6 Unika Golvalternativ för att Förnya ditt Hem

Hur uppgraderar du ditt golv?

Vill du förnya din heminredning med slitstarka och trendiga golv? Är du osäker på var du ska börja? Låt oss ta en titt på den här artikeln som listar de populäraste golvtrenderna.

Elegant, smidigt trägolv

Trägolv kommer att fortsätta växa i popularitet framöver. Den har alltid varit på modet på grund av dess naturliga utseende och hållbarhet. Och naturligtvis kommer det att vara en av de mest föredragna ytorna för de flesta av dina rum. Många människor har redan börjat konvertera sina köksgolv och entréer till trägolv. Dessutom ska det bli ganska intressant att se hur husägare väljer att välja alternativ som imiterar utseendet på trägolv.

Tåliga vinylgolv

Genom att välja vinylgolv får du njuta av dess lättstädade, bekväma och fläckbeständiga egenskaper. Denna typ av golv ligger mitt på marknaden på grund av dess överkomliga pris och breda stilar.

Vinylgolv är perfekt för ditt kök och badrum eftersom det är fukt- och fläckbeständigt. Det som skiljer den är det faktum att den på ett snyggt sätt kan blanda utseendet av exklusivt lövträ med hållbarheten hos traditionell vinyl.

Naturstensplattor

Sten är ett vackert, sofistikerat golvalternativ för hushållsändamål. Den är tuff och kommer i härliga färger och mönster, vilket gör att den sticker ut bland det stora urvalet av unika golvalternativ. Om du letar efter praktiska egenskaper är naturstenar som granit och skiffer de bästa alternativen.

Du kan gå också med stenliknande kakel som är extremt populära för kök och badrum eftersom de erbjuder vackert övertygande stenutseende. Det finns en kontinuerlig efterfrågan på dessa naturliga utseenden i kategorin prisvärda kakel, vilket tvingar golvtillverkare att gå utöver det.

Sofistikerade mattor och områdesmattor

En av de bästa sakerna med områdesmattor är att du alltid kan ersätta dem med en ny och ge ditt utrymme en makeover till en mycket låg kostnad. Mattor och mattor förblir marknadsledande genom att stå för mer än 60 % av golvförsäljningen i detaljhandeln.

Det finns en mängd alternativ att välja mellan. Djärva mattor är på modet nuförtiden och kan bevittna kontrasterande, fylliga nyanser i framtiden. Du kan prova mattor i boho-stil i neutrala toner, textilaccessoarer i ljusa nyanser och eko-chica material.

Brickor i stort format

I takt med att plattor blir tunnare och lättare utan att kompromissa med robusthet och hållbarhet, blir storformatsplattor också otroligt lättare att arbeta med. Dessa plattor har blivit populära under en kort period då de kan lura ögat att tro att utrymmet är större. Således kan du köpa kakel i stort format för större ytor och små och överbelastade ytor som entréer.

Dessutom låter kakelplattor i stort format dig njuta av förmåner som färre injekteringslinjer och snygga hårda ytor. Den nuvarande trenden med kakel i storformat växer, där dekoratörer använder kakel i storformat oftare.

Miljövänliga ytskikt

Under de senaste åren har vi sett fler och fler människor dras till miljövänliga ytskikt, vilket är ett positivt tecken för framtiden. Trenden att välja gröna, hållbara golv har slagit igenom på marknaden. Dess popularitet kommer sannolikt att fortsätta våg framöver. Dagens husägare prioriterar att de mest naturliga materialen är naturparkett, konstruerade brädor, laminat och keramiska plattor.

Dessutom är kork och linoleum säkert några bra golvalternativ för ditt utrymme, särskilt om det är miljövänligt prioritet 2021. Dessa golvalternativ är en bra lösning om någon har allergier eller astma i huset.

Hur man väljer mellan golvalternativen för varje rum?

Det finns unika golvalternativ för varje rum separat att välja från listan vi delade enligt nedan;

Kök

Ditt kök är en av de mest besökta platserna i hemmet. När du väljer ett golv för detta område, glöm inte att överväga viktiga faktorer som stänk, avdunstning, rengöring och temperatur. Golvmaterialet du väljer bör inte absorbera fukt eftersom mögel kan utvecklas under ytan.

Med andra ord mer fukt , slitstarka och nötningsbeständiga golv kommer att vara det populäraste valet för kök. Keramiska och laminerade plattor kan bli mer populära på grund av deras hållbara och fuktbeständiga egenskaper. Dessutom kommer kakel med matta, grova och blanka ytor att vara de ledande golvalternativen för kök.

Sovrum

Husägare kommer i hög grad att förlita sig på heltäckningsmattor för en varm och mjuk atmosfär i sovrummet . Några många mönster och nyanser gör mattor, och områdets mattor passar fint in i alla sovrumsstilar.

Långhöga mattor är en utmärkt lösning för dina golvbehov. Du har också möjligheten till trägolv och naturliga golv som passar perfekt till alla utrymmen.

Vardagsrum

Kommer du ihåg korkgolv? Detta håller på att bli ett av de fashionabla alternativen för vardagsrum. Det är ett naturligt, miljövänligt och hållbart material. Denna klassiska textur är tillbaka på modet. De säger att mode upprepar sig. Dessutom terrazzoplattor kommer att göra comeback 2021. Andra trender inbegriper vinylplattor i stort format, mattor och konstruerat lövträ som populära alternativ för vardagsrum.

Badrum

När du väljer ett golv för ditt badrum, överväg faktorer som temperaturfluktuationer, säkerhetskrav och luftfuktighetsnivåer.

Populära golvlösningar för ditt badrum är keramiska plattor och laminat. Av de billiga lösningarna är linoleum värt att nämna. Viktigast av allt, glöm inte att välja ett material som är fukt- och temperaturbeständigt.

Hallen

Det mest trafikerade området i ditt hem är din hall – din entré. Därför bör du välja lättstädade, fläckbeständiga och hållbara golvtrender på marknaden. Här är vinyl- och laminatgolv de mest populära golvvalen för entrén till ditt hem.

Slutsats

Många golvalternativ kommer vara trendiga 2021, och de kommer sannolikt att hålla sig kvar under en lång tid framöver. Däremot kan man ha svårt att välja rätt för sin heminredning. Undersök så mycket som möjligt innan och skapa din lista över bästa golvlösningarna och lista ut de som perfekt matchar ditt hem.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!