5 Tips om hur du Säkerställer din Garageports Säkerhet

En garageport är vanligtvis en av de enorma mekaniska enheterna i ens hem, med en genomsnittlig vikt på 200kg. Varje år blir mer än 1 000 människor skadade på grund av garageportar. Majoriteten av dessa olyckor är resultatet av ett svagt skyddssystem för garageportar.

Dessutom påverkar de extrema väderförhållandena hållbarheten hos dessa dörrar. Om du letar efter en garageportstillverkare, sök först online efter “garageportar (din stad)”. Granska deras tjänster.

Nedan beskrivs fem säkerhetsåtgärder för garageportar.

1. Inspektera säkerhetssensorerna

Garageportarna öppnas och stängs baserat på sensorernas funktion. Sensorerna är svarta lådor monterade längs marken. Vissa kommer med ett litet rött ljus.

Korrekt inriktning av dessa sensorer säkerställer att garageporten fungerar korrekt. Professionella garageportshandlarna i sköter även sensorreparationer. De har expertis i att bedöma den elektriska kretsen och testa effektiviteten.

2. Visuell granskning

Kontrollera garageporten och dess delar för eventuella synliga brister, minst en gång i månaden. Bekanta dig med komponenter som kablar, fjädrar, bultar, remskivor. Användarmanualen är till hjälp i sådana scenarier.

De tuffa väderförhållandena i Sverige påverkar slitaget på dörren. De kan få fjädern att knäppa, vilket orsakar en skada på den som hanterar den. Dessa frågor måste åtgärdas omedelbart, helst med professionell hjälp. Leverantörerna vidtar alla försiktighetsåtgärder när de kontrollerar dragfjädrarna och vajern.

3. Rensa eventuella hinder

Barn skadas permanent varje år på grund av elektronisk utrustning i hemmet. En stor bidragsgivare är den automatiska garageporten, vilket är ett växande problem.

En orolig förälder måste utbilda sina barn om garagesäkerhet. Barn bör hålla sig borta och hålla garageportarna fria från alla hinder.

4. Kontrollera den omvända funktionen

En onlinesökning av garageportar ger dig en lista över tillverkare och tjänsteleverantörer. De bästa kommer att inkludera omvänd funktion som en obligatorisk säkerhetsfunktion. De placerar vanligtvis ett 1 ½” block i dörrens väg för att se om dörren backar inom 2 sekunder.

Om inte behöver dörromkastningen kalibreras. Vi rekommenderar att du testar funktionen varje månad. Det är en räddning för oss som lever under kalla väderförhållanden som där temperaturen sjunker till minusgrader.

5. Kontrollera att nödlösningen fungerar korrekt

Vid strömavbrott måste du öppna dörren manuellt. Nödsläppet hjälper i denna situation. Det är en sladd med röda handtag som tillhandahålls inne i garaget. Dra i den för att öppna dörren.

Se till att kontrollera funktionen regelbundet och förvara den i låst tillstånd om du inte använder den. I allmänhet byter tjänsteleverantörerna i ut sladden till rimliga priser om några brister observeras.

Marknaden för garageportar är enorm. Välj lämplig tillverkare för att upprätthålla optimal säkerhet för dina garageportar med minsta möjliga ansträngning.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!