5 Tips om hur du Vinterförbereder ditt hem på ett Professionellt Sätt

Vintern är snart här och du måste göra dig redo. Det sista du behöver mitt i vintern är ett hem som helt enkelt inte klarar de långa, kalla vintermånaderna. Ett ordentligt vinterställt hem är inte bara varmare, det är säkrare, mer hållbart och det kan hjälpa dig att på allvar spara pengar på räkningar.

Ett riktigt vinterställt hem betyder nämligen att du inte förlorar för mycket överskottsvärme när du försöker värma upp din plats. Dina värmeapparater kommer att behöva arbeta mindre och din plats värms upp snabbare. Så om du är intresserad av ett par sätt att hålla din plats varm, läs artikeln nedan.

1. Håll ett öga på din termostat

Lita inte på att din termostat värmer upp dig. Detta kan leda till en mycket hög energiräkning, samt att energi töms i onödan. Håll istället ett öga på det. Använd specifika apparater som bara värmer upp ett rum, och låt det inte vara på när du lämnar ditt hem.
Investera i en smart, programmerbar termostat. Den här lilla prylen kan ställa in temperaturen i ditt hem automatiskt, samt ge dig alternativ att tajma den hur du vill. Du kan till exempel ställa in den så att den börjar en timme innan du kommer hem, så att du kan få ett hem som redan är varmt och väntar på dig, istället för att vänta på att saker ska bli varmare eller slösa bort för mycket pengar.

2. Täta ihop saker

Ett av de vanligaste sätten att tappa värme i ditt hem under vintern är genom det lilla utrymmet, sprickorna i och runt dina dörrar och fönster. Det bästa sättet att fixa det är att hämta din fogpistol och börja arbeta.

Inspektera alla små luckor runt dina dörrar, dina fönsterkarmar och någon annanstans där du tror att luft kan läcka. Det finns ett bra knep du kan prova för att reda ut detta. Skaffa nämligen en fön, och ett ljus. Låt någon hålla ljuset på ena sidan, medan du använder hårtorken på den andra.

3. Ring proffsen

Ta en ordentlig titt på ditt hem, vintergör hemmet och var realistisk – vilken form är den i? Ibland kan man egentligen inte göra så mycket mer än att ringa proffsen och hoppas på det bästa. Om det är för gammalt, hänfört, om du helt enkelt inte kan lista ut var ett utkast kommer ifrån, måste du få lite professionell hjälp. Kanske orsakas problemet av dåliga rör, av låg isolering eller saker som du inte riktigt kan räkna ut med säkerhet utan många års erfarenhet.

Nu, är ditt hem verkligen gammalt? Är det kanske ett skyddat eller arv? Om så är fallet kommer du med största sannolikhet att behöva specifik professionell hjälp. Arvshem har nämligen särskilda behov, både på grund av sin ålder och sitt historiska värde. Tätning är en sak, men om du behöver något stort, som professionell takläggning gjort för att hålla sakerna varma, vi föreslår inte att du går med bara någon genomsnittlig Joe-entreprenör.

4. Lägg till lite extra isolering

Först, se om din isolering är ok. Kolla om det finns några svaga punkter, om det finns misstänkt kalla områden på dina väggar som bara inte borde vara så. Om det behövs, lägg till lite extra isolering här. Den här är uppenbarligen en no-brainer, men det finns en del där du verkligen behöver vara uppmärksam, och det är – din vind.

Värmen stiger upp, vilket gör att den största mängden värme i ditt hem går förlorad genom ditt tak. All brist på isolering i detta område kommer att få allvarliga konsekvenser, vilket gör det mycket svårare att värma upp ditt hem.

5. Installera stormdörrar

En sak du kan prova är att installera en storm dörr. Nu är stormdörrar dörrar som kommer att ge dig lite extra skydd under vintern, speciellt om du bor i ett område med hårda vindar. De är nämligen oftast gjorda av trä, plast eller aluminium, vilket ska ge ett extra lager av skydd runt ditt hem.

De kommer också att skydda dina dörrar fysiskt, så att de kan motstå traumat och skadan som kan riktas mot dem bildar starka vindar och skräp.

Slutsats

Och där har ni det gott folk, ett par sätt du kan vinterställa hem. Oavsett om det handlar om att skaffa rätt utrustning, installera stormdörrar eller en smart termostat, eller helt enkelt att täta ihop saker, vet att lite armbågsfett krävs. Äldre hem (särskilt kulturarvshem) kan kräva att du skaffar extra skydd, eller låter någon inspektera det.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!