5 Hemförbättringar när du Åldras

Den äldre befolkningen är en av de snabbast växande segmenten av USA:s befolkning. Enligt US Census Data kommer antalet personer 65 år och äldre att nå 20 % av den totala befolkningen till 2050. När vi når denna guldålder kommer vi alla att behöva någonstans att bo. Även om neddragning för pensionering eller att flytta till en pensionärsgemenskap är populära alternativ, vill många husägare ha möjligheten att åldras på plats. När allt kommer omkring, vid det här laget kan du till och med ha betalat av ditt bolån och kommer att se fram emot ett liv utan hyresbetalningar.

Följande projekt kan hjälpa till att göra även ett flervåningshus hanterbart för äldre husägare. Här är några hemförbättringar för åldrande på plats – tänk på att ta itu med dem nu innan åren går förbi.

1. Renovera dina badrum

Badrummet är förmodligen ett av de farligaste rummen i ditt hus. Under 2008 behandlades uppskattningsvis 234 094 icke dödliga badrumsskador i USA, och riskerna ökar bara när du åldras. Därför är den främsta prioriteringen för åldrande på plats att göra om dina badrum för att minska risken för halka och fall. Detta är särskilt viktigt runt badkar och toaletter, eftersom många skador förekommer runt dessa inventarier.

Är du redo att bygga om för dina äldre hushållsmedlemmar? Här är några projekt att prioritera i badrummet:

 

  • Montera stödhandtag för duschen eller badkaret
  • Lägg till en duschsits
  • Lägg till ett steg i badkaret

 

Leta efter en upphöjd toalett

Du bör fokusera på dessa förbättringar i badrummet på bottenvåningen. Om trappor blir mindre tillgängliga är detta det bästa stället att börja.

2. Optimera naturligt ljus

Synnedsättning är en olycklig realitet för många pensionärer. Ungefär en tredjedel av äldre patienter förutspås ha en synskadande ögonsjukdom när de fyller 65. Därför måste du se till att ditt hem har tillräckligt med ljus för att hjälpa dig att navigera i ditt utrymme och njuta av din dagliga rutin.

De mest effektfulla hemprojekten inkluderar att lägga till fönster, takfönster eller glasblock. Även om detta är en mer komplicerad renovering, kan dessa steg öka mängden naturligt ljus som når din interiör. Det är en långsiktig lösning för att hjälpa till med synlighet över tid.

Men andra hemförbättringar för åldrande på plats kan vara mer designfokuserad. Ljus färg, oskyddade fönster och reflekterande speglar kan hjälpa till att lysa upp ett utrymme med mindre tid och kostnader. Vad du än väljer kommer du att hjälpa till med synlighet längs linjen.

3. Minska behovet av trappor

Flervåningshus kan ofta vara mer utmanande för äldre husägare . De över 85 år löper störst risk för trapprelaterad skada. Det betyder dock inte nödvändigtvis att du behöver sälja av familjens bostad. Tänk på hur du kan öka rörligheten och minska ditt beroende av trappor om du planerar att åldras på plats.

För det första kan trappor göras mer hanterbara med lämpliga ledstänger på båda sidor och synliga färgmarkeringar för att hjälpa särskilja varje steg. Mer involverade bostadsprojekt kan hjälpa husägare att hitta långsiktiga lösningar.

Trappliftar, till exempel, tillåter äldre boende att helt avstå från risken för daglig trappklättring. Hemhissar tar tillgängligheten ett steg längre, vilket gör det möjligt att flytta tvättkorgar, möbler och andra föremål mellan våningarna när din rörlighet utmanas.

4. Gör om ditt kök

Kök är ett annat viktigt utrymme som kan modifieras för bekvämlighet och säkerhet. För det första kan du renovera ditt kök för att minska ditt behov av att sträcka, böja och bära tunga föremål medan du lagar mat.

Prova sänka ditt skåp med tre tum och installera öppna hyllor för bättre åtkomst till dina mest använda föremål. Din mikrovågsugn kan hållas på bänkhöjd istället för att installeras ovanför ugnen. Dessutom kan lata susan och utrullningsbrickor göra de nedre skåpen mer tillgängliga.

För en mer involverad projekt, överväg att renovera kökslayouten för åldrande på plats. Rymmer din planlösning potentiella rullstolsvängar? Finns diskutrymme tillgängligt bredvid eller mittemot dina köksmaskiner, så att du kan ställa ner disk och köksredskap på ett ögonblick? Noggrann planering och budgetering kan hjälpa dig att förbereda ditt framtida jag för framgång.

5. Tänk om ditt sovrum

Först kanske du vill flytta ditt sovrum till huvudbyggnaden golv. Detta kan avsevärt minska ditt behov av att navigera uppför trappor flera gånger om dagen, vilket gör att ditt hems planlösning fungerar bättre för dig när du åldras.

Överväg sedan några hemprojekt som hjälper seniorer att sova säkert. Säkerhetsräcken för sängen kan säkerställa att det inte är något riskabelt att komma i och ur sängen. Om ett hälso- eller säkerhetsproblem uppstår kan en fast telefon eller mobiltelefon som finns vid sängen säkerställa att nära och kära eller räddningstjänst kan kontaktas.

Slutligen, bibehåll tillgängligheten över tid genom att organisera sovrumsutrymmet effektivt. Garderober med lite utrymme att navigera i och röriga, höga hyllor kommer att vara utmanande att använda som pensionär. Att öka garderobsutrymmet eller åtminstone omorganisera innehållet kan förhindra framtida problem.

Hemförbättringar för åldrande på plats

Det finns många fördelar med att bo i våra hem när vi blir äldre. Vi har en koppling till vår familjebostad, den ekonomiska friheten för ett avbetalt bolån och den gemenskap vi har byggt under år av ägande.

Om vi ​​vill åldras på plats måste vi dock anpassa våra livsrum för att tillgodose våra föränderliga behov. Nu är det perfekta tillfället att prioritera hemförbättringar som ökar tillgängligheten och minskar risken för vanliga säkerhetsproblem.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!