6 Fantastiska Inredningsidéer för ett Familjevänligt hem

Hur kan du omvandla din bostadsyta till ett familjevänligt hem?

Det är en fråga om att fylla din bostadsyta med rätt inredning och andra bekvämligheter för att tillgodose dina behov.

Ett he kan förvandlas till ett familjevänligt hem med rätt funktioner som bäst passar din aktiva familjelivsstil utan att försumma din vision för dess utseende och känsla.

Nedan är sex inredningsidéer som hjälper till att göra ditt hem praktiskt, roligt för barnen och tilltalande för öga.

1. Satsa på mjuka, låga möbler

Små barn kan vara mycket aktiva och småbarn lär sig att röra sig på egen hand. Låga möbler med hårda och vassa kanter kan utgöra en risk för ditt barns säkerhet, särskilt vid oavsiktliga fall eller stötar.

När du väljer barnvänliga möbler, välj design som har rundade eller vadderade kanter. Skippa soffbordet och välj en stoppad soffa istället. Prioritera en soffa som är tillräckligt låg för att barnen ska kunna gå upp på egen hand och som är bekväma att slappa på.

2. Använd en bänk för dina bord

Vanliga stolar kan se mer estetiskt tilltalande ut, men de kan bli ett hinder när barn ska sitta vid bordet. Att använda en bänk med dina bord kan tjäna flera barnvänliga syften.

För det första gör bänkar det lättare för barn att komma in på plats med minimal hjälp. För det andra ger de mer flexibla sittplatser, vilket gör dem perfekta för växande familjer. För det tredje kan den rätta bänkdesignen blandas in med typiska sittplatser.

När du letar efter rätt familjevänlig hembänk, välj en som har en bekväm höjd för ditt barn. Håll utkik efter eleganta men enkla mönster i en färg som matchar din inredning eller övergripande färgschema.

3. Håll ditt vardagsrum öppet

Medan barn fortfarande är litet behöver de tillräcklig mängd utrymme för att röra sig och leka. Under dessa år kommer de också att behöva mycket tillsyn under hela dagen. Det bästa sättet att tillgodose detta är att gå mot ett vardagsrum med mer öppen planlösning.

Vardagsrummet med öppen planlösning ger ditt barn utrymme att röra sig, leka och vara aktiv även från hemmets bekvämligheter. Detta gör det också lättare för dig att övervaka ditt barn och ta sig till dem om de behöver hjälp.

För att bättre underlätta en öppen planlösning, överväg att placera dekor på väggarna för att undvika att det blir rörigt i marken Plats. Du kan också använda hyllor för både förvaring och inredning, förutsatt att de har tillräckligt hög höjd för att undvika huvudbulor.

4. Utse öppna och stängda förvaringsutrymmen

Familjer samlar oundvikligen så mycket saker – leksaker, böcker, kläder och andra föremål som tillhör dina barn . Tyvärr kan detta göra ett hem mer rörigt utan de rätta lösningarna.

Investera i både öppna och slutna förvaringsutrymmen i ditt hem. Öppna utrymmen som bokhyllor, hålrum, lådor och ställ gör det lättare att städa och kan användas för att lära barn att organisera sina ytor.

Under tiden kan slutna förvaringsutrymmen som skåp och lådor fungerar bäst för att hålla stora leksaker, inredningsföremål och andra föremål utom synhåll och organiserade när de inte används.

5 . Håll dig till en färg med hög kontrast

Ett hem kan vara både stilfullt och roligt för barnen, även bortom möbelval. Att välja en ljus färg för din hempaletts accent kan lägga till ett stänk av livlighet till en annars neutral eller balanserad palett. Barn älskar också ljusa färger, vilket gör det lika roligt för dem.

Försök att skapa en accentvägg med din valda högkontrastfärg, särskilt i ett utrymme där du och ditt barn kan tillbringa tid i. Bra platser inkluderar vardagsrummet eller ditt barns sovrum. Därifrån kan du koordinera små dekorbitar som innehåller din valda färg för att hålla allt sammanhållet.

6. Gör barnen till det centrala i ditt hem

I slutet av dagen är ett familjevänligt hem ett hem som är en fröjd att bo i, både visuellt och praktiskt. När du bestämmer dig för inredningen av ditt hem är det viktigt att sätta din familjs behov först och arbeta därifrån.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!