6 Sätt att Göra ditt Hem Miljövänligare

Ändra sin livsstil för att matcha deras ideal är ett avgörande steg för att göra världen till en bättre plats eller, som Gandhi uttryckte det, “vara den förändring du vill se i världen”. Det behöver inte sägas att det inte finns något bättre ställe att börja än från ditt eget hushåll. Nu, med tanke på hur miljövänliga hemtrender tenderar att spara resurser, är alla miljövänliga hemförbättringar också en investering i hushållets budget på lång sikt. Med det i åtanke och utan vidare, här är de sex bästa förslagen som du måste ta hänsyn till om du är helt redo för att göra ditt hem grönare under det följande året.

1. Byt ut dina glödlampor

Det första du kan göra för att göra ditt hem miljövänligare är att byta ut dina traditionella glödlampor mot LED-lampor. Dessa glödlampor förbrukar 6 till 8 gånger mindre ström för att producera samma ljusintensitet. Visst, dessa glödlampor är något dyrare men när man tänker på det faktum att de håller ungefär 25 gånger längre, är sanningen att du fortfarande gör ett bra fynd. Deras livslängd gör också att de producerar mindre avfall (när de äntligen brinner ut), vilket gör dem ännu miljövänligare.

2. Använd naturligt ljus

Nästa sak du kan göra är att ta reda på hur du kan använda mer naturligt ljus i din dagliga rutin. Du förstår, under hela dagen kan du ofta ersätta behovet av artificiellt ljus om du bara skulle öppna skygglapparna. Majoriteten av människor tycker dock att denna uppgift är särskilt besvärlig, mest på grund av att det är lättare att bara slå på lampan.

Utöver detta kan du genom att öppna dina persienner också värma upp platsen och på så sätt minska elräkningen med så mycket som 10 procent. För att den sista delen ska vara sann måste du få ut det mesta av dagsljuset. Detta är ett annat sätt att skapa ett miljövänligt hem.

3. Generera din egen kraft

Beroende på mängden tillgängligt takyta du har kan du investera i en solenergisystem, vilket gör ditt hushåll självförsörjande. I själva verket är detta något som tar dig ett steg närmare begreppet nollenergi. Detta är ett scenario där ditt hem producerar samma mängd elektricitet som det kräver för att köra alla dess processer.

Förutom att bara vara kostnadseffektivt har denna flytt också en stark samhällelig effekt. Vissa studier har visat att när du väl installerar ett solenergisystem ovanpå ditt tak, så fördubblas sannolikheten att någon i grannskapet kommer att göra detsamma praktiskt taget.

4. Stäng av dina apparater

En av de mest chockerande statistiken om strömförbrukning i hushåll visar att majoriteten av TV-apparater spendera 17 timmar per dag i beredskap. Du förstår, i beredskapstillstånd spenderar de bara en bråkdel av den kraft som de normalt skulle göra och går in i ett tillstånd av viloläge där de lurar invånarna att de faktiskt är borta.

Problemet ligger dock i det faktum att de fortfarande använder ström samtidigt som de bokstavligen inte gör någonting (annat än att de är lite snabbare att slå på igen) . Så du måste utveckla en vana att stänga av dessa apparater när du inte använder dem. Detta är ännu ett sätt att skapa ett miljövänligt hem.

5. Gå med lågt flöde

El är inte det enda problemet med att driva ett strömsnålt hushåll. Genom att ersätta dina standardarmaturer med lågflöden kommer du att göra enorma besparingar på din vattenräkning. Du bör definitivt börja med toaletten, eftersom den står för så mycket som 40 procent av ditt hushålls hela vattenförbrukning på en daglig basis. Därefter bör du gå vidare till kranar och duschmunstycken. Dessa två armaturer är faktiskt så lätta att byta ut att du kan byta ut dem på egen hand.

6. Rengör med hemmagjorda lösningar

Det sista du kan göra är att överväga dina hushållsmetoder och välja hemgjorda lösningar istället för giftiga kommersiella rengöringsmedel. Visst, detta är ett långsammare, mer arbetsintensivt sätt att städa platsen, men eftersom det minimerar hälsorelaterade risker för dig och din familj, är det definitivt rätt väg att gå. Majoriteten av dessa lösningar kräver ingredienser och komponenter som du redan har. Vi pratar om saker som bakpulver, vinäger, lime, tvål och liknande andra föremål. Sammantaget är det inte bara miljövänligt utan också ett budgetvänligt sätt att städa platsen.

Sammanfattningsvis

Det allra sista som är värt att tänka på är det faktum att köra en verkligt miljövänlig hem kräver att du kombinerar hemförbättring och livsstilsvanor som passar denna idé. Visst, husförbättringar kräver finansiella investeringar vilket gör dem svåra att genomföra ur ekonomisk synvinkel.

Men eftersom de ger tillbaka pengar över tid, denna idé är mer än genomförbar, åtminstone ur kostnadseffektivitetsperspektivet. När det gäller livsstilen kräver den en konsekvent ansträngning, vilket innebär att du måste ha en inte liten mängd beslutsamhet.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!