5 Tips om hur du Väljer Trägolv för ditt Hem

Ett trägolv är inte bara en smal planka av massiv ek i ljus solbränna. Det finns ett urval av trägolv för att möta dina behov. Dessa kommer i olika färger, prestanda, träslag och budget. Detta gör det möjligt att välja det perfekta trägolvet för att matcha dina behov. Den här artikeln är förberedd för att ge dig insikt i hur du väljer det ultimata trägolvet för ditt hem. Här är några överväganden.

1. Träslag

Trägolv finns i olika typer av trä. Alternativen inkluderar lönn, hickory, ek och akacia, alla med unika egenskaper och prestandaattribut. Du måste prioritera visuella preferenser, budgetkrav och livsstil när du väljer rätt trägolv. Konstruerade trägolv är gjorda av olika träslag som backas upp av högpresterande ytbehandlingar. Att förstå dina behov säkerställer att du väljer det trägolv som passar dina krav.

2. Installationsområde

Det är mycket viktigt att ta hänsyn till målinstallationsområdet när du väljer ett trägolv . Varje typ av golv har olika Janka hårdhetsklassificering. Ytor med högre trafik, inklusive hallen och familjerum, behöver ett trägolv med högre hårdhetsklassning. Exotiska träslag har högre Janka-betyg men saknar hållbarhet, kommer till ett högre pris och är benägna att blekna med tiden. En professionell installatör ger vägledning om rikliga lövträarter som håller bra under tung trafik.

Anlita professionellt lövträ golvinstallationstjänster för vägledning om rätt lövträslag för just ditt område. Ett kök kräver konstruerat lövträ för en sliten finish som maskerar ytslitage, repor och repor. Dessutom ska golvet vara lätt att rengöra, dölja smuts och damm jämfört med golv med en mjuk finish. Sovrumsgolv behöver ek trägolv med en vitmålad finish. Detta skapar en lätt och luftig öppen känsla för en perfekt miljö för sömn.

3. Sällskapsdjur

Att hålla husdjur är en underbar sak. Du måste dock inkludera dem när du gör ändringar i ditt hem. När du väljer ett trägolv, välj ett med karaktärsmärken och knutar som döljer bucklor och repor från husdjur. Det idealiska trägolvet när du har husdjur bör komma i en rustik stil för att se nytt ut längre. Kontrollera Janka-skalans betyg när du väljer det ideala golvet som håller längre.

4. Inredningsstil

Trägolv fungerar i olika dekorer. Golvet kommer i olika färger, stilar och plankbredder för att välja en som definierar din personliga stil. Ett trägolv i ljus och mörk neutral färg erbjuder en perfekt designbas för att passa en modern inredning. Återvunnen ek i breda plankor i gyllenbruna nyanser är den perfekta förstärkningen för en rustik inredning. För extra värme och karaktär kommer ett rustikt trägolv med maskhål, kvistar, klyftor och rutor.

Hickorygolv är idealiskt för en traditionell inredningsmiljö. Detta kommer med en elegant matt finish med bredare plankor. För en kustinredning, välj lövträ i lönn med mörka ränder för att förstärka det nautiska temat. Välj reaktivt lövträ med bredare plankor för att balansera sjövärdig blått, grönt och ljusa möbler.

5. Hälsoproblem

Det är mycket viktigt att ta hänsyn till typen av lövträslag när du väljer golv för ditt hem när du har hälsokomplikationer. Konstruerade golv är idealiska för personer med allergier och astma. Det här golvet hyser inte mikroorganismer, allergener och skadliga bekämpningsmedel som introduceras utomhus. Dessutom minimerar detta golv förekomsten av mögel, damm och husdjursmjäll för att förbättra inomhusluftens kvalitet.

Några tips för att skydda ditt trägolv:

1. Lämna smuts och damm utanför

Överväg att uppmuntra att lämna först och dammelement utanför för att förhindra att de hamnar på ditt trägolv. Placera en matta utanför för att säkerställa att inget skadar din trägolvsfinish som kan råka bli av misstag eller spåras inuti. Investera i en snygg matta för att bli en del av din inredning. Undvik dock mattor med skum- eller gummibaksida. Dessa fångar upp fukt som kan missfärga ditt golv.

2. Ta av skor

En golvmatta begränsar smuts och fukt från att hamna på ditt trägolv. Det finns dock fortfarande en möjlighet att rester finns kvar på skor. Klackade skor och stövlar kan buckla, skrapa eller skrapa ditt trägolv. För att undvika detta, be familjemedlem och gäster att lämna sina skor vid dörren. Placera en stövelbricka för att främja organisationen samtidigt som du skyddar ditt trägolv.

3. Bär saker med försiktighet

När du hanterar saker försiktigt undvika att tunga föremål faller på ditt trägolv. Detta kan göra att golvet får repor och bucklor som äventyrar ditt golvs estetiska tilltalande. Få någon att hjälpa dig att flytta soffor eller tunga möbler och andra hushållsapparater. Att dra i dem kan göra att golvet repas i processen. Se dessutom till att alla möbler kommer med mjuk stoppning för att begränsa risken för repor på golvet.

Slutsats

Ett trägolv är ett perfekt komplement till ditt hem. Detta ger ditt utrymme en elegant attraktion för att höja fastighetsvärdet. Men du måste förstå det bästa trägolvet för ditt utrymme och hur du får golvet att hålla längre.
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!