6 saker att göra när du får slut på förvaringssutrymme i ditt hem

Om du är husägare är du medveten om att en av de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper eller bygger ett hem är mängden tillgängligt utrymme. Det kan tyckas omöjligt att organisera ditt hem så att du har tillräckligt med öppet utrymme för att förvara allt utan att saker ramlar omkull.

Från nödvändiga och dekorativa möbler som tar upp hela hörn till garderober fyllda till den grad att du inte ens kan stänga dörren, och nyköp utan någonstans att ta vägen, kan det vara svårt att hålla ett utrymme städat och funktionellt.

Dessutom kommer alla lagringsutrymmen, oavsett hur stora, snabbt bli överbelastade när du har en stor familj . Så vad kan du göra efter att du har nått din gräns och behöver en lösning på ditt lagringsproblem utan att flytta?

Saker att göra när du får slut på lagringsutrymme

Nedan är sex praktiska steg du kan ta när ditt hem börjar få slut på förvaringsutrymme.

Hyr en självförvaringsenhet

Även om de flesta människor först och främst hittar utrymme för extra förvaring senare, gör vi saker annorlunda. Det är inte alltid lätt för alla att städa, särskilt för människor som är kopplade till saker de äger.

Få en självförvaringsenhet i detta scenario kan det vara en bra idé. Du får extra utrymme för att förvara saker du inte behöver för dagligt bruk. Ett självförvaringsutrymme är också ett utmärkt alternativ om du har samlat på dig saker för framtida bruk men inte behöver dem just nu, till exempel söta mattor, studiestolar eller en gungställning.

Det fantastiska med en självförvaringsanläggning är att du kan lagra vad som helst och komma åt det när du behöver det.

Även om en förvaringsanläggning är idealisk för saker som är större i storlek, är det nödvändigt att rensa ut mindre föremål som kläder , skor, böcker, sminkartiklar och dekorativa och sentimentala föremål.

Det är möjligt att varje medlem i ditt hushåll håller fast vid saker som de lätt kan skiljas från men inte har hittat tid att sortera och städa. Dessa kan vara små föremål, men de kan ta mycket plats om det är en hel uppsjö av små föremål.

Ett bra sätt att starta rensningsprocessen är genom att ange utrymmen för allt, förvara föremål som är i bruk och nödvändiga föremål där och ta bort resten. Du kan bestämma vad du ska göra med resten av grejerna när du har sorterat det utifrån behov och användning.

Innan du letar efter ytterligare förvaringsalternativ bör du överväga att sälja, donera eller återvinna saker som du kan använda bättre.

Återvinn, sälj eller donera onödiga föremål

När du får slut på lagring plats, fundera på att donera eller sälja saker du inte behöver är en fantastisk metod att få plats i ditt hem.

När din källare och förråd är fyllda till max och du har inget annat val, använd tjänster som blocket för att sälja eller ge bort oönskade föremål. Gamla möbler, leksaker, spel, kläder och skor är bara några exempel på saker du kan sälja.

Donera saker som du inte har använt på ett tag och som du inte planerar att använda igen till lämpliga organisationer. Böcker till bibliotek, leksaker till fosterhem, filtar och sängkläder som skydd för hemlösa.

Du kan också återvinna gamla kläder för att skapa nya plagg, som att klippa upp t-shirts för att göra kuddfodral och konvertera gamla lakan och gardiner för att göra dörrmattor.

Omorganisera din vind

Utrymmet mellan tak och tak brukar betraktas som vind. Bor du i ett hus med vind går du nog inte upp dit särskilt ofta. Vindar kan vara svåra att komma åt eftersom entrén antingen innebär att man lägger till infällbara trappor i åtkomstpanelen.

Men förbise inte din vind som ett potentiellt förvaringsutrymme. Du kan förvara en mängd olika föremål på vinden, inklusive juldekorationer, campingutrustning och dina barns gamla leksaker. Använd metallhyllor för att förvara stora förvaringsbehållare och utnyttja det vertikala utrymmet istället för att staplas på marken.

Skapa lagring på oväntade platser

Om sovrummen i ditt hus inte har inte tillräckligt med inbyggd förvaring för dina behov och du inte vill investera i externa förvaringsmöjligheter, titta under sängarna.

Överväg att köpa förvaringslådor för att lagra föremål som lakan och överkast under sängen. Detta gör åtkomsten enkel och lämnar dig inte med ett oorganiserat eller stökigt sovrum. 

Dessutom kan du bygga hyllor för att fylla udda utrymmen, eller göra inbyggda förvaringsbänkar och skåp i vardagsrummet, matsalen eller sovrummet , eller sätt ett litet skåp under din trappa.

Förvaringspallar, lätt tillgängliga på marknaden, fungerar på samma sätt som förvaringsbehållare. Den ottomanska överdelen är ett vadderat överdrag som öppnar upp för att exponera ett ihåligt område perfekt för förvaring av säsongsbetonade plagg eller filtar. Kom dock ihåg att det primära målet med att ha en ottoman i ditt hem är att kunna flytta den för användning efter behov, så förvara inte tunga föremål som kan göra det svårt att flytta runt den.

Förvara utomhus

Du kan hålla allt du använder utomhus organiserat och snyggt om du har tillräcklig förvaring på bakgården.

Som vi alla vet gillar alla en stor, bekväm soffa att sitta i och njuta av den friska luften. Uteplats kan dock vara knepig när det gäller att ta plats, så välj en 2-i-1 soffgrupp med ett fack för paraplyer, skor eller annan utomhusutrustning.

Dessutom är öppna trädgårdsförvaringslösningar ett perfekt sätt att rensa upp golvytor samtidigt som allt är inom räckhåll. Väggmonterade lådor eller lådor, hängande fickor i canvas och eleganta flerdelade galler är idealiska för förvaring av små föremål och kan också användas för att lysa upp en tom vägg. Förvara vardagliga föremål som vassa saxar, trädgårdsrep, handskar och mössor och köksredskap på ett säkert ställe.

Använd tipsen ovan

Vad händer om du får slut på förvaringsutrymme i ditt hem? Det är en oroande upplevelse! Om du verkligen känner att ditt hus svämmar över av saker, överväg att använda ovanstående förslag för att hjälpa dig hitta några förvaringslösningar, antingen hemma eller förvaringsenheter.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!