5 viktiga Faktorer som kan Påverka ditt Hems Värdering När du Ska Sälja

En av de mest stressande sakerna i livet är att sälja ditt hem, främst på grund av alla utmaningar du måste klara av för att korsa mållinjen. När du ska sälja ditt hus vill du också se till att du får ut så mycket som möjligt från försäljningen.

Här är en bedömning är en av de utmaningar som kan orsaka en betydande huvudvärk. Lär dig om några faktorer som kan påverka ditt hems värdering.

1. Grunderna

Värderingsmän och mäklare kommer att värdera ditt hem inför försäljningen. De kommer att titta på de mest kritiska delarna av huset för att göra denna värdering.

Dessa faktorer kan inkludera dess ålder, design och kvadratmeter. De kommer att ge en köpare en allmän uppfattning om vad de får. Naturligtvis kommer de också att vara intresserade av en mängd andra saker om ditt hus, men det är grunderna som är viktiga för alla.

2. Läge & omgivning

När du närmar dig att släppa ut ditt hus på marknaden vill du titta på de andra bostäderna i ditt grannskap som nyligen har sålts. Om försäljningspriserna stiger kraftigt kan det vara den sämsta tiden att sälja.

Olika faktorer har betydelse för platsen, med högt rankade skolor som den primära. Andra överväganden inkluderar brottsligheten, vägförhållandena och avståndet från större städer.

3. Grund

Vad hjälper ett hus om det står på en usel grund? En svag grund är ofta den största röda flaggan för en värderingsman. Om hemmet är gammalt betyder det sannolikt att grunden är ömtåligare än i nyare hem.

Till exempel kan hem med spiralformade rfundament hålla i över 100 år på grund av sin styrka och hållbarhet, vilket ger ditt hem ett högt betyg för värderingar.

4. Antal sovrum och badrum

Sovrum är enorma försäljningsargument; därför påverkar antalet sovrum i ditt hem avsevärt bedömningen. I allmänhet saknar hem med bara ett sovrum intresse eftersom ingen familj kommer att ge det sin uppmärksamhet om det inte tillgodoser deras behov.

Därför, ju fler sovrum du har, desto större är sannolikheten du får den avkastning du söker. Om något hemrenoveringsprojekt är värt att göra innan du säljer, är det att lägga till ytterligare ett sovrum, om utrymmet tillåter.

5. VVS-system

Ett värme- och kylsystem är som hjärtat i ett hem. De flesta hem har centralvärme, men hur den genererar värme är integrerad. Om du inte har en fungerande värmeenhet kommer detta att bli en rejäl träff för ditt hems värde. Plus, om systemet är föråldrat kommer priset i ditt hems värdering också att gå nedåt.

Central luftkonditionering, å andra sidan, finns inte i alla hem; det är en trevlig sak som kommer att öka dit hems värdering. Att investera i en ny kvalitetsenhet kommer att kosta hundratusentals kronor, så att få det bästa du har råd kan vara en lång uppgift. Men det hjälper när en värderingsman gör sin slutliga utvärdering.

Att ta alla dessa faktorer som kan påverka ditt hems bedömning på allvar hjälper dig att inte känna dig förvirrad när värderingsmannen kommer tillbaka med sin rapport. En besiktning är en avgörande faktor när du försöker sälja eftersom en bank inte kommer att erbjuda något spelrum om köparen vill köpa bostaden för mer än den ursprungliga värderingen.

Så, att få den högsta och mest exakta bedömningen gynnar alla inblandade parter.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!