6 Tips som hjälper dig att Hålla din Pool Ren

Att hålla din pool ren är högsta prioritet under sommarmånaderna. Det är dock en utmaning att hålla vattnet rent när du har små barn eller husdjur i din pool.

Du bör alltid hålla din pool ren om du vill att den ska vara en säker och trevlig plats att tillbringa tid i. Även om rengöring av poolen ibland kan tyckas vara en tråkig uppgift, behöver det inte vara det; att följa några av dessa tips kan göra jobbet mer hanterbart i det långa loppet.

Fördelarna med att hålla din pool ren

För att en pool ska vara funktionell och njutbar är det viktigt att se till att den alltid är ren. Att hålla poolen ren inkluderar regelbunden rengöring av poolen, fyllning med färskvatten och upprätthållande av pH-balansen.

Utan ordentlig vård kommer alger att växa i poolen, vilket leder till hälsoproblem som hudirritationer och ögonirritationer. Dessutom är det vanligtvis en betydande investering att bygga en pool, och du måste hålla den ren så att du faktiskt kan använda den när solen skiner. Så, vad är några av de viktigaste sakerna du kan göra för att hålla din pool i toppskick året runt?

Automatisera uppgiften

Även om alla tycker om att använda sin pool, är inte alla helt förtjusta i tanken på att hålla den ren. Medan vissa tycker om den här uppgiften och tycker att den är något meditativ, vill andra helt enkelt få den klar så snabbt som möjligt så att de kan använda den igen. Det kan vara mycket krångel att gå upp varje morgon och bryta ut pooldammsugaren för att suga upp skräpet från föregående dag.

Ett av de mer spännande alternativen du kan använda är en robotpoolrengörare som kan göra det mesta av benarbetet åt dig.

Dessa automatiserade maskiner fungerar på samma sätt som de mer välkända robotdammsugarna, förutom en simbassäng istället. Även om du fortfarande behöver göra en del av uppgifterna själv (hålla en balanserad pH-nivå, byta filter, etc.), kan dessa automatiserade maskiner dramatiskt minska den tid du lägger på de mest monotona uppgifterna. Några av de mer sofistikerade kan till och med suga upp flytande skräp och kartlägga varje område som behöver rengöras, inklusive poolväggarna.

Kontrollera vattenkvaliteten

Hur väl din pool fungerar för närvarande och hur bra vattenkvaliteten är kommer att ha stor betydelse för vad som behöver göras för att underhålla den. Oavsett om du behöver rengöra filtren eller installera ett extra filter, kommer att testa vattenkvaliteten varje dag hjälpa dig att hålla din pool frisk.

Det är viktigt att du regelbundet kontrollerar vattenkvaliteten i din pool. Om du har en klorerad pool måste du testa för klornivåer och pH-nivåer dagligen för att hålla dig inom acceptabla intervall. Anta att det finns några tecken på att alger bildas i din pool. I så fall är det bäst att söka professionell rådgivning innan du vidtar några drastiska åtgärder eftersom det kan leda till andra problem som korrosion av metalldelar i din pool eller ytterligare skador.

Dessutom, med den ökade risken för vattenburna sjukdomar, är det viktigt att se till att ditt poolvatten är säkert. Att kontrollera vattenkvaliteten regelbundet hjälper till att förhindra allvarliga hälsoproblem. Lyckligtvis är det inte så svårt nu för tiden att kontrollera vattenkvaliteten eftersom du ofta kan använda färdiga testkit, som kommer att uppmärksamma dig på ett brett spektrum av problem.

Håll filtret rent

Vikten av att hålla vattenfiltret rent i din pool är inte bara för att hålla vattnet säkert för din familj utan också för att hålla dig av en kostsam reparationsräkning.

När allt kommer omkring, när du har ett smutsigt filter måste poolen arbeta hårdare, och du kan sluta med minskade filtreringsnivåer. Poolfilter kan fungera i flera år utan att bytas ut, vilket gör det till en enkel poolvårdsuppgift att förbise. Men några indikatorer indikerar att ditt filter måste bytas ut. Om du observerar något av följande symtom, undersök ditt filter med avseende på slitage och byt ut det vid behov:

 

  • Du behöver rengöra eller spola ditt poolfilter oftare än vanligt
  • För att hålla din pool ren måste ditt poolfilter gå längre
  • När du dammsuger poolfiltret täpps det till lätt
  • Suget på din skummare är för svagt
  • Att upprätthålla den korrekta pH-balansen är en utmaning

Om du märker dessa problem kan det betyda att du behöver byta ut den här artikeln. Du kommer att spara mycket pengar på detta sätt, och de är vanligtvis överkomliga nu för tiden.

Använd rätt kemikalier

Kemikalier är nyckeln till att hålla din pool ren. Detta beror på att de tar bort smuts, skräp och bakterier från vattnet och hjälper kontrollera pH-nivåerna i vattnet. Kemikalier bör användas i proportion till hur mycket smuts, skräp och bakterier som finns i din pool. Därför är det bäst att ha tillräckligt med lager, redo att användas vid behov.

Använd tennisbollar

Att använda en tennisboll i din pool kan verka konstigt till en början, men det är ett bra sätt att hålla den ren. För att åstadkomma detta, släng helt enkelt en tennisboll i poolen och lämna den där ett tag. Alla oljor som letar sig ner i vattnet i din pool kommer att absorberas av tennisbollen. Solskyddsmedel, hårvårdsprodukter och hudens naturliga oljor finns ofta i simbassänger. Istället för att absorbera dessa oljor kommer tennisbollen att absorbera dem, vilket gör din pool renare.

Håll den täckt när den inte används

Många husägare försummar att täcka över sina pooler när de inte används. Detta kan leda till flera kostsamma och farliga problem. Simbassänger är dyra saker, och du bör aldrig ta dem för givet. Det är bäst att hålla poolen täckt under vintermånaderna.

Genom att täcka det skyddar du det från väder och vind, såväl som skräp som kan täppa till filter och annat allmänt skräp som kan skada det. Den bekvämaste metoden är att ha en dedikerad, automatisk pooltäckningsanordning, men om det inte gör det bör du åtminstone använda en stor, tålig presenning.

Genom att följa tipsen ovan får du en renare pool som du kan njuta av oftare. Så länge du håller ett regelbundet schema bör underhållet inte vara för tidskrävande. Att använda en automatisk städare är ett annat bra alternativ om du har ont om tid.

Bygga Pool: Gratis Offert – En Komplett Guide

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!