5 Sätt att Dekorera Fula och Tråkiga innerdörrar

Är dina innerdörrar enkla och tråkiga? Dörrar ska vanligtvis vara funktionella, inte snygga, men vem säger att de inte kan vara båda?

För dig som vill ge dina tråkiga och fula dörrar en uppgradering, här är fem unika sätt att klä upp och dekorera tråkiga innerdörrar.

1. Arkitektoniska detaljer

Att lägga till några arkitektoniska detaljer till din dörr kan få den att se mindre enklare och snyggare ut. Du kan använda rosett eller hörnblock för att dekorera hörnen på trimningen.

Plintblock är utmärkta för att jämna ut övergången mellan golvlisten och dörrlisten. Och glöm inte applikationer – du kan använda dessa mångsidiga 3D-dekorationer för att ge din dörr subtila detaljer.

2. Dekorera med spikdubbar

Tycker du att metallnubbar på kläder ser coola ut? Då kommer du att älska hur de ser ut på dörrar!

En klädsel med spikhuvud är precis vad det låter som; du tar spikhuvuden eller dubbar, arrangerar dem i ett intrikat mönster, och antingen sätter du in dem direkt i dörren eller fäster dem på en duk och fäster dubbduken i dörren. Dessa detaljer ger dörrarna ett sofistikerat och kungligt utseende.

3. Tapeter

Ett annat sätt att klä upp tråkiga innerdörrar är med tapeter. Att använda tapeter med skal och stick är ett fantastiskt sätt att lägga till lite färg, djup och mönster till dina dörrar.

Välj vilken tapet du vill och fäst den på din dörr. Tvätta dörren i förväg och ta bort skalet och pinnens baksida. Stick sedan, släta till och du är klar! Du kan pryda din dörrs paneler exklusivt eller gå ut och täcka hela grejen.

4. Washi-tejp

På liknande sätt kan du också använda washi-tejp för att dekorera dina dörrar. Washi-tejp är en dekorativ självhäftande tejp gjord av traditionellt japanskt papper. Den finns i en mängd olika utföranden, från enfärgade till mönstrade, så du har många alternativ att välja mellan. Använd washi-tejp för att skapa en elegant dörrkant, en abstrakt design eller en färgklick.

5. En ny färg

Ett nytt färgskikt kan göra en värld av skillnad. Om dina dörrar känns enkla kan det bero på att de är en tråkig standardfärg, som vit eller brun. Att måla dörrar i en djärv färg kan få dem att sticka ut på ett bra sätt.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!