5 sätt att Anpassa dina Barn i en Ny Lägenhet

Att flytta är en skakande upplevelse för alla. Det är särskilt svårt för barn att flytta till en ny plats. Att flytta till Göteborg eller något nytt ställe är jobbigt för hela familjen.

Ett barn som aldrig har flyttat förut kan ha väldigt svårt att vänja sig vid en ny lägenhet i en ny stad. Det kan vara överväldigande att så många saker förändras så snabbt. Att se till att din nya lägenhet är en plats ditt barn känner sig bekvämt är en mycket viktig del av att hjälpa dem att anpassa sig till en ny stad.

Barn måste känna att platsen de bor i är säker och bekant. Att vänja sitt barn vid en ny plats behöver inte vara en prövning. Här är några roliga sätt som fungerar för att anpassa ditt barn till en ny lägenhet.

1. Gör det spännande

Var exalterad över att flytta. Om ditt barn märker att du är stressad eller upprörd över att flytta kommer de att anta den attityden. Om du har en positiv inställning till att gå till ett nytt ställe kommer ditt barn att få en också.

Hitta roliga saker att göra i området innan du åker. Om ditt barn har ett spännande besök i sitt nya hem när det innan de flyttar kommer det att må bättre av att bo där permanent. Gå till några av de berömda sevärdheterna i staden och gör det klart att de kommer att vara så nära din nya lägenhet så att de kan åka till alla nya platser de vill ha.

Att flytta smidigt kräver att alla känner sig okej när de lämnar sitt gamla hem. Att göra den nya platsen du ska till mer spännande är ett bra sätt att få alla ombord. Barn kan hämta när du inte är upphetsad så se till att du gör det spännande för dig också.

2. Packa upp

Det första du gör när du flyttar till en ny lägenhet är att äta för att flytta gör dig hungrig. Det andra du bör göra är att packa upp allt. Ju snabbare du packar upp desto snabbare kommer din lägenhet att kännas som hemma.

Att se till att ditt barnrum har alla sina saker ute på det sätt de vill är ett bra sätt att få dem att känna sig som hemma . Om alla saker som de anser vara en del av deras hem finns i den nya lägenheten kommer de att känna sig mycket mer bekväma. Att vara på en ny plats är svårt nog för ett barn utan att behöva oroa sig för var deras saker är.

Om dina tillhörigheter kommer in senare än du, se till att du tar några grundläggande saker med dig. Ditt barns kudde, några leksaker och kanske några böcker de har vuxit upp med hjälper dem att känna att de fortfarande har de saker de vet. Det kan vara en ny plats men inte allt är nytt.

3. Turné

Gör din nya lägenhet till ett spel. Barn älskar att utforska nya platser och hitta nya coola saker om var de är. Låt dem utforska hela lägenheten så fort du flyttar in.

Visa dem deras rum och se till att de vet att det är mycket svalare än deras gamla rum. Visa dem de coola funktioner din nya lägenhet har som din gamla inte hade. Det är viktigt att de ser det här draget som en uppgradering fylld med nya saker som de kan njuta av.

När du är klar med uppackningen, gå med dem och utforska hela komplexet. Det är ett bra sätt att se till att ditt barn vet vart det ska gå om det går vilse, men det är också ett sätt för dem att hitta nya coola platser. Kanske hittar du en söt uteplats eller några coola ställen att leka kurragömma på. Oavsett vad se till att de känner att det är en rolig plats att bo på.

4. Rutin

Gör snabbt en ny rutin som ditt barn kan vänja sig vid. Att flytta har kastat alla dina liv i luften ett tag. När du väl har flyttat in är det dags att komma tillbaka till en rutin.

En grupp saker att göra under en dag är ett bra sätt att få en flytt att se ut som vilken annan tid som helst. Se till att du redan har dem inloggade i skolan så att de kan börja omedelbart och få vänner. När ett barn börjar gå i skolan var de än bor känns det som en vardaglig del av vardagen.

En rutin hjälper inte bara ditt barn utan du känner dig mer tillrättalagd på din nya plats. Om du vänjer dig vid att vara i ditt nya hem och arbeta som vanligt, kommer din lägenhet att börja kännas som hemma. En stor del av att bosätta sig är att komma in i ett bra spår.

5. Prata

Ditt barn kan vara mycket oroligt och förvirrat över vad en flytt kommer att innebära för dem. Det finns många saker de kommer att känna att de förlorar. Det är viktigt att låta dem uttrycka dessa oron och försöka hjälpa dem att lösa problemet.

Om de är oroliga för att förlora vänner, se till att de vet att de kommer att kunna ringa sina gamla vänner vilka som helst. tid de vill ha. Försök också att sätta upp en plan för att besöka under nästa år så att de vet att de definitivt kommer att se dem igen. Att veta att de inte förlorar människor för alltid är ett bra sätt att få ditt barn att må bättre av att lämna.

Förklara vad flytten kommer att innebära och varför du flyttar. Om ditt barn förstår exakt vad som händer och varför de kommer att känna sig mer bekväma. Det är viktigt att ditt barn vet att de kan fråga dig vad som helst om flytten och hur deras nya hem kommer att se ut och att du är villig att prata om det. De måste känna att det här draget är något viktigt istället för något skrämmande.

Slutsats

Att flytta är svårt för alla. För föräldrarna är det stressigt. För barn kan det vara väldigt läskigt.

Se till att du kommunicerar med ditt barn om hela flytten. Ju mer de vet om det desto mindre skrämmande blir det. Om de förstår varför de lämnar sitt gamla hem kommer de att känna att de ska åka iväg i ett syfte istället för att bara överge allt.

Försök att göra flytten rolig först. Allt om en ny plats att bo är nytt och spännande så se till att ditt barn känner den spänningen. När de väl har bosatt sig kommer det att kännas som hemma, men till en början borde det kännas som ett fantastiskt äventyr. Allt detta kommer att göra en flytt mycket lättare för ditt barn.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!