6 Inredningstips för att få ditt hus att se Sofistikerat ut på en Budget

Om du är som de flesta , känner du förmodligen att du har spenderat alldeles för mycket på möblerna i ditt hem. Den genomsnittliga personen spenderar över 100tkr på att bara inreda en ny lägenhet. Den summan kommer sannolikt att vara högre för större hem som enfamiljshus.

Men den goda nyheten är att du inte du behöver inte spendera en förmögenhet för att få ditt hem att se ut som om det hör hemma i en tidning. Med några enkla förändringar kan du ändra din bostad från sjaskig till sofistikerad. Här är några inredningstips att implementera.

1. Bli av med röran

Ingenting kommer att få ett boende att se stökigare ut och ärligt talat billigare än röran. Det är inte bara begränsat till gamla tidningar och böcker du har liggande. Skor, leksaker och prydnadssaker bidrar alla till att få ett boende att kännas trångt och upptaget.

Ta bort onödiga föremål från ett rum och förvara dem på rätt plats. Kom ihåg att mindre vanligtvis är mer när det gäller att visa fotografier, minnen och dekorativa föremål. Gruppera dem och håll dem begränsade till ett område.

Om du upptäcker att du har för mycket grejer är det dags att sälja den, återvinna dem, ge bort den eller slänga den. Att frigöra utrymme inklusive det på väggarna kommer omedelbart att få ett rum att kännas större. Om ditt hem har några arkitektoniska lister, kommer att ta bort röran att lägga tonvikten på dessa detaljer.

2. Höj dina fönsterbehandlingar

Detta enkla designtrick kommer omedelbart att ge rummet en touch av Downton Abbey-liknande storhet. Placera dina gardinstänger några centimeter högre och häng längre gardiner som nästan når golvet för att få dina tak att kännas högre.

3. Investera i ett stycke stora möbler

Istället av att spendera en förmögenhet på flera möbler för ett rum, lägg pengar i en stor statement-bit som en lyxig soffa eller säng. Denna taktik tenderar också att få ett rum att kännas större. Gå all in i din säng genom att också investera i en ny lyxmadrass och sängkläder som inkluderar lakan du kommer att älska att glida in i och stödjande kuddar.

4. Ändra färgen

Att måla ett rum är ett enkelt och relativt billigt sätt att göra över en specifik del av ditt hem. Att välja rätt färg och finish för ditt hem kan förändra dess känsla på mindre än en dag.

För att ge rummet en elegant känsla, du kan inte gå fel med neutrala färger som mjuk grå, benvit och ljus solbränna. En mörkare nyans som djup marinblå och varma färger som mörkröd och ringblommagul är också populära val i ståtliga hem.

5. Håll dig till en palett/stil

Istället för att försöka klämma ihop en mängd olika möbelstilar och accentfärger i ett rum, skapa en sammanhållen look genom att hålla sig till en enkel palett där allt matchar eller innehåller en eller två komplementära färger. Det mesta av möbelstilen bör också förbli densamma.

Om du vill inkludera olika stilar, begränsa det till en mindre del (som att inkludera en antik accentstol tillsammans med moderna möbler från mitten av århundradet.) Att hålla stilen konsekvent och använda färger som spelar ut varandra kommer att få ditt hem att kännas mer exklusivt.

6. Uppgradera mindre detaljer

Du behöver inte alltid köpa nya möbler för att ge ditt hem en ny känsla. Att göra mindre uppdateringar som att uppgradera dina köksmaskiner, installera ny belysning och ljusbrytare och byta ut gamla armaturer på dina möbler och skåp kan välkomna ny sofistikering i ditt hem.

Att lägga nya trägolv i ett annat material, som ek, kan ge ditt hem ett elegant utseende.

    Var sofistikerad med dessa tips

Som du kan se behöver du inte spendera en förmögenhet för att få ditt hem att se kamerafärdigt ut. Genom att göra några strategiska förändringar kommer ditt hem att se ut som om du anlitat en inredningsarkitekt.

Byggtipsen.se ger dig den bästa inredningen designtips som hjälper ditt hem att skina. Kolla in våra senaste blogginlägg för fler tips om hur du håller ditt hem snyggt på en budget.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!