5-minuters Rengöringshack som får ditt hem att Kännas Helt Nytt

Städning är den tråkigaste sysslan i våra hem. Det är nästan som ett heltidsjobb och ett träningspass för hela kroppen sammanfört i en oändlig uppgift. Damm och smuts samlas, tvätt och disk hopar sig, och inget av dem stannar, vilket gör dem repetitiva, tidskrävande sysslor.

Tillsammans med att de flesta av oss jobbar och inte vill komma hem och städa ovanpå det, är städningen en uppgift som många fruktar. Om det bara fanns snabbare och enklare sätt att rengöra…

Det finns! Följande tips och tricks kan förvandla dina städsysslor till snabba och enkla uppgifter som inte tar upp all din tid och energi. Läs vidare för några av de bästa tipsen för att städa ditt hem!

Citron

Har du någonsin lagt märke till att doften av citrus ger en känsla av renhet och fräschör? Det beror på att citrusfrukter har syror i sig som bryter ner smuts och till och med tvålskum.

Citroner är de vanligaste och det finns många saker du kan göra med dem. Rengör diskar och möbler med hemgjorda blandningar med citronsaft, eller använd skurna bitar med lite bakpulver för att fräscha upp dålig lukt. Du kan till och med använda dem i badrummet för att göra dina kranar glänsande!

Nya användningsområden för gamla kläder

En vanlig rekommendation är att använda örngott för att rengöra bladen på en takfläkt, fånga damm i örngott istället för att sprida det över hela rummet. Gamla kläder kan vara praktiska för alla möjliga städsysslor.

Din mamma kan ha använt urvuxna skjortor eller underkläder för att putsa möblerna, och det finns många fler städuppgifter som kan göra att dina utslitna kläder kommer till nytta. Fluffiga strumpor kan bli mopphuvuden för din jetmopp eller kan rengöra dina persienner och polera ditt silver.

Damma av torktumlare

Torkarlakan, både nya och begagnade, kan hjälpa dig att utföra en mängd olika uppgifter runt huset, och även utanför. Damming är en cinch med dem, särskilt väggar och golvlister. De är också bra för metallytor, såsom kranar, handfat och armaturer. De är bra för badrummet, eftersom de kan användas på toaletten (inne och ute!) och badkaret eller duschen. En av de bäst bevarade hemligheterna med torktumlare är att om du har ett i fickan när du går ut på natten, håller doften myggor borta.

Kontrollera ditt skafferi

Det finns många rengöringsmedel i dina matlagningsmaterial. Bakpulver och vinäger finns båda i många gör det själv-rengöringsvätskor, ibland tillsammans. Dessa kan användas för att rengöra bänkskivor och badrum. Olivolja kan användas för att polera möbler och lämna dem glänsande i månader. Vissa produkter kan användas till många användningsområden, som borax, som bland annat kan användas för att rengöra kläder eller skrubba mögel.

Slutsats

Hur sparar något av detta tid och tråkigt med rengöring? Alla dessa knep städar mer effektivt och tar bort mycket av skrubbningen och det hårda arbetet.

De ger också naturliga skydd mot saker som gör ett hem smutsigt, så minimalt underhåll kommer att hålla ditt hem gnistrande och doftande gott. Ofta kan du göra de mindre sakerna på några minuter – köksuppgifterna i väntan på att maten eller kaffet ska värmas upp, eller badrumssysslorna efter handtvätt. Mindre ansträngningar som dessa ger ett rent hem hela tiden utan att trötta ut dig eller ta upp all din tid!

Att använda rätt rengöringsmedel och göra de mindre sysslorna är ofta de två bästa tipsen för att spara tid och energi på att städa ditt hem. Hela huset kommer att se rent ut och dofta fräscht, en känsla som kommer att eka i ditt humör. Prova dessa knep idag, och gör städningen till en syssla som du faktiskt ser fram emot!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!