldre hem – Lista & Guide

Om du försöker ta reda på om ditt hem gör dig sjuk, är det troligt att dina svar ligger här i den här artikeln.

För att hjälpa dig förstå ditt hem måste du gå tillbaka i tiden till när du köpte fastigheten från början och komma ihåg åldern. Om bostaden byggdes någonstans mellan 1800- och 1970-talet har huset en av dessa faror.

Trots åldern kan dessa problem kvarstå om de inte behandlas. Så här är vår guide om de vanligaste riskerna med att bo i ett äldre hem.

1. Defekt ledning

Låt oss resa tillbaka i tiden igen. Om du kan komma ihåg det exakta året eller tror att ditt hem byggdes någon gång under 1920-talet, kan det ha defekta ledningar.

När ledningar placerades genom gummiisolering tyckte många att detta var ett bättre sätt att kontrollera ledningar för att förhindra att de vrids. Gummi håller dock inte om det inte underhålls. Att ha defekta ledningar kan orsaka många problem, såsom husbränder och strömavbrott. Vi rekommenderar att du kontaktar en professionell för att inspektera och åtgärda ditt problem.

2. Asbest

Vanligt bruk från slutet av 1860-talet till början av 1970-talet, asbest är ett mineraliserat material som används som isolering. Isoleringen hjälpte till att fånga värme för att hålla hem varma under vintern. Men i modern tid anses asbest vara en säkerhetsrisk.

Detta beror på att asbest är kopplat till många hälsotillstånd orsakade av långvarig exponering för materialet. Även om ämnet var allmänt förbjudet 1978, används materialen fortfarande, och det finns fortfarande en möjlighet att ditt hem har asbest.

3. Fönster

Vi säger inte att du behöver ha ett fönsterlöst hus. Återigen, att ha ett fönsterlöst hus kan vara kul. Å andra sidan vill vi att du ska förstå att specifika fönster inte är lämpliga för den moderna tiden, särskilt om du har barn som är 10 år eller yngre. När du tittar över dina fönster, kontrollera om det finns ett fönsterstopp eller en kil för att förhindra att barn glider ut eller fastnar i huvudet.

Om du fortfarande inte är säker, ta kontakt med ett fönsterföretag som kan komma ut och inspektera rutorna. Efter att ha kontrollerat, installera de rekommenderade fönstertyperna som du fått av fönsterproffsen. Att ha bättre fönster kan förbättra energikostnaderna och förhindra skador och dödsfall.

4. Mögel

Mögel är ett vanligt problem som du snabbt kan lösa med rätt tillbehör. Äldre hem skulle ha mycket att berätta om deras väggar kunde tala. Väggar är dock det vanligaste området för att odla mögel, särskilt närmare golv och tak.

Inspektera väggar, golv och andra fuktiga områden med ett mögelpaket för att upptäcka mögelproblem. Om det finns ett mögelproblem, kontakta en professionell för att hjälpa dig bli av med problemet.

När du bor i ett äldre hem måste du förbereda dig för att hantera de vanligaste livsfarorna i ett äldre hem. Ta försiktighetsåtgärder och ta bort alla problem på ett säkert sätt, och använd professionell hjälp när det behövs. Annars kommer du att bo i ett hem som luktar och känns mer som en grotta. Gör rätt och åtgärda ditt äldre hems problem.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!