6 alternativa golvidéer för din hemrenovering

Om du letar efter något annat för din golvsituation, du har tur. Det finns så många roliga alternativa golvidéer att välja mellan. Oavsett om du böjar för budgeten eller bara letar efter något lite utöver det vanliga, är mattor och lövträ långt ifrån dina enda alternativ.

Du kan hålla utseendet varmt och mysigt, gå lite eklektiskt eller håll det helt klassiskt. Du kan använda dina golv för att hitta den stämning och estetik du vill ha i ett utrymme från grunden, och det handlar om att vara kreativ och utforska alla dina alternativ.

Oavsett om du bygger om hela hemmet eller bara ett rum, här är några unika alternativa golvidéer till klassiska golv.

1. Riv upp ditt golv

En av de billigaste och vackraste golvrenoveringsprocesserna är att arbeta med det du redan har. Så många äldre hus har underbara trägolv gömda under sina snurriga mattor som bara väntar på att avslöjas. Detta kan vara lite av en chansning, men utdelningen är ofta oöverträffad.

Du kan renovera eller uppdatera golven för att få dem att se ljusa och nya ut, eller så kan du lämna dem med egenheter som ger dem karaktär och stil. Hur som helst, den här processen ger dig ofta unika vintagegolv som ger ditt hem charm och djup.

2. Bambu

Bambu är ett bra alternativ till trägolv, och det kan ge många nya fördelar. Ofta är det billigare än trä, och det är vanligtvis mer fuktbeständigt och slitstarkt. Dess milda färg och naturliga ådring kan hjälpa den att blanda och förbättra alla utrymmen.

Bambugolv kan också vara mycket mer miljövänliga än traditionella trägolv. Det är dock inte alltid garanterat. Om du letar specifikt efter hållbar bambu är det viktigt att undersöka frakt och produktion så att du kan hitta det grönaste golvet för ditt hem.

3. Betong

Utilitaristiskt utseende har varit på topp den senaste tiden, och om du älskar den minimalistiska stilen, betonggolv kan vara något för dig. Dessa golv är snygga, billiga och unika. Dessutom är de långvariga och relativt lätta att hålla rena och snygga.

Betonggolv kan ge en industriell stil och öppna upp ett mysigt rum. Det kan också skärpa upp ett utrymme som redan svänger på modernismens sida. Det är mångsidigt, att arbeta med förändringar och utvecklingar i din stil när du växer och förändras.

4. Mynt

Om du letar efter ett konstnärligt, kreativt golv som kommer verkligen att imponera på gästerna, mynt – det stämmer, riktiga pengar – kan faktiskt göras till det perfekta roliga golvet för alla utrymmen. Även om det kan kräva lite arbete, är det faktiskt billigt att göra ett golv av slantar.

Allt du behöver för det här projektet är ett genomskinligt tätningsskikt och en injekteringsbruk av vilken färg som helst — även om svart tenderar att fungera bäst, vilket gör att koppartonerna poppar och lyser.

5. Kork

Korkgolv kan gå bokstavligen var som helst — från köket till badrum. Den är hållbar, bekväm och resistent mot mögel och mögel, vilket gör den till det perfekta valet för högtrafikerade områden i huset, såväl som rum med vatten. Korkgolv är billigt och estetiskt tilltalande, så du kan hitta ett elegant, unikt utseende utan att bryta banken.

6. Porslinsplattor

Porslinsplattor är ett utmärkt val om du inte är det vill satsa på lövträ, men vinylgolv är helt enkelt inte din stil. Du kan hitta alla typer av kakel som passar det rum du ska fylla. Kakel är vanligtvis av god kvalitet, och det finns i en mängd olika stilar och priser. Du kan till och med hitta plattor som efterliknar träfibrer om du letar efter billiga träalternativ.

Du kan lägga plattan själv, vilket minskar den största kostnaden från ekvationen och ger mer utrymme för dina övriga inredningsbehov. Även om det kan verka som ett skrämmande gör-det-själv-projekt, kan det att ta dig tid och vara noggrann hjälpa till att få jobbet gjort bra.

Alternativa golvidéer att överväga

Oavsett vilket golv du väljer är det fantastiskt att utforska alla dina alternativ. Det finns mycket mer där ute än enkla mattor och lövträ. När du hittar något speciellt som passar din stil kommer estetiken i ditt hem att blomstra.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!