5 Gröna Sätt att bli av med Möss i ditt hem

Att göra ditt hem färdigt att sälja kan vara en lång, omständlig process. Innan du ens visar ditt hem måste du se till att det är perfekt att sälja.

Detta inkluderar att bli av med alla skadedjursproblem du kan ha i ditt hem. Skadedjur i hemmet är en av de främsta sakerna som husköpare håller utkik efter när de handlar ett nytt hem, särskilt möss och råttor.

Många husförsäljare väljer att använda skadliga gifter för att bli av med möss. Däremot finns det mer naturliga och mindre skadliga alternativ som du kan använda istället. Här är några gröna och naturliga sätt att bli av med möss för gott:

Täta alla öppningar

Möss är bra på att ta sig in i hem. Deras smidiga kroppar kan klämmas in i ett hål så litet som ett mynt. Det bästa sättet att bli av med möss i ditt hem är att se till att de aldrig kan komma in i det i första hand.

Ta en noggrann titt genom alla hörn av ditt hem, särskilt bakom skåp, för små hål som kan vara möjliga ingångspunkter för möss. Detta är en bra åtgärd att ta i alla fall innan du säljer ditt hem för att dubbelkolla om det finns områden som har möjliga läckor eller som kan behöva repareras.

Att täta små öppningar kan hjälpa till att bli av med möss och hålla dem utanför. Ett billigt sätt att förhindra möss från att ta sig in är att använda stålull för att stoppa öppningen innan den tätas. Möss kan inte tugga igenom stålet och det kommer att avskräcka dem från att försöka.

Skaffa en katt

Ett annat bra sätt att bli av med möss är att adoptera dess fiende. Att skaffa en katt är ett bra sätt att förhindra mössangrepp.

Du ger inte bara ger du ett djur ett hem, utan du får ett konstant system för att förebygga möss. Kom dock ihåg att din lurviga vän är mer av ett upptäcktssystem snarare än ett riktigt sätt att utrota problemet.

Det är bra att fortfarande implementera vissa förebyggande tekniker som fungerar med din katt. Tänk också på att om du funderar på att sälja ditt hem måste du tänka på en del städning du måste göra innan du säljer eftersom du har ett husdjur i ditt hem.

Och självklart måste du ta med dig katten till ditt nya hem,

Använd pepparmintsolja

Det finns många olika typer av gifter på heminredningsmarknaden som påstår sig bli av med möss. Men samma gifter som gör sig av med möss kan också vara skadliga för dina husdjur och familj .

Leta istället efter mer naturliga och mindre giftiga lösningar för att bli av med möss.

Pepparmintsolja kan vara en bra lösning för att bli av med möss eftersom de är avvisande mot lukten av pepparmint. Du kan spraya områden som du vet att mössen ofta använder med oljan eller stoppa in bomullstussar indränkta i oljan i eventuella luckor i ditt hem. Lyckligtvis tycker många att doften av pepparmyntsolja är behaglig. Det används ofta i aromaterapi för dess lugnande egenskaper.

Krossa några kryddnejlikor

I likhet med pepparmintsolja tycker möss lukten av kryddnejlika stickande och överväldigande. Om du inte gillar doften av pepparmynta kan kryddnejlika vara ett bättre alternativ att använda i ditt hem.

Du kan använda den på liknande sätt som pepparmyntsolja genom att köpa kryddnejlikaolja och spraya ytor eller stoppa hela kryddnejlika i bomullstussar eller inslagna i bitar av gamla bomullsskjortor.

Se till att hålla hela kryddnejlika borta från dina husdjur för att förhindra att de äter det. Kryddnejlika är också ett bra myrmedel, så du får två fördelar för en!

Gör en pepparspray

Många naturläkemedel för att bli av med möss är avsedda att avskräcka möss snarare än att döda dem. Detta är en bättre lösning eftersom det hindrar dem från att häcka i ditt hem.

En bra lösning för att bli av med möss är att göra ditt hem ogästvänligt för dem. Tillsammans med pepparmynta och kryddnejlika kan en hemmagjord pepparspray hjälpa till att bli av med möss.

Kombinera extremt heta paprika som habaneros med chiliflakes, diskmedel och vatten för att skapa en extremt kryddig pepparspray att spraya i hörn eller områden de ofta besöker. Det kan vara en bra idé att använda denna spray utomhus också. Det kan hjälpa till att bli av med möss i din trädgård också.

För att bli av med möss och andra skadedjur i huset behöver man inte nödvändigtvis alltid ta den giftiga vägen. Det finns naturliga och gröna alternativ som kan bli av med möss som inte är skadliga för dem eller din familj.

Upp till 40% rabatt på hundratals maskiner, verktyg och tillbehör från Metabo. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till 22/5.
Upp till 40% rabatt på hundratals maskiner, verktyg och tillbehör från Metabo. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till 22/5.