4 vanliga saker som kan inträffa när du har ignorerat ett takläckage

Ett takläckage är ett av de problem som du aldrig bör ignorera. Även om en takläcka vanligtvis uppstår på grund av många orsaker, kan de resultera i betydande skador om de inte repareras direkt. Tyvärr är en takläcka inte alltid så lätt att upptäcka, speciellt på de platser som är svårare att se som en topp. Det är dock viktigt att utföra regelbundna kontroller på ditt tak, inklusive att kontrollera om det finns lös bältros och inspektera toppen, för att se till att ditt hem är skyddat och för att undvika kostsamma reparationer som till och med kan leda till att hela taket måste bytas ut.

Om du har försummat regelbundna inspektioner på ditt tak, här är vanliga saker som kan inträffa när du har ignorerat en takläcka:

1. Tak- eller vindsskador

Om ditt hem har en vind, kommer skadorna som orsakats av ett läckande tak först att påverka vinden tillsammans med allt du har lagrat i detta utrymme. Om bostaden inte har en vind eller när läckan har blivit tillräckligt stor kan det börja skada dina innertak. Det resulterar ofta i mörka fläckar över taket, skadad färg och takputs som börjar expandera.

2. Mögel och mögel

Ansett som en allvarligare konsekvens av att försumma ett tak som läcker måste det vara tillväxt av mögel eller mögel eller båda. Enligt Toronto Mold Removal Company kommer Ferro Canada mögel inte bara att attackera dina golv, väggar, takplattor och träinramningar utan kan också resultera i ett antal hälsoproblem. Mögel kommer inte bara att angripa dina golv, väggar, takplattor och träram, utan kan också resultera i ett antal hälsoproblem. Mögel är förknippat med orsaken till allergiska reaktioner, andningsproblem och hos små barn och äldre kan det resultera i en rad andra allvarliga hälsoproblem.

3. Slöseri med energi

På grund av att runt 40 % av värmeförlusten i en bostad i allmänhet går förlorad genom din vind, blir det viktigt att du inte har ett läckage som bidrar till en ökad värmeförlust. Vatten kommer lätt att orsaka skador på isoleringen i området på din vind, vilket resulterar i förlust av både kall och varm luft. Detta kommer att innebära att VVS-systemet i ditt hem tvingas arbeta mycket hårdare för att antingen kyla eller värma hemmet, vilket leder till ökade energikostnader.

Många läckor är enkla att reparera när du använder ett professionellt och pålitligt takföretag. Men om ditt hem redan är gammalt och du har börjat uppleva takläckor som är allvarligare är det oftast rätt tillfälle att fundera på ett takbyte. När du fattar beslutet att investera i taktjänster av hög kvalitet är du garanterad att ditt helt nya tak kommer att hålla ditt hem skyddat i många år in i framtiden.

3 vanligaste orsakerna till takläckor

Även ett litet dropp som kommer från ditt tak är vanligtvis en indikation på ett mycket större takproblem. De flesta husägare är väl medvetna om att de flesta takproblem leder till investeringar i pengar och tid. Här är en lista från https://armorservices.com/ över de vanligaste orsakerna till varför ett tak läcker, hur de kommer att se ut, orsaken till att de uppstår och hur du kan fixa dem.

Oavsett om ditt tak är tjugo år gammalt eller bara två år gammalt. Det är svårt att säga när det resulterar i skillnad mellan en kostnadseffektiv och snabb reparation eller när en större ombyggnad är ett krav.

1. Metallen har spruckit

Metallen är de tunna metallbitarna som finns under din takpapp och över takets fogar som skapar den vattentäta barriären, som antingen är exponerad eller dold. När belysningen är exponerad kommer de att se ut som långa plåtar. När de är dolda har de gummerade beläggningarna över toppen. När blinkningen går sönder kommer den att ha medelstora till stora sprickor.

Takläggare kommer ofta att använda tjära för att täta ihop din beslag, som vanligtvis korroderar med tiden. När belysningen ständigt utsätts för väder och vind blir de mer känsliga för sprickor.

Botemedlet

När du har hittat källan till läckan, dra upp spikarna som användes för att säkra din gamla blinkande. Lyft bältrosen och ta bort några av de spruckna segmenten. Montera en ny täckbricka på plats och avsluta med att fästa tillbaka på plats med takspik. Applicera en takfogmassa av god kvalitet över spikarnas huvuden.

2. Trasiga takpannor

Det här problemet är lite lättare att hitta eftersom din bältros utgör det yttre lagret av ditt tak. Det är lätt att upptäcka saknade eller trasiga takpannor. Detta uppstår vanligtvis från kraftiga regn och kraftiga vindar.

Botemedlet

Använd en bände för att glida under naglarna som förbinder en skadad singel med en singel under den. Lyft försiktigt tills naglarna dyker upp, följt av att trycka ner en bältros samtidigt som du tar bort naglarna. Ta bort den gamla shingeln och ersätt den med samma färgade nya shingel, se till att du säkrar den på plats med 4 nya spikar.

4. Dalarna är inte förseglade korrekt

Detta är utrymmet där 2-plan av ditt tak möts. Eftersom det här utrymmet på ditt tak vanligtvis är sluttande, när dalarna inte har tätats ordentligt, börjar regnvatten komma in innan det börjar rinna ner för ditt tak. Denna läcka är lätt att upptäcka när du hittar våta eller fuktiga fläckar som rinner längs takets sömmar.

Detta kan uppstå på grund av en mängd olika faktorer som när tätningen inte gjordes korrekt eller att den sprack när den trampades på. Andra orsaker inkluderar vanligtvis element som is och överskottsregn som gör att tätningen eroderar.

Botemedlet

Detta är en uppgift som bäst lämnas till professionella takentreprenörer, helst samma företag som du använde för att installera ditt tak. Din pålitliga takläggare kommer att åtgärda ett sådant problem genom att lägga en helt ny läckagebarriär, som kommer att löpa längs shingling och naturligtvis dalen.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!