5 snygga och seniorvänliga hemförbättringar – Tips

Allt oftare väljer seniorer åldrande hemma snarare än andra metoder för äldreomsorg. Detta för naturligtvis med sig utmaningar för att anpassa ett hem för seniorboende. Även om det verkar vara en överväldigande syssla, kan några tips och tricks göra det mycket enklare och mer kostnadseffektivt.

Åldrande på plats kan definieras som att ta emot äldreomsorg i det hem du för närvarande bor, snarare än att flytta till äldreboende eller hemtjänst. Ett alternativ skulle vara att flytta till familjemedlemmars hem, men den äldres säkerhet måste fortfarande bevakas för att klara åldrandet.

Varför ålder på plats?

För många äldre är tanken på att flytta hemifrån och bort från familjen svår. För andra är det kostsamt. Vissa seniorer vill inte ge upp sin självständighet och behöver i många fall inte göra det.

Att anpassa sig till seniorlivet kan ofta bara vara en fråga om att göra enkla förändringar, snarare än att lägga om hela livet. Det finns till och med bidrag och lågräntelån tillgängliga för att betala för det.

Det finns många ändringar som seniorer också kan göra eller ha gjort på egen hand. Man behöver inte offra stil för att tillgodose deras åldrande.

Förenkla dörröppningar

Dörrar kan utgöra oväntade utmaningar för seniorer. Runda dörrhandtag kan vara svåra att greppa och många dörröppningar kan vara för smala för folk med rullator eller rullstolar.

Dörrhandtag med spak finns i en mängd attraktiva alternativ och gör det lättare att öppna dörrar.Byt till blockredigeraren

Dörröppningar kan också vidgas genom att helt ta bort dörren, vilket lägger till värdefullt utrymme för rullstolar och rollatorer. För avskildhet kan andra typer av dörrar, såsom fickdörrar, installeras.

Arbeta kring steg och Trappa

När vi åldras kan ibland till och med enstaka små steg vara svårt, särskilt varje dag. Detta kan göra något till en skrämmande uppgift av något så enkelt som att komma in genom ytterdörren.
Små ramper kan ta emot rullstolar eller bara göra det lättare att ta sig uppför låga trappsteg. Att lägga till en dörröppning utan steg kan vara lika enkelt som att modifiera ett fönster.
Att flytta ner är det enklaste sättet att undvika trappsteg och trappor. Det är dock inte alltid den bästa lösningen, så hissar och hissar kan vara ett bättre alternativ. Att lägga till en kan öka värdet på ditt hem, men se till att anlita en välrenommerad entreprenör för att installera den.

Switch the Switches

De flesta hem är utrustade med vred för att tända tallrikar och strömbrytare för att tända olika lampor och apparater. Dessa kan vara svåra att hantera, men det finns attraktiva alternativ.
Spakar för blandare och handfat är mycket enklare att greppa och hantera än knoppar, och är även lättare att justera.
Spakbrytare är utmärkta för all slags belysning. Större spakar och justerbara dimmers kan också vara ett bra bidrag till att åldras på plats.

Ett säkrare badrum

Även ungdomar kan halka och ramla i badrummet, men för seniorer kan risken vara mycket högre. Att installera greppstänger är det vanligaste sättet seniorer använder principerna för åldrande på plats.
Badrummet kan dock modifieras på andra sätt för att passa seniorer. Handhållna duschmunstycken kan vara till stor hjälp. Duschkabiner kan ersätta badkar för säkrare insteg. Handtag är inte bara för duschen utan kan användas i hela badrummet.

Golvbeläggningsrisker

Golven i ett hem skapar dolda utmaningar som kan vara livsfarliga. Uppenbara risker inkluderar halka på kakel eller linoleum, och dessa bör undvikas med halkfria mattor, särskilt under mattor.
Men snubblar är också en fara från golvbeläggning. Mattor och mattor kan hopa sig och vara lika ansvariga för fall som våta kakel. Rullstolar och rullatorer möter sina egna utmaningar från golv, eftersom de kan fastna i klumpar i mattor och övergångsutrymmen, såsom trösklar i dörröppningar.
För seniorer som åldras på plats kan det vara så enkelt att ändra detta som att byta matta eller lägga till en halkfri finish på vissa typer av hårda golv.
Åldring på plats har blivit ett mer attraktivt alternativ för många seniorer. Oavsett om de bor i sina egna hem eller bor med familjemedlemmar, behöver det inte vara svårt eller kostsamt att modifiera ett hem med en åldrande design . Seniorer kan njuta av sina gyllene år i komfort, omgivna av familj och vänner, och så oberoende de kan vara!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!