5 Praktiska tips för att Spara Vatten Hemma

Enligt United States Environmental Protection Agency är det genomsnittliga amerikanska hushållet använder cirka 88 liter per dag och person. Under vår- och sommarsäsongen kan du förvänta dig att din vattenräkning kommer att stiga ännu högre, vilket kommer att kosta dig mycket pengar.

Tips för att spara vatten hemma

Att använda vatten effektivt är ett sätt du kan hjälpa till att lätta på din lokala vattenförsörjning och samtidigt spara pengar. Här är 5 enkla tips för att spara vatten hemma:

Låt inte kranen gå när den inte används

Brukar du låta vattnet rinner när du borstar tänderna? Om ja, är det dags att bryta den vanan och börja spara. EPA säger att kranarna kör på cirka 2 liter vatten per minut. Så tänk dig hur många liter vatten som skulle gå till spillo om du låter kranen går i onödan medan du borstar tänderna eller rakar dig i ett par minuter.

Vänta med att köra din tvättmaskin tills du kan tvätta en full ladda

Medan överbelastning av din tvättmaskin kan skada apparaten, kan det gå till spillo liter vatten om den körs på en mycket liten last. Din tvättmaskin kommer att använda samma mängd energi oavsett storleken på tvätten. Därför skulle det vara klokt att vänta tills du kan tvätta en full last. Detsamma gäller för din diskmaskin. Experter säger att om du bara kör din diskmaskin med full last kan du spara cirka 400 kr på energiräkningen årligen.

Investera i ett automatiskt grässprinklersystem

Din gräsmatta kommer att behöva tillräckligt med vatten för att överleva den varma årstiden. Innan du åker på vårsemestern bör du alltså överväga att installera ett automatiskt sprinklersystem. Ett sprinklersystem kan ta hand om din gräsmattans vanliga bevattningsbehov medan du är borta. Den använder mindre vatten jämfört med manuell vattning, och fördelar rätt mängd vatten till varje område på din gräsmatta.

Installera vattenbesparande fixturer

Vattenarmaturer som redan visar tecken på ålderdom och slitage behöver bytas ut direkt. Du kan spara mer vatten och energi i ditt hem om du investerar i nyare, högeffektiva modeller. Bland de vattenbesparande enheterna du bör köpa till ditt hem är lågflödesduschhuvud och kranluftare, dubbelspolande toalettomvandlare, regnavstängningsanordning och tanklös varmvattenberedare.

Kolla din VVS-system regelbundet för läckor

Om inte fångas upp och behandlas tidigt, kan en mindre läcka lätt eskalera till en fullblåst VVS nödsituation. Att ta sig tid att hitta vattenläckor runt ditt hem hjälper till att förhindra dyra vattenförluster och VVS-skador. Enligt EPA kommer att omedelbart åtgärda läckageproblem i ditt hem hjälpa dig att spara cirka 10 procent på dina vattenräkningar.

Partner med ett licensierat VVS-företag

Om du vill lära dig mer om hur du kan spara vatten och energi i ditt hem bör du prata med en licensierad och kunnig rörmokare. Endast proffsen kan ge dig kvalitetsråd oavsett din VVS-situation hemma. Se till att ha en pålitlig rörmokare på ditt snabbval idag!

Ventilationsbyte Få Gratis Offert – Komplett Guide

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!