5 Effektiva Sätt att Motverka Rådjur i din Trädgård

Har din trädgård problem med rådjur? Dessa irriterande varelser älskar att äta dina tomater, morötter och gröna som du arbetat hårt för att odla. De diskriminerar inte, eftersom de älskar blommor också. Lyckligtvis kan du använda naturliga gör-det-själv-metoder för att hålla rådjur borta från din trädgård. Som ett resultat kommer du att kunna leva harmoniskt.

Prova ett rådjursavvisande recept för att skydda din trädgård. Ta en titt.

1. Het sås

Det är känt att rådjur inte gillar hur varm sås luktar eller smakar. Denna blandning fungerar också för andra skadedjur. Det kommer inte att skada dina växter, och det är snabbt och enkelt att göra. Du behöver:

 • Några skvätt het sås
 • 1 tsk diskmedel
 • 2 dl vatten
 • Du kan använda vilken het sås som helst i ditt kök. Kombinera några droppar med tvål och vatten i en sprayflaska. Det är bäst att börja smått så att du tillsätter för mycket varm sås. Lek gärna med förhållanden tills du hittar en som fungerar för din situation. Tvålen kommer att fungera som ett ytaktivt medel för att säkerställa att din blandning binder på lämpligt sätt.

Du bör spraya denna blandning i hela din trädgård för maximal effektivitet. Om du planerar att äta specifika växter måste du undvika deras ätbara delar så att deras smak förblir densamma.

2. Tvål

En tvål håller rådjur borta med sin starka doft. Detta recept kräver bara tvål, så det är ett fantastiskt alternativ för växter du planerar att äta. Du skär tvålen i bitar innan du använder en påse eller strumpa för att hänga upp dina tvålbitar på stolpar runt din trädgård. Lukten kommer att tränga igenom hela området så att rådjur undviker dina värdefulla växter.

Försök att välja tvål med intensiva dofter. Du vill vara så djärv som möjligt för att hålla rådjur på avstånd. Detta botemedel kommer inte att påverka dina växter, så du behöver inte undvika vissa ingredienser. Välj någon tung lukt som du tror kommer att göra skillnad.

3. Eterisk olja

Det är smart att använda behagligare dofter för rådjursavvisande om du har växter nära dina fönster. En eterisk oljeblandning bör fungera bra. Du bör kontrollera om du kan använda dessa produkter utan problem, eftersom du kan vara allergisk. De kan också vara skadliga om du är gravid. I vilket fall som helst behöver du:

 • 10 droppar eterisk olja
 • 1 kopp vit vinäger
 • Använd en sprayflaska för att sprida ditt repellent i din trädgård. Rådjur kommer inte att gilla lukten eller smaken, och du kommer att kunna njuta av friska växter. Se till att undvika ätbara delar så att du inte konsumerar din blandning.

4. Cayennepeppar

Kom ihåg att rådjur inte gillar kryddiga dofter eller smaker. I själva verket kommer du att upptäcka att rådjur knappast äter pepparväxter på grund av deras avsky för dem. Om du inte har het sås kan du använda cayennepeppar istället. Trädgårdsmästare använder ofta pepparspray för att avskräcka skadedjur. Det finns ett liknande tillvägagångssätt med cayennepeppar. Du behöver:

 • 5 matskedar cayennepeppar
 • 2 koppar vatten
 • 1 kopp vit vinäger
 • Cayennepeppar kan täppa till munstycket på din sprayflaska, så det är bra att koka din brygd i förväg. På så sätt kommer din blandning att vara tillräckligt starkt för att avskräcka skadedjur.

5. Äggula

Det är ingen hemlighet att ägg luktar särskilt illa när de är dåliga. De är idealiska för ett recept som avvisar rådjur som ett resultat. Dessutom kommer de sannolikt att hålla människor borta från dina växter också. Du bör använda ägg på allt du inte äter eftersom dina växter inte kommer att vara lätta att rengöra efteråt. Du behöver:

 • 3 kycklingägg
 • Vatten
 • Blanda dina ägg med lite vatten för att skapa en flytande substans. Häll din blandning i ditt vatten. Sedan kan du använda en sil för att förfina ditt repellerande så att det går att spruta. Sedan bör du spraya dina växter som vanligt.

Använd ett recept för att skydda din trädgård med rådjur

Om om du använder en spray bör du komma ihåg att applicera den varannan vecka. I vilket fall som helst kan du använda ett hjortavvisande recept för att hålla dina växter friska och starka. Dessa idéer kommer att rädda ditt hårda arbete från djur, insekter – och till och med människor!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!