5 sätt Airbnb-ägare kan skapa ett Energieffektivt Hem

Med miljoner människor som bor på en Airbnb varje natt är det ingen överraskning att det har blivit ett populärt sätt att hyra ut ditt hem till resenärer.

Men du vill inte att den extra inkomsten ska minskas av gäster som låter lamporna lysa dygnet runt och av gäster som förbrukar en stor mängd elektricitet.

Lyckligtvis finns det saker du kan göra för att hantera dessa utgifter. Från enkla fixar du kan göra just nu till högteknologiska sätt att förvandla ditt hus till ett automatiserat smart hem, dessa fem tips kommer att begränsa elanvändningen och hålla kostnaderna nere – oavsett vem som bor i ditt hem.

1. Kontrollera din temperatur

Nästan hälften av ett hems månatliga energianvändning är relaterad till uppvärmning och kylning, så håll ditt värme- ventilations- och luftkonditioneringssystem (VVS) väl underhållna.

Även när dessa system är i toppform, om all luft läcker ut ur ditt hem, kommer du att se påverkan på din elräkning. Använd tätnings-och isoleringsskydd för att täta fönster, installera kvalitets dörrlister och reparera trasigt glas eller skadade träramar. Termiska gardiner och solskydd kan minska mängden värme som överförs genom fönster och hålla huset svalare på sommaren genom att blockera solljus.

Du kan ytterligare hjälpa dina gäster att hålla sig bekväma och effektiva genom att byta takfläktar så att de går moturs på sommaren för att trycka luft nedåt och medurs på vintern för att dra luft uppåt och cirkulera värme.

Om du vill ha ännu mer kontroll, överväg att installera en smart termostat som låter dig göra ändringar från din telefon eller bärbara dator. Du kan värma eller kyla huset innan dina gäster anländer – och efter att de har lämnat – utan att behöva springa förbi fastigheten för att göra det, eller så kan du programmera ett smart schema för att hålla temperaturerna blygsamma under hela gästens vistelse.

2. LED lampor

Om du inte har bytt över från traditionella glödlampor till lysdioder (LED) är det ett enkelt sätt att göra en positiv inverkan på din budget. Lysdioder använder mindre energi, håller längre och producerar mer naturligt ljus än glödlampor.

Villaägare som vill styra lampor på sin fastighet var som helst kan också investera i smart belysning. Smarta glödlampor ansluter trådlöst till telefonappar (även om de fortfarande kan styras av en strömbrytare), vilket ger dig kraften att släcka lampor som lämnas på av en glömsk gäst.

3. Bli smartare med vattnet

Att spara lite pengar på vatten är lika enkelt som att fixa eventuella läckor och ta en tur till järnaffären för att hämta några kvalitetsduschhuvuden med lågt flöde. Armaturer med lågt flöde kan spara upp till 60 % på din vattenräkning, och de senaste versionerna kan leverera samma tillfredsställande dusch som en vanlig dusch.

Alternativt finns en mängd smarta duschar på marknaden som lovar att spåra vattenanvändning så att du kan justera temperatur och flöde för att spara på räkningar.

Eftersom toaletter använder den största mängden vatten i ett hushåll, kommer byte till en toalett med lågt flöde också hjälpa till att spara tusentals liter årligen. Du kan också göra ändringarna själv genom att installera en justerbar klaff och tankväska för att omvandla din vanliga toalett till en vattenbesparande modell.

Det finns också varmvattenberedaren att tänka på. Även om byte till en tanklös varmvattenberedare kostar mer i förväg, använder den mindre energi än en traditionell varmvattenberedare och sparar pengar i det långa loppet. Alternativt, om du bor i ett soligt klimat, kan investeringen i ett solvärmesystem leda till betydande kostnadsbesparingar över tid.

4. Var effektiv med apparater

Energy Star-klassade apparater i sig är i allmänhet mycket effektivare än de som inte uppfyller miljöskyddsmyndighetens riktmärken. Så om du har resurserna att uppgradera en eller två av dina äldre apparater kan det vara en lönsam investering – särskilt med så många energibesparande smarta apparater på marknaden.

Om en uppgradering inte finns i budgeten kan det dock hjälpa att få dina besökare att använda icke-Energy Star-apparater på ett effektivt sätt. Försök att sätta upp några “regler” i din tvättstuga för gästerna, be dem att använda kallt vatten och kortare cykler när det är möjligt för att hjälpa dig att spara energi, eller lämna instruktioner för dem att köra diskmaskinen bara när den är full.

5. Smart hem

Om du väljer att välja smarta hemalternativ måste din fastighet ha en pålitlig internetuppkoppling med hastigheter som kan möta behoven hos de olika enheterna. Det kan ta upp till 2,5 Mbps för att de flesta smarta hemsäkerhetssystem ska fungera smidigt, och ännu mer för flera smarta hemenheter.

Ett smart kabelanslutet hem kombinerat med sensorer, en pålitlig anslutning och effektiv smart teknik gör att du också kan ställa in regler och kommandon för energianvändning, som att bara tända lampor om det finns aktivitet i ett rum. På så sätt kommer ditt hem att samarbeta med dig för att hålla nere kostnader och energianvändning så mycket som möjligt.

Oavsett om du är lågteknologisk eller högteknologisk, det finns många sätt att hålla dina Airbnb-gäster glada och bekväma utan att äta upp vinsten genom att betala dyra elräkningar.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!