5 Kreativa Sätt att Uppgradera ditt Hems Exteriördesign på Egen Hand

Alla gillar att ha det snyggt hus och en anlagd trädgård, men sällan någon vill stå ut med hårt arbete som kommer med att uppgradera ditt hems exteriördesign. Även om du kanske tror att det kräver en stor budget att uppgradera ditt hus exteriör, så finns det saker du kan göra för ditt hem utan att spendera två eller tre lönecheckar.

Att vara uppmärksam på detaljer och övergripande tilltalande kommer att få ditt hus att glänsa jämfört med grannarnas. Oavsett väder kan du alltid göra små uppdateringar på ditt hus som gör att det sticker ut.

1. Rengör din trädgård

Innan du spenderar några pengar på ditt fysiska hus, städa först din fram- och bakgård. Övergripande trottoarkanten överklagande beror på en gård mycket mer än det gör på det faktiska huset. Be familjemedlemmarna hjälpa dig att sopa trottoaren, städa huvudentrén till huset och måla grinden och staketet. Detta kan bli en rolig familjeaktivitet. Glöm inte att kratta löven från din bakgård och klippa gräsmattan.

Om du har några gamla och defekta prylar, saker och möbler i din trädgård som inte längre kan användas, återvinn dem eller släng dem. Rensa bort allt som är onödigt i din trädgård. Om du har extra utrymme, plantera några blommor eller träd, eller till och med odla några grönsaker. Kom ihåg att vattna, rensa och beskära dina växter regelbundet.

Bästa Motordrivna Gräsklipparen – Bensindriven Gräsklippare Bäst i Test [Lista & Guide]

2. Installera de nya fönstren

För att bevara ditt hems övergripande trottoarkant, byt ut de gamla fönstren med de nya. Eftersom fönster tar upp det mesta av utrymmet på väggarna, försök att hålla dem i gott skick och hålla dem rena. Kvalitetshusfönster kan hålla i upp till ett par decennier, men så småningom kommer de att nå en punkt när du inte kommer att kunna stänga dem ordentligt och de kommer inte att vara energieffektiva, så du bör överväga att byta ut dem.

Dina nya fönster behöver inte vara moderna . Föredrar du en rustik look är fönster med träbågar alltid ett bra val. Du kan till och med placera krukor med blommor under kanten vilket kommer att ge ditt hus en speciell charm.

3. Ställ in en sittgrupp utomhus

Om du vill göra ditt hus mer inbjudande och vänligt, lägg till uteservering. Överväg att lägga till en mysig sittgrupp på verandan som skulle vara idealisk för små sammankomster och grupper av vänner. Det behöver inte vara en överdådig kärleksstol eller en soffa. Några få stolar eller en träbänk kan också göra susen och lägga till charmen också.

Om du inte har en veranda eller om du vill ha den inredd på annat sätt, kan du fortfarande ställa in en sittgrupp på din trädgård. Det är vanligtvis rymligare och lämpar sig för större sammankomster som en söndagsgrillning med vänner, familj och grannar. Om du har en härlig och bekväm sittavdelning kommer du förmodligen att få vara värd för fler liknande evenemang.

4. Måla ditt hus

Om du bestämmer dig för att gå nerför gatan i någon australiensisk förortsbosättning, kan du inte låta bli att lägga märke till hur de flesta husen är svagt färgade. Om du vill att ditt hus verkligen ska sticka ut i den miljön måste du måla det. Det här är ett hårt jobb, och du kommer troligen inte att kunna avsluta det på en dag, men ingenting kan förändra hur ett hus ser ut mer än så. Det är svårt att hitta en snyggt gjord hus- och takmålning i Sydney så du bör kanske överväga att be proffs om hjälp.

För att få ditt hus att glänsa och sticka ut behöver du inte välja ljusa färger. Neutrala färger som beige eller pastellgul skulle se bra ut med både modern och rustik stil. Du kan till och med experimentera med färger och prova den vågade röda eller djupblå, beroende på vilken stil du siktar på.

5. Var uppmärksam på detaljer

När du är klar med stora förändringar av din exteriördesign bör du fundera på att lägga till några detaljer. Börja med att skaffa en ny brevlåda. Detta verkar inte vara en viktig sak, men det är viktigt för det första intrycket. Det är en av de första sakerna dina gäster ser när de kommer in på din trädgård. Det är en fin touch och lätt att byta ut.

Överväg att implementera utomhusbelysning. Det gör att ditt hem sticker ut på natten och gör det säkrare för besökare sent på kvällen. Du kanske till och med vill gå ur vägen och lägga till ljus i din sittgrupp för att ge ifrån dig den välkomnande atmosfären.

Med tanke på att varje hushåll har glödlampor som inte längre fungerar, istället för att slänga dem, kan du göra dekorationer till din trädgård eller vägg. Allt du behöver är gamla glödlampor och lite färg för att skapa fantastiska dekorationer av återvunnet material.

Slutsats

Som du kan se behöver det inte vara så svårt att uppgradera ditt hems exteriördesign. Allt du behöver är välvilja och lite tid. Allt kan göras på en budget så att du inte behöver oroa dig för att spendera för mycket pengar på något som verkade så trivialt men ändå är så viktigt. Att ha ett hem som ser snyggt ut från utsidan som det gör på insidan är avgörande för din känsla av tillhörighet och välbefinnande, så var inte rädd för att förändra något med ditt hus.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!